Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 427 tys. ocen
7,6 10 1 426981
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Jak w temacie. Zaznaczam, że zależy mi żeby była w języku polskim. Ewentualnie Wasze opinie Dvd czy Blu-ray? LoTRa mam na Dvd i jakość mi odpowiada, chociaż nie ukrywam kusi mnie ta opcja blu 3d i 2d w zestawie. No i jakaś fajna cenowo opcja. Pozdrawiam

sabciaa

W empik.com po 139,49 z odbiorem w salonie. Blu ray x3.Co do kwestii blu ray czy dvd to nie ma się nad czym zastanawiać .Przewaga blu ray jest bezdyskusyjna.

użytkownik usunięty
sabciaa

"LoTRa mam na Dvd i jakość mi odpowiada"

Też mi się tak wydawało póki nie obejrzałem na blu-ray. Nawet nie ma się co zastanawiać. Tylko i wyłącznie blu, z tym że akurat 3D mnie w ogóle nie bawi i wezmę wersję trzypłytową bez 3D.

ocenił(a) film na 8
sabciaa

Też mam WP na DVD i jak puściłem sobie w 1080p na PS3 to nawet skalowanie do FHD niewiele pomogło ( kwadraciki na obrazie, itp. ), na szczęście, mam już też na BD ;)

sabciaa

3x BD na muve.pl za 129.99 chcialem 3D ale przeszlo mi po tym jak sie okazalo ze trzeba plyty zmieniac w czasie filmu :D

ocenił(a) film na 10
sabciaa

Właśnie zamówiłam na empiku za 112 złociszy, 5xDVD, jako że mam niskie wymagania, albo raczej niskie dochody i nie stać mnie na Blu-ray. ;-)

użytkownik usunięty
milka19

Stać cię na DVD za 112 a nie stać cię na blu-ray za 130?
(tzn jasne, trzeba odtwarzacz jeszcze mieć, ale te już też nie są specjalnei drogie)

Sam zamówiłem 3BD 2D na Merlinie.

ocenił(a) film na 10

Właśnie miałam na myśli odtwarzacz, do tego lepszy telewizor, głośniki...

użytkownik usunięty
milka19

To jaki masz telewizor? CRT? (bo chyba tylko wtedy blu-ray faktycznie nie ma sensu).

ocenił(a) film na 10

Co to znaczy CRT? ;) Jestem kompletną ignorantką w dziedzinie techniki.
Panasonic 32"

użytkownik usunięty
milka19

CRT = telewizor kineskopowy, TV sprzed czasów LCDeków i Plazm.

http://m1.komputerswiat.pl/media/2012/277/2592115/telewizor-kineskopowy-dvb-t.jp g

32 cale spokojnie wystarczy żeby docenić walory wizualne filmów na blu-ray. Sam mam TV tej samej wielkości.

ocenił(a) film na 8

Ja oglądam Blu - Raye na 24 calowym monitorze, niestety ale i tu widać różnicę pomiędzy BD a DVD.

ocenił(a) film na 10

Nie, mój jest chyba LED. A po ile mniej więcej są odtwarzacze Blu-ray? Staniały trochę?

użytkownik usunięty
milka19

No na szybko znalazłem np za 235 zł: http://www.neo24.pl/?p=samsung_bd_f5100

milka19

Blu ray już za 200 zł można kupić.

ocenił(a) film na 6
milka19

Ja tą wersję za jakieś 102 :)

sabciaa

dzięki za odp, specjalnie odpaliłam Powrót Króla i jest ok, da się oglądać
sknera ze mnie i chyba poczekam do Świąt może zarzucą jakąś ciekawą promo, z drugiej strony Święta wiążą się premiera drugiej części więc kto wie...

sabciaa

fabryka.pl, miałem kod rabatowy 10%, zapłaciłem 112,05 zł.

Wspaniałe wydanie, obraz na Blu masakruje, a dodatki (na razie za mną około 2 godziny) wyborne, jedne z najlepszych jakie widziałem.

Mierzwiak

Popieram... mam to samo wydanie. Obraz miazdzy a dzwiek powala. Juz samo menu plyty mnie oczarowalo... nie ma nic lepszego dla Bagginsa jak przejsc sie po Bag End :D naprawde genialne wydanie!

ocenił(a) film na 5
sabciaa

Amazon 24,99$

ocenił(a) film na 10
straightlines

Media Markt 109,99

ocenił(a) film na 5
Roger_Targaryen

Spora różnica widzę.