Jak w temacie. Zaznaczam, że zależy mi żeby była w języku polskim. Ewentualnie Wasze opinie Dvd czy Blu-ray? LoTRa mam na Dvd i jakość mi odpowiada, chociaż nie ukrywam kusi mnie ta opcja blu 3d i 2d w zestawie. No i jakaś fajna cenowo opcja. Pozdrawiam
W empik.com po 139,49 z odbiorem w salonie. Blu ray x3.Co do kwestii blu ray czy dvd to nie ma się nad czym zastanawiać .Przewaga blu ray jest bezdyskusyjna.
"LoTRa mam na Dvd i jakość mi odpowiada"
Też mi się tak wydawało póki nie obejrzałem na blu-ray. Nawet nie ma się co zastanawiać. Tylko i wyłącznie blu, z tym że akurat 3D mnie w ogóle nie bawi i wezmę wersję trzypłytową bez 3D.
Też mam WP na DVD i jak puściłem sobie w 1080p na PS3 to nawet skalowanie do FHD niewiele pomogło ( kwadraciki na obrazie, itp. ), na szczęście, mam już też na BD ;)
3x BD na muve.pl za 129.99 chcialem 3D ale przeszlo mi po tym jak sie okazalo ze trzeba plyty zmieniac w czasie filmu :D
Właśnie zamówiłam na empiku za 112 złociszy, 5xDVD, jako że mam niskie wymagania, albo raczej niskie dochody i nie stać mnie na Blu-ray. ;-)
Stać cię na DVD za 112 a nie stać cię na blu-ray za 130?
(tzn jasne, trzeba odtwarzacz jeszcze mieć, ale te już też nie są specjalnei drogie)
Sam zamówiłem 3BD 2D na Merlinie.
To jaki masz telewizor? CRT? (bo chyba tylko wtedy blu-ray faktycznie nie ma sensu).
Co to znaczy CRT? ;) Jestem kompletną ignorantką w dziedzinie techniki.
Panasonic 32"
CRT = telewizor kineskopowy, TV sprzed czasów LCDeków i Plazm.
http://m1.komputerswiat.pl/media/2012/277/2592115/telewizor-kineskopowy-dvb-t.jp g
32 cale spokojnie wystarczy żeby docenić walory wizualne filmów na blu-ray. Sam mam TV tej samej wielkości.
Ja oglądam Blu - Raye na 24 calowym monitorze, niestety ale i tu widać różnicę pomiędzy BD a DVD.
Nie, mój jest chyba LED. A po ile mniej więcej są odtwarzacze Blu-ray? Staniały trochę?
dzięki za odp, specjalnie odpaliłam Powrót Króla i jest ok, da się oglądać
sknera ze mnie i chyba poczekam do Świąt może zarzucą jakąś ciekawą promo, z drugiej strony Święta wiążą się premiera drugiej części więc kto wie...
fabryka.pl, miałem kod rabatowy 10%, zapłaciłem 112,05 zł.
Wspaniałe wydanie, obraz na Blu masakruje, a dodatki (na razie za mną około 2 godziny) wyborne, jedne z najlepszych jakie widziałem.
Popieram... mam to samo wydanie. Obraz miazdzy a dzwiek powala. Juz samo menu plyty mnie oczarowalo... nie ma nic lepszego dla Bagginsa jak przejsc sie po Bag End :D naprawde genialne wydanie!