Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 427 tys. ocen
7,6 10 1 426926
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

A miało być tak pięknie.. mam nadzieję, że reżyser podciągnie drugą i trzecią częścią, a ta będzie tylko wstęp do dwóch arcydzieł. : )

ocenił(a) film na 8
lord_pawlik

hobbit na świecie jest hitem bije wszelkie rekordy oglądalności a wiec zastanów się następnym razem jak coś znów napiszesz :D

ocenił(a) film na 7
nowak404

Jest "hitem" ponieważ sukces władcy pierścieni mu go nadał..

ocenił(a) film na 7
lord_pawlik

Sama prawda!!!!!

nowak404

a co zle napisal? Co ma frekwencja w kinach do walorow artystycznych filmu? Zmierzch przy okazji kazdej premiery bije rekordy w kinach. Natomiast recenzje Hobbita nie sa najlepsze. 65% na rottentomatoes i 0 nominacji do zlotych globow. Pisanie na sile scenariusza by z niedlugiej ksiazki zrobic 9 godzinny film bylo bardzo złą decyzja. Wiadomo ze wszyscy fani WP rusza do kin wiec na poczatku frekwencja w kinach bedzie bardzo wysoka

ocenił(a) film na 8
bibunio89

człowieku jak ci coś nie pasuje to się nie udzielaj na tym forum .... nie idź do kina po prostu a nie pisz głupot .........

nowak404

a jakie glupoty napisalem? Ze sa krytyczne recenzje i 0 nominacji do nagrod? To są fakty a nie glupoty

ocenił(a) film na 8
bibunio89

Proszę nie przejmować się katolikami. Kto normalny wierzy, że świat powstał w 7 dni i gadające węże? Chyba tylko ktoś kto fakty nazywa głupotami.

ocenił(a) film na 5
jukatos

Ale co do wypowiedzi nowak404 ma katolicyzm? Jak dla mnie ta wypowiedź jest bez sensu, bo nie ma w niej żadnych argumentów, a każdy może wypowiedzieć swoje zdanie. Od tego jest dyskusja. Ale o katolicyzmie nic tutaj nie było i mnie osobiście uraziłeś. A każdy człowiek, który skończył szkołę średnią, a pewnie i większość osób po gimnazjum/podstawówce, wiedzą, że Biblię czyta się symbolicznie, a nie dosłownie. Pozdrawiam.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
jukatos

Ciekawe dlaczego ten post został ukryty, a poniższa kłótnia z udziałem Kamila nie.

jukatos

Jukatos, znowu? Serio, znowu?

ocenił(a) film na 8
yerbol

Hmm?

jukatos

słabo stary słabo myślisz że jak atakujesz i obrażasz katolików to jesteś fajny. nie rozumiem takich ludzi. ja nie mówie że ateizm czy inna wiara jest zła dlaczego ty to robisz ? pozdrowienia

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
jukatos

ja też jestem katolikiem i nie trolluje a to ty zaczołeś "Proszę nie przejmować się katolikami. Kto normalny wierzy, że świat powstał w 7 dni i gadające węże?"

ocenił(a) film na 5
sinekmen

Bo to niby katolicy są nietolerancyjni. Ja jakoś teraz odczuwam to całkiem w drugą stronę. A jeśli ktoś trolluje to znaczy, że jest trollem, a do jego wiary to nic nie ma.

ocenił(a) film na 8
Hippika

Katolicy mają od kogo się uczyć.

ocenił(a) film na 5
jukatos

Niby od kogo? Z ateistów, których znam mało który jest tolerancyjny.

ocenił(a) film na 8
Hippika

Od takiego żydka co umarł za nasze grzechy, który strolował pół świata i od Panów w sukienkach, którzy kultywują jego tradycje

ocenił(a) film na 8
jukatos

Hippka, tym pytaniem zwalilas mnie z krzesla :D
Jukatos, nie oczekuje od pseldo katolikow zeby wypelniali warunki "swojej" wiary. Wielu nawet bibli nie czytalo. A tak na marginesie podobaja mi sie Twoje wpisy :D

ocenił(a) film na 8
Ewjona

Kłaniam się przeserdecznie, proszę Pani.

ocenił(a) film na 8
Ewjona

Mi twój nie, ponieważ nazywasz mnie ,,pseLdo katolikiem'' i mówisz, że nie czytałem bibli(i) ;( Proponuje ci powrót do podstawówki na lekcje j.polskiego, bo psujesz ateistom reputacje i tak już nadszarpniętą przez @jukatos.

ocenił(a) film na 8
lucas19000

Na szczęście katolikom reputacji nie da się popsuć bardziej.

ocenił(a) film na 8
jukatos

Tak samo jak i tobie.

ocenił(a) film na 8
lucas19000

Nie jestem katolikiem.

ocenił(a) film na 7
jukatos

Bogu niech będą dzięki...

ocenił(a) film na 8
Marek_Antoniusz

Bogu raczej nie, to dzięki mojej wrodzonej wysokiej inteligencji.

ocenił(a) film na 7
jukatos

czyli to wyłącznie wynik przypadku :-) To niech jemu będą dzięki!

ocenił(a) film na 8
Marek_Antoniusz

Wynik dobrych genów.

ocenił(a) film na 5
Hippika

a co, nie sa katole nietolerancyjni moze? uroczek rzucisz sasiadowi na krowe, a ta Rzymska cholota od razu "na stos, na stos go!". albo po Inkwizycje dzwonia, padalce. TFU!

ocenił(a) film na 8
sinekmen

Nikt normalny i inteligentny nie wierzy w te zabobony.

jukatos

normalni i inteligentni ludzie nie zwracają uwagi kto jest jakiej wiary inteligentni ludzie są tolerancyjni inteligentni patrzą jaki jest człowiek a nie jakiego wyznania rasy narodowości to jest inteligenty człowiek

ocenił(a) film na 8
sinekmen

To się nazywa tolerancja, a nawet ona ma swoje granice.

jukatos

nie zrozumiałeś mnie ludzie inteligentni są to wierzący i ateiści (nie mówie tylko o wierze chrześcijańskiej) inteligencja nie patrzy na rasowość tylko poziom człowieka i dobrze że ludzie się różnią poglądami ale to nie oznacza że trzeba obrażać innych. Ty tak robisz i wydaje mi się ale tylko wydaje że nie jesteś człowiekiem inteligentnym

ocenił(a) film na 8
sinekmen

Tak samo się Panu wydaje się, że bóg istnieje, a po śmierci trafi do nieba.

jukatos

tak ja w to wierze i szanuje że Pan wierzy że skończy pięć metrów pod ziemią nie mam nic do tego naprawdę

ocenił(a) film na 8
sinekmen

Pan skończy gdzie? Jak zaklepią Pana w trumnie i szaman wymówi zaklęcie nagle Pan ożyje jak zombi?

jukatos

hahahahahhahahahhahah wiem już napewno nie jesteś osobą inteligentną jesteś słabt człowieku mam wielu znajomych ateistów i ich szanuje a oni mnie troche pokory by się przydało

ocenił(a) film na 8
sinekmen

Panu na pewno przydałyby się korepetycje z języka polskiego.

jukatos

"Nauka bez religii jest kulawa, religia bez nauki ślepa" Einstein przemyśl to sobie

ocenił(a) film na 8
sinekmen

Morał z tego taki, że lepiej być kulawym niż ślepym.

ocenił(a) film na 7
jukatos

lol

jukatos

chyba nie zrozumiałeś chodzi o to że się dopełniają nawzajem

ocenił(a) film na 8
sinekmen

Religia od zawsze hamuje naukę. Kto zna historie ten wie.

ocenił(a) film na 7
jukatos

W Polsce religia zahamowała dekomunizację i lustrację, bo trzeba było wybaczać zamiast rozliczać. Trochę i masz racji z tym hamulcem.

ocenił(a) film na 8
Marek_Antoniusz

W Polsce religia walnie przyczyniła się do rozbiorów jak i późniejszych konsekwencji zacofania kraju.

ocenił(a) film na 7
jukatos

Rozbawiłeś mnie :)

ocenił(a) film na 8
Marek_Antoniusz

Idealna puenta dla Szanownej Pani trollingu niezbyt skutecznego. Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 7
jukatos

normalnie czytam te wypociny i zastanawiam się tylko, kto Ci takich głupot nakład do głowy i ile ty masz lat? trzynaście? co za bzdura. poucz się dziecko historii, poczytaj trochę książek (chociażby Tazbira, Konopczyńskiego czy Łojka) o historii I Rzeczypospolitej, a potem się wypowiadaj. ręce mi opadają, jak się czyta takie głupoty.

ocenił(a) film na 8
krzys81

Konfederacja barska
Konfederacja targowicka
Brak zgody na opodatkowanie szlachty i kleru.
Słowa papieża grzegorz xvi
W swojej encyklice Cum primum ogłoszonej 9 czerwca 1832 napomniał polskich biskupów oraz duchowieństwo, aby podporządkowali się władzy zaborców oraz aby zachęcali do tego lud. Potępił powstanie listopadowe, nazywając powstańców: "podłymi buntownikami", którzy powstali przeciw władzy monarchy, tj. cara.
Jasno widać, że kościół kolaborował z zaborcami nazywał to prawa boskimi broniąc systemu feudalnego.