Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 427 tys. ocen
7,6 10 1 426981
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

A miało być tak pięknie.. mam nadzieję, że reżyser podciągnie drugą i trzecią częścią, a ta będzie tylko wstęp do dwóch arcydzieł. : )

ocenił(a) film na 8
Norven

Według jego lokalizacji mieszka w Polsce, więc nie widział filmu.

ocenił(a) film na 9
lord_pawlik

wiesz co jest najgorsze? że ludzie będą porównywać ten film do LOTR co nie ma żadnego uzasadnienia bo tam chodziło o co innego. Poza tym same książki znacząco się różnią - Hobbit jest bardziej baśniowy, dziecinny a z tego co mówił P. Jackson będą się starali odzwierciedlić książkę więc nic dziwnego że mamy np. takie śmieszne krasnoludy. Ja osobiście wstrzymuje się z jakimkolwiek opiniowanie dopóki sam nie zobaczę;)

ocenił(a) film na 9
lord_pawlik

wiesz co jest najgorsze? że ludzie będą porównywać ten film do LOTR co nie ma żadnego uzasadnienia bo tam chodziło o co innego. Poza tym same książki znacząco się różnią - Hobbit jest bardziej baśniowy, dziecinny a z tego co mówił P. Jackson będą się starali odzwierciedlić książkę więc nic dziwnego że mamy np. takie śmieszne krasnoludy. Ja osobiście wstrzymuje się z jakimkolwiek opiniowanie dopóki sam nie zobaczę;)

użytkownik usunięty
lord_pawlik

ludzie nie wyrabiali tyle czasu w 3D i wymiotowali z tymi okularami, glowa bolala itp... 3 godziny to za duzo! pojedno film przegadany i wydawalo sie jakby ogladalo sie zlepek teledyskow... w Skandynawi film zbiera slabe oceny!

ocenił(a) film na 7

nie tylko tam niestety trzeba się z tym pogodzić... dzieki za opinię cruz

ocenił(a) film na 10

Tak słabe ze każdy mówi o filmie dobrze ciekawe te złe oceny.

użytkownik usunięty
adrian229

ogarnij sie czlowieku!

ocenił(a) film na 10

To ty tu wypisujesz głupoty ludzi wymiotowali po seansie rozśmieszyłeś mnie człowieku lepiej niż nie jeden troll a akurat w Skandynawii Hobbit zbiera najlepsze oceny więc to nie ja muszę się ogarnąć.

użytkownik usunięty
adrian229

ja tam mieszkam! i chyba lepiej wiem!

ocenił(a) film na 10

To słabo jesteś poinformowany.

użytkownik usunięty
adrian229

chyba sobie zartujesz teraz zarozumialcu! wystarczy wlaczyc radio, tv i pogadac z ludzmi! ...oczywiscie funboye sa wszedzie... i nic na to nie poradze! ale nie zarzucaj mi, ze nie wiem co sie dzieje! niech ci dojdzie do twego mozdzka ze nie kazdy lubi ten film!

ocenił(a) film na 10

To ty zrozum że mszczenie się na hobbicie za nie wypał jakim był najnowszy batman to droga donikąd myślisz że jak napiszesz sobie tutaj kłamstwo którego i tak nikt nie zweryfikuje coś ci da. Nic nie naprawi tego że Nolan spartaczył ostatnią część trylogii Batmana. Ale to nie powód by ludziom zniesmaczać Hobbita tanimi zagrywkami.

użytkownik usunięty
adrian229

po co mieszasz Nolana jego Batmana do Hobbitta? prowadzisz jakies ''swiete wojny'' ? nie masz co robic? to z twojej strony tania i zalosna zagrywka malutki....

użytkownik usunięty

Jesli znasz jeszcze jeden jezyk opocz polskiego poczytaj tu np: http://www.bt.dk/film-og-tv/fans-braekker-sig-over-hobbitten

ocenił(a) film na 10

To nie ja tylko ty zaczynasz kłótnie. TDKR to gówno i nie umiesz się z tym pogodzić więc razem z trollami takimi jak marvolo_1998 bojkotujecie Hobbita.

użytkownik usunięty
adrian229

buahahhahahhahaha XD

ocenił(a) film na 10

Trollować każdy może czasem lepiej a czasem jak w twoim przypadku gorzej.

użytkownik usunięty
adrian229

Może wy nie możecie się pogodzić z tym, że film na który tak czekacie nie spełnił oczekiwań wielu osób i teraz hejtujecie Batmana, który nie zawiódł.

ocenił(a) film na 10

O której części Batmana mówisz bo chyba nie o ostatniej. Zgadzam się że DK i BB to świetne kino ale niestety nie TDKR.

użytkownik usunięty
adrian229

Mówię oczywiście o TDKR, najlepszej części trylogii.

ocenił(a) film na 10

Raczej najgorsza. Najlepszy Batman ze wszystkich To bez konkurencyjnie TDK.

użytkownik usunięty
adrian229

Niestety nie...

ocenił(a) film na 7

Panowie no :D

ocenił(a) film na 10

Każdy ma swoje zdanie Fanboje TDKR będą wiecznie mówić że to najlepsza cześć trylogii a inni tacy jak ja będą mówić że to nie wypał. I wcale nie hejtuje batmana bo uwielbiam komiksy i ich ekranizacje. A pierwsze dwie części trylogii Nolana wprost uwielbiam.

użytkownik usunięty
adrian229

Rozumiem, że uznałeś mnie za fanboja, ponieważ uważam TDKR za najlepszą część trylogii ?

ocenił(a) film na 7

haha

ocenił(a) film na 10

Akurat nie ciebie bo ty jesteś jednak neutralny do filmów ale taki cruz czy marvolo to fanboje jak się patrzy. Gusta są różne jedni mówią tak inni siak. Tak ze wszystkim jest.

użytkownik usunięty
adrian229

Speak of the devil and he shall appear.

użytkownik usunięty

chyba nas spala na stosie zaraz!

ocenił(a) film na 10

Ciebie by pasowało.

użytkownik usunięty
adrian229

w realu bal bys sie do mnie podskoczyc! moge sie zalozyc!

ocenił(a) film na 10

Nie musiałbym podskakiwać skoro jesteś mi do pasa.

ocenił(a) film na 8
adrian229

TDKR nie dorasta swojemu poprzednikowi, jeśli chodzi o 30 minut pod koniec filmu było cóż słabiutkie np.śmierć Bane, walka pomiędzy policją, a złymi była mało podniosła.

użytkownik usunięty
adrian229

The Dark Knight Rises to nie jest gówno tylko genialny film do którego chce się ciągle wracać. Jest na 1 miejscu obejrzanych przeze mnie filmów w tym roku. I tak, czekam z wypiekami na twarzy na Hobbita. Jedno nie wyklucza drugiego. W ogóle nie rozumiem tego całego zgiełku. Jedni atakują drugich, drudzy innych i tak oto rodzi się nienawiść - pojęcie, którego szczerze nienawidzę. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

Ja w tym roku mam same zawody TDKR to dla mnie słabizna Atlas chmur tak samo. Operacja Argo mi nie podeszła. Za to Abraham Lincoln łowca wampirów mi podszedł czy Gniew Tytanów. Ale nie tego roczne pewniki.

użytkownik usunięty
adrian229

Ja szczerze znienawidziłem Abrahama. W ogóle mi nie podszedł. Gniewu nie widziałem ale zamierzam to nadrobić. Co do Atlasu to myślę, że będzie na czym oko zawiesić :)

ocenił(a) film na 10

Ze strony wizualnie ładny film ale fabuła przydługa i nużąca to tyle jeśli o Atlas chodzi. Nie wiem o co ci z Łowcą wampirów chodzi ciekawy film przesadzony efektami w którym fabuła do dodatek do filmu a nie danie główne.

adrian229

" Nolan spartaczył ostatnią część trylogii Batmana." Tak sobie tłumacz. TDKR bardziej się podoba krytykom i ludziom niż Hobbit.

marvolo_1998

hahah dobry żart

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

haha, nie wyrabiam. Liczba w Twoim nicku chyba jest adekwatna do Twojego wieku, prawda?

ocenił(a) film na 10
drzewo_topola

Raczej do rocznika w którym się urodził bo te jego docinki godne są przedszkola. Pewnie w prawdziwym życiu tłukł by nas plastikową łopatką. :D

drzewo_topola

Wyrazy w twoim nicku swiadczą o tym co masz we łbie prawda? Same wióry. Zupełnie jak pinokio.

ocenił(a) film na 7
marvolo_1998

- TDKR jest najlepszym filmem jaki kiedykolwiek powstał
- Ta jasne przecież wszyscy wiedzą ,że to Hobbit rządzi
- Głupi jesteś !
- Sam jesteś głupi !

Tak w skrócie można zapisać dialog który się tutaj toczy. Niezła polewka :)

taa chyba pod mostem

użytkownik usunięty
kamilxxx09

uhuhuhu jaka cieta riposta! nie pozbieram sie przez tydzien!

ocenił(a) film na 10

Nie no masz racje nie zasługujesz na mieszkanie pod mostem raczej mieszkasz w rynsztoku.

użytkownik usunięty
adrian229

bring it on bitch...

ocenił(a) film na 10

Uwaga wszyscy mamy tu miszcza cienkiej riposty.

użytkownik usunięty
adrian229

You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.

ocenił(a) film na 10

But you only troll and i don't want to argue whit you. So i ignore now all your posts child.