Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 427 tys. ocen
7,6 10 1 426981
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

A miało być tak pięknie.. mam nadzieję, że reżyser podciągnie drugą i trzecią częścią, a ta będzie tylko wstęp do dwóch arcydzieł. : )

ocenił(a) film na 9
Sad_Man

Trolle sa tylko z filmach fantasy a na zywo jeszcze nigdy nie widzialem takiego ;].Uwazam ze zyjemy w demokratycznym panstwie ( chociaz powiedzmy sobie szczerze demokracji niema i nigdy nie bedzie ) wiec jednak moja wiara w Jacksona nakazuje mi dac najwyzsza note.wiem ze nastepny tak wielki film Fantasy bedzie byc moze za 100 lat a moze i puzniej wiec ocena moja sugeruje sie wlasnie tym.Poprostu takich filmow juz sie nie robi jak Hobbita czy Wladca Pierscieni.A tak propo.

To za sama muzyke ktora juz odsluchalem i za samych krasnolodow ktorych wszystkich juz widzialem daje 10\10na poczatek ;].Wystarczy ?>

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 9
lord_pawlik

Może najpierw byś obejrzał a potem wystawił ocenę hm :] ? Było by logiczniej :]

ocenił(a) film na 10
Sad_Man

Trolling.

ocenił(a) film na 9
lord_pawlik

A tu recenzja bardzo pozytywna: http://koziolkuj.pl/recenzja-the-hobbit-expect-the-unexpected/

ocenił(a) film na 10
maethi

Stopklatka również pozytywnie ocenia hobbita.

ocenił(a) film na 8
adrian229

większość recenzji jest pozytywnych czepiają się tylko zbyt długie początku co dla mnie jest plusem :)

ocenił(a) film na 10
nowak404

Im więcej Krasnoludów tym lepiej :)

ocenił(a) film na 8
adrian229

heheh dokładnie :D jeszcze tylko 10 dni :D

ocenił(a) film na 10
nowak404

W Sączu 11 niestety.

ocenił(a) film na 8
adrian229

no:( a gdzie idziesz ?? Sokół czy Krokus ??

nowak404

Jak ja uwielbiam się kłócić z trollami, tak mam na myśli kamilxa.

The_Fallen

Podbijam. Też się lubie z nim kłócić. ;P

nowak404

"większość recenzji jest pozytywnych " rozwalasz mnie chłopcze.

ocenił(a) film na 7
nowak404

"...czepiają się tylko zbyt długie początku co dla mnie jest plusem :)"

Powinieneś po obejrzeniu " Hobbita" niezwłocznie napisać recenzję :)

ocenił(a) film na 7
maethi

słaba ta recenzja

ocenił(a) film na 9
lord_pawlik

Nie zgodzę się z Tobą, Hobbit to piekna przygoda i niesamowite widowisko natomiast mam pytanie do Ciebie, skoro twierdzisz że miało być tak pięknie dlaczego dałeś ocenę 10?

ocenił(a) film na 7
John_Connor_filmweb

już tutaj odpowiadałem w tym temacie:) Proszę poszukaj

ocenił(a) film na 9
lord_pawlik

bylem obejrzałem i wbiło mnie w fotel! jak dla mnie Arcydzieło czytałem ,książkę oki była luźna niz władca ale film to inna bajka ! Jackson odwalił kawał dobrej roboty ,Tolkien był by dumny 10/10 :) ( a tak na marginesie bo pewnie sie zacznie byłem wczoraj w w uk ! )

karatecarter

Wow, Hobbit twoim zdaniem dorównuje Harremu Potterowi. To faktycznie, film musi być arcydziełem. :)

ocenił(a) film na 9
Szejku

moge wiedziec w którym momencie porównałem harrego do hobbita??? a po drugie to moja własna opinia dla mnie trylogia Jacksona jest najlepszym filmem jaki w życiu widział ! Jak nie potrafisz poszanować czyjeś opinii to chyba pomyliłeś portale? pozdro

karatecarter

Harrego też uważasz za arcydzieło. I dlaczego mówisz o sobie w trzeciej osobie? No pozdro, pozdro. :D

ocenił(a) film na 9
Szejku

Nie ! Harrego uważam za dobry film i za niezłą ekranizacje książki tylko to !

karatecarter

To czemu oceniłeś jak arcydzieło kilka częśći?

ocenił(a) film na 9
Szejku

aaa o to ci chodziło :P Ocenianie na filmwebie a moja prywatna ocena to dwie różne rzeczy ! najwyższa note dałem filmom które są u mnie wysoko w rankingu i które często powtarzam. Harry a władca to dwia różne filmy dwa różne gatunki ale zdecydowanie władca jest dla mnie tym co kiedyś Star wars dla naszych rodziców :P A Harry to Harry lubie ksiązki lubie filmy wiec oceniając na FW dałem najwyższa notę

ocenił(a) film na 4
karatecarter

Spaczenie systemu oceniania. A potem trudno stwierdzać na podstawie ocen czy film jest dobry, bo nawet najsłabszy film potrafi mieć powyżej siedmiu, bo paru dzieciaków ocenia na najwyższą notę, bo po prostu im się podoba. Żal.

ocenił(a) film na 9
drzewo_topola

jesli dajesz mi do zrozumienia to sie zdziwisz mam 29 lat i w żuciu oglądałem ogrom filmów. A oceny na filwebie to oceniam dla samego siebie a nie przykładowo dla ciebie. Niepodoba ci sie film trudno a że komuś sie na tyle spodobał ze dał mu 10/10 to co w tym złego?? to jego opinia !!!

karatecarter

Podoba się = arcydzieło.

29 lat? A wypowiadasz się jak trzynastolatka.

Szejku

głupi ludzie zawsze tacy pozostają, nieważne czy mają 15 lat czy 40.

ocenił(a) film na 7
karatecarter

"...,Tolkien był by dumny 10/10 :)"

Może go zapytamy ??

ocenił(a) film na 9
Hadrian1988

nie ma problemy do oxfordu mam tylko 1h drogi :P

ocenił(a) film na 8
lord_pawlik

ja bylem w kinie na wieczornym seansie w tej ''lepszej'' wersji 3d z wieksza iloscia klatek i szczerze... wyszedlem z kina bardzo zadowolony.

ocenił(a) film na 9
lord_pawlik

Nie martw się. Wczoraj byłem na Hobbicie i jestem zachwycony. Przed seansem zastanawiałem się, czy film dorówna Władcy Pierścieni. Po ujrzeniu napisów końcowych myślałem już zupełnie o czymś innym - czy Hobbit nawet tej trylogii nie przebił.
Cudowny film, magia Śródziemia została zachowana, a przez prawie 3 godziny ani przez moment nie byłem znudzony.
Także nie czytaj tych bzdurnych recenzji, które tylko Ci obrzydzą oczekiwanie na ponowne spotkanie z Gandalfem i spółką. :)

P.S. Golum rozbawi was do łez. :D

ocenił(a) film na 9
Hartus

i to mi sie podoba.Tylko dowodzi ze poprostu ludzie swoje a krytycy swoje !.Czyli jednak Hobbit bardzo sie podoba wiekszosci ludziom i bardzo dobrze.

lavrenzo84

Poczytaj:

http://www.imdb.com/title/tt0903624/reviews?filter=hate

ocenił(a) film na 9
Szejku

Szejku czy ty normalny jestes czy tylko zartujesz sobie ?.
Qrna co za gosciu hehe.Bez komentarza :].Pokazuje mi kiepskie recenzje kiedy prawie wszystkie to recenzje sa pozytywne i gadaj tu z takim :].Co za gosciu co on chce udowodnic ?.

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 9
Szejku

A czytałeś może te negatywne recenzje,czy tylko tak wklejasz linki
Ja tez mam paru znajomych dla których trylogia jest strasznie nudnym i beznadziejnym filmem,i co mam się nimi sugerować i tak samo oceniać film jak oni który mi się podobał a im nie
Nie wiem co próbujesz udowodnić ale jest to totalna głupota z twojej strony i jakoś nie mogę cię zrozumieć

tak dla przykładu
ponad 1000 recenzji Drużyny Pierścienia

http://www.imdb.com/title/tt0120737/reviews?filter=hate

ocenił(a) film na 7
Hartus

Dzieki takiej opini potrzebowałem :)

Hartus

I o to własnie chodzi:) Trzeba iść do kina z optymizmem:)

ocenił(a) film na 9
Hartus

Do kina wybieram się 27, mam nadzieję, że wyjdę z taką samą oceną :)

ocenił(a) film na 7
lord_pawlik

Ja tam przestałem się przejmować recenzjami po pochlebnych recenzjach najnowszego batmana sam film okazał się być przecietnym oglądne hobbit sam ocenie

ocenił(a) film na 9
mrPARADOKS

Ja to samo na Batmana nowego bardzo czekalem i ogolnie recenzje byly swietne a sam film byl poprostu jak dla mnie totalnym sredniakiem.

ocenił(a) film na 7
mrPARADOKS

gorzej niż przeciętnym..

lord_pawlik

Średnia na imdb jest bardzo wysoka, więc film nie może być zły. Poza tym dlaczego go oceniłeś skoro nawet nie widziałeś?

szmyrgiel

"Średnia na imdb jest bardzo wysoka'' teraz fani oceniają. W dodatku Uprowadzona, też miała wysoką śr/

ocenił(a) film na 7
szmyrgiel

odpowiadałem już w tym temacie poszukaj dlaczego już oceniłem.

lord_pawlik

"Ta ocena była za wiarę, że film będzie równie dobry jak trylogia."- Oczekiwania ocenia się na "Chcę obejrzeć".

ocenił(a) film na 7
szmyrgiel

ale chyba można zmienić ocenę po obejrzeniu prawda?

lord_pawlik

Ale i tak wpływa na średnią i wielu przeciętnych ludzi da się na tym zmylić: "O spójrz jaką średnią ma ten film, to na pewno jakieś nowe arcydzieło w historii kinematografii. Musimy na to pójść do kina!"