Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 427 tys. ocen
7,6 10 1 426981
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

A miało być tak pięknie.. mam nadzieję, że reżyser podciągnie drugą i trzecią częścią, a ta będzie tylko wstęp do dwóch arcydzieł. : )

ocenił(a) film na 7
szmyrgiel

To niech patrzą na datę premiery w danym kraju!

lord_pawlik

Jak uważasz, jednak wciąż myślę, że ocenianie filmu którego się nie widziało jest głupie i bezsensowne. Gdyby tak wszyscy oceniali ludzie to średnie wielu filmów drastycznie by się zmieniała. A weźmy pod uwagę, że film już powstał parę tygodni temu za granicą, a nie wszyscy użytkownicy muszą mieszkać w Polsce.

ocenił(a) film na 7
szmyrgiel

to twoje zdanie i masz prawo je mieć

lord_pawlik

Pod wzgledem realizacji i cukierkowych efektow specjalnych, Hobbit chwilami przypominal mi ekranizacje Harrego Pottera. Przyznac musze, ze po wczesniejszych produkcjach oczekiwalem troche wiecej...Koniec koncow, przyznac musze, ze wykonali dobra robote. Piekna bajeczka z piekna oprawa. Niestety, producent bezlitosnie zgwalci ta powiesc i w celu zarobkowym, nakreci kolejna trylogie...

ocenił(a) film na 10
lord_pawlik

nie ma co patrzeć na opinie innych, obejrzyj samemu i sam oceń czy Ci sie podoba, czy nie

ocenił(a) film na 6
migueltoro

Szkoda,że zesrali tak wygląd niektórych ''krasnoludów."

ocenił(a) film na 7
Ulairii

słabo wyglądają?

ocenił(a) film na 6
lord_pawlik

Cukierkowo.Nie ma co są "dopracowani",topory w głowie,dużo detali,ale PJ sam wykreował inny wygląd krasnali(fragmenty Władcy,szkice Lee) i teraz w większości temu przeczy. Z tego co wiem to w książce byli z rodu królewskiego czyli powinni wyglądać chodź trochę bardziej poważnie.Po prostu niektóre kreacje mnie drażnią z 4-5 do wymiany:Ori,Kili,Thorin(mimo ,że aktor obecny świetny),Bofur czy Nori.

ocenił(a) film na 10
Ulairii

no ale Hobbit to książka dla dzieci, film też taki powinien być. To nie jest jakieś mroczne fantasy tylko bajka o smokach i rycerzach

ocenił(a) film na 6
migueltoro

Tak. Cukierkowi rycerze ,a za 60 lat inny ludzie.. Nowy reżyser,nowi aktorzy i wtedy nie mam nic przeciwko.

ocenił(a) film na 10
Ulairii

no przecież książka Hobbit miała zupełnie inny klimat niż Władca Pierścieni

ocenił(a) film na 10
Ulairii

zapomniałeś dodać swojej starej tez szpetny krasnal ogrodowy z niej

ocenił(a) film na 6
Muggar

gimbaza jest wszędzie

ocenił(a) film na 9
lord_pawlik

No to skoro ta część ci się nie podobała, a wystawiasz 10.... bez komentarza

ocenił(a) film na 9
Ryloth

Bardzo proszę Katolików i Muzułmanów i innych o coś na temat filmu !!

ocenił(a) film na 5
ador2

Nie popisałeś się.

ocenił(a) film na 9
ador2

??? Bez związku ta twoja wypowiedź z moją. Co można mówić o filmie jak jeszcze go u nas w kinach nie ma, a takich to się w necie nie ściąga.

ocenił(a) film na 7
Ryloth

Odpowiedziałem w tym temacie dlaczego już dałem 10..

ocenił(a) film na 9
lord_pawlik

Tak, ale ja nie przeglądałem cąłego tematu, nie chciało mi się:)

ocenił(a) film na 7
Ryloth

heh no temat dość długi:)

ocenił(a) film na 9
lord_pawlik

nietlumacz sie im swoja ocena do Hobbita bo ja tez nie bede !.Oni i tak nie zrozumieja.;].Pozdrawiam Fana i juz doczekac sie nie moge srody ;].

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

? Przecież ja też jestem fanem WP. Po prostu się zapytałem, dlaczego daje 10, skoro napisał, że "miało być tak pięknie". Co w tym jest dziwnego?

ocenił(a) film na 7
lavrenzo84

dokładnie :) pzdr lavrenzo

lord_pawlik

We Władcy tez jedna część była uznana za wyraźnie słabszą niz dwie pozostałe (o Dwie Wieże chodziło), więc myślę, że "bycie wstępem do arcydzieła" to jeszcze nie jest koniec świata.