A miało być tak pięknie.. mam nadzieję, że reżyser podciągnie drugą i trzecią częścią, a ta będzie tylko wstęp do dwóch arcydzieł. : )
Jak uważasz, jednak wciąż myślę, że ocenianie filmu którego się nie widziało jest głupie i bezsensowne. Gdyby tak wszyscy oceniali ludzie to średnie wielu filmów drastycznie by się zmieniała. A weźmy pod uwagę, że film już powstał parę tygodni temu za granicą, a nie wszyscy użytkownicy muszą mieszkać w Polsce.
Pod wzgledem realizacji i cukierkowych efektow specjalnych, Hobbit chwilami przypominal mi ekranizacje Harrego Pottera. Przyznac musze, ze po wczesniejszych produkcjach oczekiwalem troche wiecej...Koniec koncow, przyznac musze, ze wykonali dobra robote. Piekna bajeczka z piekna oprawa. Niestety, producent bezlitosnie zgwalci ta powiesc i w celu zarobkowym, nakreci kolejna trylogie...
nie ma co patrzeć na opinie innych, obejrzyj samemu i sam oceń czy Ci sie podoba, czy nie
Cukierkowo.Nie ma co są "dopracowani",topory w głowie,dużo detali,ale PJ sam wykreował inny wygląd krasnali(fragmenty Władcy,szkice Lee) i teraz w większości temu przeczy. Z tego co wiem to w książce byli z rodu królewskiego czyli powinni wyglądać chodź trochę bardziej poważnie.Po prostu niektóre kreacje mnie drażnią z 4-5 do wymiany:Ori,Kili,Thorin(mimo ,że aktor obecny świetny),Bofur czy Nori.
no ale Hobbit to książka dla dzieci, film też taki powinien być. To nie jest jakieś mroczne fantasy tylko bajka o smokach i rycerzach
Tak. Cukierkowi rycerze ,a za 60 lat inny ludzie.. Nowy reżyser,nowi aktorzy i wtedy nie mam nic przeciwko.
??? Bez związku ta twoja wypowiedź z moją. Co można mówić o filmie jak jeszcze go u nas w kinach nie ma, a takich to się w necie nie ściąga.
nietlumacz sie im swoja ocena do Hobbita bo ja tez nie bede !.Oni i tak nie zrozumieja.;].Pozdrawiam Fana i juz doczekac sie nie moge srody ;].
? Przecież ja też jestem fanem WP. Po prostu się zapytałem, dlaczego daje 10, skoro napisał, że "miało być tak pięknie". Co w tym jest dziwnego?