Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328966
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga
ocenił(a) film na 10
Anastazja315

oboje są wyje*ani w kosmos ale wole Legolasa

ocenił(a) film na 9
kasiadabrowa1

trudno ich ze sobą porównywać gdyż są zupełnie inni i z wyglądu i z charakteru,zależy co kto lubi.kwestia gustu.wg mnie obaj są przystojni.

ocenił(a) film na 9
bishop_filmaniak

"zupełnie inni i z wyglądu"
Ty tak na serio? Osobiście odkąd tylko dowiedziałem się, że Barda będzie grał Luke Evans, miałem niezłego mindfaka. Gość jest tak podobny do Blooma że gdy zobaczyłem go na plakatach promocyjnych od razu nasunęły mi się skojarzenia z Willem Turnerem z "Piratów".
Co śmieszniejsze, obydwaj panowie spotkali się na planie już wcześniej - w "Trzech Muszkieterach 3D".
Porównaj sobie te dwa zdjęcia:
http://1.fwcdn.pl/ph/54/68/485468/254733.1.jpg
http://1.fwcdn.pl/ph/54/68/485468/254738.1.jpg

KerianRegis

Hehe, to fakt, ze w podobnej stylizacji wyglądają prawie jak bracia :P

KerianRegis

Ty też? Ja, jak zobaczyłam zdjęcie Barda po raz pierwszy, to myślę "Orlando Bloom? Co ty tu robisz? No tak, Legolasa nie ma, ale ty i tak się wcisnąłeś do Hobbita hehe". Później widzę zdjęcie Legolasa w Hobbicie i się pytam "WTF?! Dwie role na raz?!".

ocenił(a) film na 10
KerianRegis

Też byłam przekonana że to Orlando Bloom!
Przepodobni z buź, obie bardzo fajne

A jeśli chodzi, kogo wolę, zdecydowanie Bard. Kochana, miła, fajna postać

ocenił(a) film na 7
KerianRegis

Właśnie widząc zwiastuny 2 cz uświadomiłam sobie , jak bardzo obaj aktorzy są podobni do siebie. Wybraleś super foty, jeszcze bardziej to uwidaczniając. A wolę Barda, bo przynajmniej nie ma z nim głupich ujęć w tylu elfa "tańczącego na głowach Krasnoludów"

ocenił(a) film na 8
kasiadabrowa1

A ja jednak Barda, jest taki facet z krwi i kosci ;)

ocenił(a) film na 10
Anastazja315

Bard:
Kochany, pomocny, miły, dobry ojciec, no po prostu ideał.
Leggy:
Mało inteligentny, plastikowy, zniewieściały.
Wolę Legusia.

ocenił(a) film na 9
Annqa

padłam:D Ledżi już zawsze pozostanie pedałem w rajtuzach, ale to właśnie dodaje mu uroku.

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Nie da się ukryć..

ocenił(a) film na 7
Annqa

Właśnie udowodniłaś jak żałosne są kobiety. Brawo!

ocenił(a) film na 10
straightlines

Wyjaśnij mi to dokładniej.

ocenił(a) film na 7
Annqa

Sama juz sobie to wyjaśniłaś. Porażka....

ocenił(a) film na 10
straightlines

Ponieważ lubię Elfa, to jestem żałosna?

ocenił(a) film na 7
Annqa

Nie, nie dlatego. Popatrz jakie wybrałaś cechy Barda. W tym krótkim tekście podsumowałaś siebie. Masz gdzieś to że facet jest Kochany, pomocny, miły, dobry ojciec, no po prostu ideał.Ty masz to gdzies. Bardzo latwo pokazalas na czym Ci w zyciu zalezy a czego nie doceniasz. Brawo. Porazka.

ocenił(a) film na 10
straightlines

Bard jest cudny, ale Legolasa lubię z innych niż podałam powodów.
Och, jak bardzo innych..

ocenił(a) film na 7
Annqa

juz się nie tłumacz...wyraznie zaznaczylas co wybierasz wiec nie pitol, zegnam

ocenił(a) film na 9
straightlines

Dziewczyna żartowała, a ty oceniasz jej podejście do życia po kilku słowach na forum internetowym.... to jest trochę niepoważne.

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

"Leggy:
Mało inteligentny, plastikowy, zniewieściały.
Wolę Legusia"

Przecież widać, że to żart. Ja tam się śmieję:D

ocenił(a) film na 7
Aredhel125

Skad wiesz ze to byl żart? To ze ona teraz tak bedzie twierdzila to nie oznacza ze to byl zart. Zastanow sie troche nad tym.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Spokojnie. Widać, że ta wypowiedź czymś cię bardzo uraziła.
To był żart i to całkiem niezły :). A Rambo -Leggy mimo, że nie jest idealny, to jednak jego akrobacji sprawiają, ze niektórym niewiastom serce mocniej bije :).

ocenił(a) film na 9
Ginette_L.

Moim zdaniem też to był żart. Co do Legolasa to się zgadzam. Ubolewam osobiście nad tym, że potencjał na to, żeby postać Legolasa naprawdę była wartościowa zmarnowali totalnie. Razem z ojcem mogliby stanowić świetny duet. Przydałaby się nawet jakaś fajniejsza rozmowa o losach Śródziemia. No ale niestety, faktycznie Legolas służy tutaj jedynie dla jakiegoś tam efektu wizualnego.Nie rozumiem dlaczego w tej sposób twórcy postąpili. Zdecydowanie za dużo mordobicie i wymiatania orków z powierzchni. Szkoda, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Ostatecznie ja i tak lubię na niego popatrzeć.

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

Chociaż nie powiem, scena jak patrzy na obrazek Gimliego i wypytuje takim chłodnym głosem kto to to mnie rozwaliła na łopatki. Normalnie jak nie Legolas. Ale wyszło świetnie:)

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

Ta scena była super :).

ocenił(a) film na 10
straightlines

Widać że jesteś nowy w internetach i nie potrafisz rozróżnić żartu od prawdy, brawo, porażka....

ocenił(a) film na 7
Lurtz599

Ty za to jesteś doświadczony internetach. Brawo. Porażka...

straightlines

musisz koniecznie tak na wszystkich najeżdżać?

KalekaMentalny

Niestety musi.. siedze tu ostatnio dużo i nie przepuszcza żadnej okazji.. ten typ tak ma i nic nie poradzisz.

ocenił(a) film na 7
KalekaMentalny

Przecież na nią nie najeżdzam...wyluzuj.

ocenił(a) film na 10
straightlines

wyluzuj, oczywiście, że żartobliwie napisane... ja też wolę Legolasa i ten jego łuk :D

ocenił(a) film na 7
mon_r

Ja już tego nie pamiętam nawet. Piszą mi że hejtuję, ale nikt nie popatrzy zdrowo i normalnie na to co sama napisalas ehhh

ocenił(a) film na 4
straightlines

porażką to jest twój "hejt"

ocenił(a) film na 7
harcernica

Jaki hejt?

ocenił(a) film na 8
straightlines

Udowodniła jak żałosne są kobiety? WTF?

Annqa

Mocne :)

Anastazja315

Bard :) Le' Golasa nigdy nie lubiłam...

ocenił(a) film na 7
sentia

Nie kumam Annqi, popatrz co ona wypisala, masakra.

straightlines

Ojjj bo zaraz strzelę focha..... nie ładnie to tak obrażać kobiety. przecież ona sobie robi żarty

ocenił(a) film na 7
sentia

No właśnie, nie wiadomo czy żarty sobie robi i w tym cały pies pogrzebany.

ocenił(a) film na 5
Anastazja315

Zastanawia mnie, jak można woleć Legolasa, przecież to płytki dupek.

użytkownik usunięty
Urzach

Legolas jest świetny bard doświadczony chyba legolas

ocenił(a) film na 10
Urzach

Ciebie też proszę o rozwinięcie myśli.

ocenił(a) film na 5
Annqa

Spoilery.

Legolas, jak każdy leśny elf, jest przepełniony pychą i niechęcią oraz wrogością wobec wszystkiego, co leśnym elfem nie jest. Zrobili z niego nudną postać bez głębi, której jedyną funkcją w filmie jest robienie pięknych pokazów akrobacji (w CGI

ocenił(a) film na 9
Urzach

Poniekąd też prawda.

ocenił(a) film na 7
Aredhel125

Nie poniekąd tylko facet w całości ma rację.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Właśnie ja ubolewam bo Legolas mógł być ciekawą postacią, szczególnie na tle ojca. W WP trochę na uboczu, teraz moglibyśmy go lepiej poznać, a tutaj głównie naparzanka. Trochę szkoda, zmarnowany potencjał.

ocenił(a) film na 9
Urzach

Świetnie ujęte. Legolas - nacjonalista :D, jak tatuś.