Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328979
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Dubbing

ocenił(a) film na 10

Niestety nasz polski dubbing znowu rozczarowuje. Czy naprawdę w Polsce nie ma profesjonalistów
w tej dziedzinie ???? Mam wrażenie że biorą aktorów amatorów nie mających pojęcia o dubbingu !!!
Wstyd i żenada. Daje milion minusów dla polskiego dubbingu, za zepsucie tak rewelacyjnego filmu
P. Jacksona !!!! Już gorzej być nie może !!!!

ocenił(a) film na 7
marinabella

To po co byłaś na dubbingu skoro wiedziałaś, że Ci się nie spodoba? Znowu to jęczenie, wystarczy wybrać wersję z napisami i po sprawie.

ocenił(a) film na 10
straightlines

Liczyłam, że coś się wreszcie zmieni.Jednak stwierdzam że dubbing jest do chrzanu. Tysiąc razy lepszy z napisami. Wczoraj wyszłam w dużo lepszym humorze, niż tydzień temu ....

ocenił(a) film na 7
marinabella

Potwierdzam zdanie Annqi, przyzwyczailas sie do innych glosow i przesadzasz:)

ocenił(a) film na 10
marinabella

Polski dubbing jest genialny, niestety jedynie w bajkach. Możliwe, że jak większość oglądałaś wiele materiałów dodatkowych z filmu etc., i po prostu się do głosów przyzwyczaiłaś, i to dlatego.

ocenił(a) film na 9
Annqa

Dokładnie nie wyobrażam sobie bajki z napisami więc chociaż dubbing w filmach animowanych daje radę, ale naprawdę z filmami fabularnymi powinni dać sobie święty spokój bo to porażka na całego zawsze tak było i zawsze tak będzie :(

ocenił(a) film na 9
marinabella

ale Smaug w polskim dubbingu wyszedł rewelacyjnie

ocenił(a) film na 8
marinabella

Polski dubbing nie jest zly , da sie ogladac, moze tylko smierdzi polskimi lokalizacjami gier, niektore glosy kojarzyly mi sie z Warcraftem 3, skadinad podobny swiat... bardzo mi pasowal np. glos Balina, idealny do tej postaci, teraz patrze, ze to Zdzisław Wardejn, wow.