Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328979
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://24.media.tumblr.com/89ed06ee0172f8739939ab7ae46e8f74/tumblr_mgw7n02H8o1ri osauo1_400.gif

ocenił(a) film na 8
Lurtz599

Szybkość elfów będzie pasować do 48fps :D

Lurtz599

To orkowie pewnie.

ocenił(a) film na 10
Lurtz599

Będą walczyć z Orkami wiemy to od dawna.

ocenił(a) film na 10
adrian229

A wiesz jacy to orkowie? Ci od Azoga czy z Dol Guldur?

ocenił(a) film na 10
Lurtz599

tego nie wiem wiem że będą się bić.

ocenił(a) film na 9
Lurtz599

Na Orków Azoga nie wyglądają, ale to tylko moje przypuszczenie. Niewiele da się odczytać z tak krótkiego fragmentu. Orkowie z wataha Azoga mają jednak bardziej wymyśle zbroje, a ja tu widzę Orków w jakichś zwykłych łachach. Ale to naciągana teoria. Skoro jednak będzie to w Mrocznej Puszczy, stawiam na Orków z Dol Guldur.

ocenił(a) film na 10
Marvolo666

Rzeczywiście. Też bym chyba tak obstawiał. Orków Azoga sporo poginęło przez orły i prędzej byliby na wargach,bo musieliby dogonić kompanię.

ocenił(a) film na 9
Lurtz599

Warto też pamiętać, że wataha Azoga raczej kiepsko orientuje się w terenie na obszarze Mrocznej Puszczy (jak właściwie każdy poza elfami). Więc nie byliby na tyle głupi, żeby ścigać kompanię w nieznanej sobie krainie.

Marvolo666

Azoga to pewnie Beorn dopadnie i zmiażdży.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

To pewnie w PBA.

ocenił(a) film na 7
adrian229

BPA*

ocenił(a) film na 10
Baginzys

Literówka ;d

ocenił(a) film na 7
Lurtz599

haha lol,jaki ten świat mały, własnego gifa z tumblra na filmwebie znalazłam xD elfy będą się sporo bić, nie zdziwiłabym się jeśli np. tauriel i legolas dołączyli na chwilę chociaż do krasnoludów. może się nie lubią, ale czytałam że legolas się będzie ojcu stawiać to może na złość im potowarzyszy czy coś ;p

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Ja kiedyś słyszałam, jeszcze chyba zanim kręcili pierwszą część, że Legolasa pokażą tylko przez chwilę i Orlando Bloom dostanie za to kilka milionów. Są plany, że będzie go więcej w filmie? Jak czytałam książkę to wcale nie było jego postaci, chociaż w sumie niewiele pamiętam już. Tauriel też sobie nie przypominam.

ocenił(a) film na 7
Aredhel125

Tauriel została wymyślona na potrzeby filmu, bo za mało było kobiecych postaci ;p
Legolas będzie, i to sporo, a głównym dawcą spojlerów jest...Lego, które wypuściło zabawki pt. ucieczka od pająków czy coś w ten deseń, i do kompletu mamy nikogo innego niż legolasa i tauriel ;p a i oficjalnie wypuszczone zdjęcie pokazuje Barda rozmawiającego z Legolasem ( w książce Bardowi towarzyszył Thranduil )
http://cdn.bleedingcool.net/wp-content/uploads//2012/12/hobbit-3rd-film_510x3401 .jpg tutaj ta fota.
dodatkowo na blogu który kręcił jackson widać że Lee Pace (Thranduil) i Orlando Bloom (Legolas) ćwiczą identyczne sekcje z mieczem i ogólnie bitewne ruchy ;p więc śmiem twierdzić że będą w bitwie pięciu armi razem się bić :D

ocenił(a) film na 9
Dochuu

No to bardzo fajna wiadomość ;D Czytałam tą książkę w liceum i w sumie oglądając film zdałam sobie sprawę jak wiele faktów zapomniałam. Po tej wiadomości o milionach dla Blooma myślałam, że pewnie pokażą go przez moment jak stoi przy tronie ojca itp. Swoją droga fajnych aktorów dobrali. Będzie na co popatrzeć ;D

ocenił(a) film na 9
Dochuu

A mogłabyś podesłać jakieś linki, gdzie jest więcej wiadomości na ten temat? Byłabym wdzięczna ;)

ocenił(a) film na 7
Aredhel125

ogl kopalnią informacji jest tumblr. jeśli chodzi o coś konkretnego to chętnie przeszukam i ci wyślę tylko napisz co ;p
http://thehobbit.lego.com/pl-pl/characters/tauriel informacje o Tauriel
http://thehobbit.lego.com/pl-pl/characters/legolas informacje o Legolasie
" Narastające przeczucie rosnącego zagrożenia zmusza Legolasa do wyboru pomiędzy wolą jego ojca a własnym sumieniem." to mi się bardzo podoba ;p aha i właśnie skończyłam hobbita, więc myślę że fotka którą ci podesłałam pochodzi z 2 części a nie z 3, mniej więcej kiedy zostało zniszczone miasto na jeziorze (thranduil wysłał wtedy elfy by pomogły ludziom). w sumie coś strasznie dużo mi się wydaje tego legolasa ;d

ocenił(a) film na 10
Dochuu

No właśnie. Mowa była że podobno pojawi się na jakieś dwie minuty, a mi się wydaje jakby on miał przez połowę filmu być!

ocenił(a) film na 7
Lurtz599

ja tam się cieszę :D

ocenił(a) film na 10
Dochuu

No, fajnie bo w końcu element z Władcy Pierścieni tylko że chyba PJ coś wkręca z tymi dwiema minutami. Może dlatego że podzielono na dwie części to trzeba więcej materiału

ocenił(a) film na 7
Lurtz599

podzielono na dwie części bo jackson chciał wcisnąć galadriel, sarumana i dodać wątki z silmarillionu (coś tam ma się pojawić podobno) no i sama książka była dość wdzięcznym materiałem na conajmniej 2 części.a potem wyszło mu jak zwykle za dużo i musi dokręcać żeby 3 była przyzwoita ;p ale podobno ma być około godzine dłuższa wersja reżyserska :D

ocenił(a) film na 10
Dochuu

No właśnie. Jeszcze reżyserka więc czad!

ocenił(a) film na 7
Dochuu

Ch. Tolkien nie sprzedał praw autorskich do silmarillionu, więc nie bedzie. Będą pewne informacje wzięte z listów Tolkiena.

ocenił(a) film na 7
Baginzys

kurde mógłby sprzedać, ogl wg. mnie silmarillion jest koszmarnie nudny,ale jest pare fajnych wątków z których by mogli zrobić film ;_;

Baginzys

te dodatkowe informacje pochodzą z notatek Tolkiena, które nigdy nie zostały upublicznione ;)

ocenił(a) film na 7
katie_17

No o to mi własnie chodzilo ^^

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Ja tak samo ;D

ocenił(a) film na 9
Lurtz599

Mam nadzieję, że te dwie minuty to zwykła plotka tylko

ocenił(a) film na 7
Aredhel125

na pewno.samo uratowanie krasnoludów zajmie im z 15 minut ;p

ocenił(a) film na 9
Dochuu

W sumie to i tak za mało skoro film ma z jakieś 3 godziny, może jednak elfów będzie więcej;D. W książce trochę siedzieli jednak w Mrocznej Puszczy, to tutaj skoro film podzielili aż na 3 części to trochę wydłużą jeszcze ten pobyt.

ocenił(a) film na 7
Aredhel125

no mi się wydaje że elfy będą się przewijać przez cały czas :>

ocenił(a) film na 10
Dochuu

Ogólnie połowa filmu to Mroczna Puszcza więc trudno żeby nie dodać duuużo scen z elfami :D

ocenił(a) film na 7
Lurtz599

a potem wszystko dzieję się w terenach okołopuszczowych więc sądzę że po trzeciej części będziemy wszyscy mieć dosyć legolasów,thranduilów,elrondów itp xD

ocenił(a) film na 10
Dochuu

Pewnie tak ale chciałbym jeszcze raz zobaczyć w jakiejś scenie Galadrielę np. jak jakoś duchowo pokazuje się Gandalfowi (podobnie jak w przypadku Froda)

ocenił(a) film na 7
Lurtz599

nie jest powiedziane że im nie pomoże w bitwie pięciu armii :P
zresztą jej wystąpienie jest potwierdzone we wszystkich częściach więc... ;)

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Oj tam, ja nie będę mieć dosyć ;D Pewnie w trzeciej części tez będzie sporo elfów. Szkoda, że trzeba czekać aż tyle na kolejną część.
Tak w ogóle dobrze, że na krótko przed seansem dowiedziałam się, że to ma być trylogia bo na końcu filmu pewnie kopara by mi opadła;D

Lurtz599

Mnie to najbardziej na Uruk-hai wygląda :) Lecz niestety nie te czasy ;/

ocenił(a) film na 10
F3AR

Rzeczywiście. U mnie pierwsze wrażenie było takie same

Lurtz599

To Orki z Dol Guldur .

Lurtz599

szybkie te elfy ! :)