Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328966
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Genialne

ocenił(a) film na 10

O ile po pierwszej części miałem olbrzymi niedosyt tak po drugiej części jestem w pełni usatysfakcjonowany. Nawet dodatkowe wątki mi nie przeszkadzały a nawet fajnie rozwijały akcję. Trzyma tak samo dobry poziom jak Dwie Wieże. Warto iść do kina!

ocenił(a) film na 9
przemek__2

Myślę tak samo. W pierwszej części brakowało mi tego czegoś, nie do końca wiem czego, ale tutaj... brawa dla Jacksona i ekipy!

ocenił(a) film na 10
megalis7

Film był bardzo płynny i miło sie go oglądało. Ponadto nie było scen które by siębardzo dłużyły.

ocenił(a) film na 9
przemek__2

Tak jest :) Świetna przygoda. Mam nadzieję, że iii część przynajmniej tej dorówna.

użytkownik usunięty
megalis7

Jeżeli nie spier***ą trzeciej części, to ta ostatnia ma szanse na zupełne pobicie pierwszych dwóch. Spójrz na to jakie epickie wydarzenia, będą miały miejsce w trzeciej części. Wielka, zapowiadana przez twórców najbardziej epicka, z rozmachem bitwa jaką dotąd stworzył Jacskon - Bitwa Pięciu Armii, zniszczenie miasta na jeziorze przez smoka, zabicie Smauga i jego runięcie na miasto, śmierć kilku ważniejszych bohaterów, zakończenie wszystkich znanych nam dotąd wątków, Dol Guldur (być może jego zniszczenie i wygnanie Saurona) itd. Na prawdę w trzeciej części jest ogromny potęcjał, zdecydowanie największy z całej trylogii. Praktycznie wszystko największe, najbardziej epickie, najlepsze, najważniejsze zostało zostawione właśnie na tą część. Oby Jackson nic nie zmienił za bardzo i nie zniszczył tego, bo może wyjść na prawdę wspaniały film.

dokładnie :) szykuje się nam wielkie widowisko ! oczywiście jeśli Jackson za bardzo nie poszaleje :)

użytkownik usunięty
lolmiki

Oby zrobił śmierć smoka taką jak w książce, oby zginęli ci sami bohaterowie co w książce (a nie że np Killi przeżyje albo coś w tym stylu) i oby bitwa była wielka, z rozmachem a co najważniejsze, oby wyglądała jak epicka, prawdziwa bitwa, a nie jak nawalanka rodem z gier komputerowych. Fajnie by było jak by dali trochę więcej dramatyzmu, krwi itd.

dokładnie :) a mi marzy się jeż Sebastian w BPA :) JEŻ SEBASTIAN, STRAŻNIK LASU !

użytkownik usunięty
lolmiki

hmmm......

uwielbiam tego jeża :)

ocenił(a) film na 10

Miejmy nadzieję, ze tak będzie. Chciałbym, żeby zakończenie Hobbita było kropką nad "i" twórczosci Tolkiena. Bo raczej nie am co liczyć an ekranizacje Silmariliona.

użytkownik usunięty
przemek__2

Dokładnie :)

ocenił(a) film na 6
przemek__2

świetna recenzja! Film godny polecenia :)