O ile po pierwszej części miałem olbrzymi niedosyt tak po drugiej części jestem w pełni usatysfakcjonowany. Nawet dodatkowe wątki mi nie przeszkadzały a nawet fajnie rozwijały akcję. Trzyma tak samo dobry poziom jak Dwie Wieże. Warto iść do kina!
Myślę tak samo. W pierwszej części brakowało mi tego czegoś, nie do końca wiem czego, ale tutaj... brawa dla Jacksona i ekipy!
Film był bardzo płynny i miło sie go oglądało. Ponadto nie było scen które by siębardzo dłużyły.
Tak jest :) Świetna przygoda. Mam nadzieję, że iii część przynajmniej tej dorówna.
Jeżeli nie spier***ą trzeciej części, to ta ostatnia ma szanse na zupełne pobicie pierwszych dwóch. Spójrz na to jakie epickie wydarzenia, będą miały miejsce w trzeciej części. Wielka, zapowiadana przez twórców najbardziej epicka, z rozmachem bitwa jaką dotąd stworzył Jacskon - Bitwa Pięciu Armii, zniszczenie miasta na jeziorze przez smoka, zabicie Smauga i jego runięcie na miasto, śmierć kilku ważniejszych bohaterów, zakończenie wszystkich znanych nam dotąd wątków, Dol Guldur (być może jego zniszczenie i wygnanie Saurona) itd. Na prawdę w trzeciej części jest ogromny potęcjał, zdecydowanie największy z całej trylogii. Praktycznie wszystko największe, najbardziej epickie, najlepsze, najważniejsze zostało zostawione właśnie na tą część. Oby Jackson nic nie zmienił za bardzo i nie zniszczył tego, bo może wyjść na prawdę wspaniały film.
dokładnie :) szykuje się nam wielkie widowisko ! oczywiście jeśli Jackson za bardzo nie poszaleje :)
Oby zrobił śmierć smoka taką jak w książce, oby zginęli ci sami bohaterowie co w książce (a nie że np Killi przeżyje albo coś w tym stylu) i oby bitwa była wielka, z rozmachem a co najważniejsze, oby wyglądała jak epicka, prawdziwa bitwa, a nie jak nawalanka rodem z gier komputerowych. Fajnie by było jak by dali trochę więcej dramatyzmu, krwi itd.
Miejmy nadzieję, ze tak będzie. Chciałbym, żeby zakończenie Hobbita było kropką nad "i" twórczosci Tolkiena. Bo raczej nie am co liczyć an ekranizacje Silmariliona.