Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328979
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Jak to jest? czy komentarze piszą tylko ludzie, którym film się nie podobał?
Nie jest to epicki film, ale ogląda się przyjemnie. Mimo wszystkich negatywnych opinii - radzę obejrzeć film i przekonać
się samemu.

ocenił(a) film na 7
Upadly321

Przecież ludzie oglądają I każdy wyraża subiektywną opinię. To nie jest fanklub by każdy piał z zachwytu.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Ale łatwo zauważyć że po komentarze sięgają ci którym się ten film nie podobał. A reszta daje ocenę i tyle.

Upadly321

Może ci się tak wydaje, bo ci co "narzekają" daję konstruktywne argumenty, w przeciwieństwie do tych drugich "świetne widowisko, efekty, magia blablabla"

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

właśnie w większości narzekający zaczynają wyzywać innych

Upadly321

A ja wiem dlaczego. przez tego pana który bez przerwy prowokuje.
http://www.filmweb.pl/user/kamilxxx09

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

nie tylko on tak się dzieje pod każdym filmem

hr_dooku

I ty mi takie rzeczy piszesz na privie? Zapomnij.

kamilxxx09

Nie moja wina. Lepiej upomnieć ciebie, żebyś tak nie jechał fanów LotR, niż skakać po tematach i upominać każdego z osobna. Nie obchodzi mnie czy lubisz Hobbita czy nie, ale wychwalasz go kosztem LotR, któremu nie wiadomo dlaczego dałeś 10.

hr_dooku

Wiesz czemu to robię? Dlatego ze fani Lotra najeżdzają na Hobbita zamiast bronić obu tych serii. Tego nie rozumiem kompletnie. Dlatego ja najezdżam na Lotra.

kamilxxx09

Chodzę tu patrzę i oczom nie wierzę, żeby LotR nachodzić, taki z ciebie fan Tolkiena jak z koziej dupy trąba.

kamilxxx09

A ja ci przytoczę cytat z Biblii, bardzo znany cytat:
"Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe"

hr_dooku

To sie odnosi do was wszystkich.

kamilxxx09

No właśnie, bez wyjątków. To, że są trolle i hasają sobie gdzie popadnie, nie znaczy, że wszyscy mają sobie na to pozwalać.

hr_dooku

To zachowuj się jak normalny użytkownik a nie jak jakiś zdrajca. Raz jesteś potulny jak owieczka, a raz rozpalasz wszedzie ogien piekielny.

kamilxxx09

Nie jestem żadnym zdrajcą. Subiektywnie przedstawiam zalety jak i wady obu części. Widziałeś kiedyś, żebym przy którymś z tematów z oceną 10 i jakże wielkim wychwalaniem napadał autora i mówił, jaki to Hobbit jest gorszy (blablabla) itd.?

hr_dooku

Nie chodzi tylko o to. Chodzi też o twoje pisanie do mnie na privie.

kamilxxx09

Co, to? Co ma chęć przeczytania książki fantasy do wad Hobbita?

hr_dooku

Nie do Hobbita ale do tego, jak mnie traktujesz.

kamilxxx09

Jeszcze się dziwisz? Ja nie prowokuję do kłótni, ani nie napadam fanów Hobbita, jak ktoś piśnie że jest lepszy od WP, jak ty to robisz z fanami WP, kiedy mówią, że to właśnie Lord of the Rings jest lepsze od Hobbita.

hr_dooku

Ale sa jeszcze inni. Jest ich mnóstwo.

kamilxxx09

Ciebie tu "widać" najbardziej. Nawet zakładano tematy odnoszące się do wyrzucenia cie z forum.

hr_dooku

I co mnie to obchodzi?

kamilxxx09

Phi, tyle mam do powiedzenia: http://www.youtube.com/watch?v=R4dyRTAfsKc

hr_dooku

Nie lubię sztucznych filmów.

kamilxxx09

Ja też nie. Zaliczam do nich takie filmy jak m.in Avatar, Prometeusz, Grawitacja, Pacific Rim.

hr_dooku

kamilxxx09

Nie w ogóle
http://e-orchids.com/blog/images/avatar_green.jpg

Star Wars:
http://fourthdayuniverse.com/reports/wp-content/uploads/2011/09/Yoda-on-Dagobah- image-credit-StarWars.com_.jpg

hr_dooku

W Avatarze jest tyle scenografii, że klękajcie narody...

hr_dooku

Gdyby nie było, nie zdobyłby Oscara.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Zamknij już jape nie moge czytac tych twoich wypocin. W jaki temat nie wejde to ty musisz cos głupiego pisać.
"Wiesz czemu to robię? Dlatego ze fani Lotra najeżdzają na Hobbita zamiast bronić obu tych serii. Tego nie rozumiem kompletnie. Dlatego ja najezdżam na Lotra."
- Najeżdżasz na lotra ponieważ ludziom nie podoba sie hobbit? OMG To juz w podstawówce sa mądrzejsi od ciebie.

Faster1611

To nie czytaj.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Jak zwykle wychodzisz na glupka i kolejna osoba ci o tym pisze:D

straightlines

Jak zwykle wtrącasz swoje 3 grosze tak gdzie nie mają dostępu dzieci takie jak ty:)

straightlines

Taki z niego fan Tolkiena a jeszcze najeżdża WP. Dwulicowy jakiś ten kamil.

Faster1611

kultury dziecko

kamilxxx09

aha jest prawdziwy to zdobył oscar no prawo za myślenie

wort801

brawo :) :); ;)

kamilxxx09

piszesz że ludzie na forum piszą głupoty albo kłamstwa a ty taką głupotę napisałeś że powinieneś dostać żółtą koszulkę lidera głupoty na forum zacznij myśleć co sam piszesz a nie innych masz za debili a sam jestem jednym z niewielu

kamilxxx09

Avatar nie jest sztuczny ??? pomyślałeś zanim napisałeś to ???kamilxxx09 zrób w końcu coś dobrego dla tego forum i nie pisz więcej

wort801

Nie ośmieszaj się.

kamilxxx09

ja czy ty ogarnij się człowieku

wort801

Wzajemnie.

kamilxxx09

widzę że rozmowa z tobą nie ma sensu jednak inni mają dobre zdanie o tobie

wort801

Paa.

Upadly321

Film był mocno oczekiwany, więc po roku od premiery poprzedniej części (albo po przeczytaniu książki) każdy już zdążyła wyrobić sobie jakieś wyobrażenie, jak wg niego powinien wyglądać film. Więc to logiczne, że ludzie o różnicach między swoimi wyobrażeniami a rzeczywistością chcą podyskutować. Myślę, że Ci którzy poszli do kina z "czystą" głową, nie oczekując niczego oprócz dobrej rozrywki nie wyszli zawiedzeni i nie mają ochoty dyskutować.

ocenił(a) film na 10
Upadly321

Takie rzeczy pisz w 100% pewności. Ja nie narzekałam ani razu na całokształt.

ocenił(a) film na 9
Annqa

nie mówie że wszyscy - ale w 95% przypadków na głównej stronie filmu są same tematy narzekających

ocenił(a) film na 7
Upadly321

Ale zauważ też, że sporo z tych osób mimo wszystko wystawiło dosyc wysoką ocenę. Ja sam sporo narzekam, ale dałem 8.

Banner

Banner niektorym nie wytlumaczysz pewnych kwestii chocbys wzial ze reke i pokazal czarne na bialym.

ocenił(a) film na 7
Upadly321

To, że ktoś wytknął kilka wpadek nie znaczy zaraz że hejtuje i film mu się nie podobał. Ja widziałam dużo niedociągnięć, ale na seansie bawiłam się dobrze, a na 3 część do kina w podskokach polecę. Trzeba rozmawiać o wszystkich aspektach, a nie tylko chwalić. Subiektywnie może się podobać, ale i obiektywnie trzeba na film spojrzeć. Każdy, nie tylko ten.