Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328979
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Lotr vs. Hobbit

ocenił(a) film na 6

Witam!
Po tej części Hobbita mam pełne obawy, że Hobbit jest strasznie słaby, ale uważam to za kolejne
dobre odsłony Jacksona, ale znowu ale... Tylko ja mam takie dziwne odczucie?
Lotr jest stary dobre 10 lat, ale mi się wydaję że został o wiele lepiej zrobiony:

1. W Hobbicie jest za dużo efektów komputerowych, które czasem kaleczą oczy, np. Orki, gobliny i
tym podobne... są strasznie sztuczne, Lotr o wiele lepiej wyglądały.
2. Z Legolasa zrobili jakieś boga zabijania, co według mnie przesadzili ostro z tym jak on tam latał,
Lotrze też pamietał że dużo zabijał, no ale nie robił takich cudów.
3. Według mnie zakończe Pustkowia Smauga jest strasznie słabe... Nie towarzyszyły żadne
uczucia, ten wielki pomnik krasnoluda z złota dziwnie się topił i potem nie stygnie na smoku.

ocenił(a) film na 9
JimboYCS

"2. Z Legolasa zrobili jakieś boga zabijania, co według mnie przesadzili ostro z tym jak on tam latał,
Lotrze też pamietał że dużo zabijał, no ale nie robił takich cudów."

I w Lotrze i w Hobbicie, nie było większego zabijaki od Legolasa - skakanie po głowach krasnoludów, jazda po schodach na tarczy Uruków czy wybicie całego "koszyka" Haradrimów , zakończony zasiekaniem mumakila to tylko próbka jego możliwości ze wszystkich 5 ( jak do tej pory ) filmów.

"3. Według mnie zakończe Pustkowia Smauga jest strasznie słabe... Nie towarzyszyły żadne
uczucia, ten wielki pomnik krasnoluda z złota dziwnie się topił i potem nie stygnie na smoku."

Strasznie słabe bo pierwotnie filmy miały być 2, nie 3 i po zmianach wszystko się nam porozłaziło, porozciągało i zrobiło sie nijakie.

Wyobraźmy sobie teraz ile czasu zajmie chłopakom z Laketown znalezienie tej czarnej strzały, ile będzie podchodów żeby odciągnąć uwagę smoka, ile zachodu żeby go przywabić do tej wielkiej bazooki na strzały, wszystko znowu porozciągają do granic możliwości :)

Mam nadzieję że Kili i Fili dotrą w końcu pod górę i tam zginą w bitwie jako rzecze książka :D liczę też na to że Thorin padnie z ręki Azoga, a temu łeb zetnie ( znowu zgodnie z prozą ) Żelaznastopa !

Mimo wszystko dobrze było wrócić do Śródziemia

JimboYCS

władca pierścieni to z pewnością lepszy film :) habbit dużo błędów ma jak dla mnie za dużo