6,7 803  oceny
6,7 10 1 803
Ibara no Ō
powrót do forum filmu Ibara no Ō

do zapomnienia już w trakcie oglądania!

ocenił(a) film na 8
fabio

A więc nie obejrzałaś do końca :) Obejrzyj całość. Ja w środku filmu też myślałem, że mam odczynienia ze średnim kinem akcji ....

ocenił(a) film na 7
fabio

Residen Evil to jedna wielka nawalanka. W tym filmie chodzi o coś innego. Po obejrzeniu jeszcze długo pozostaje w pamięci :) Nie mówiąc o tym, że sama animacja jest świetna!

ocenił(a) film na 7
Afreeta

Jak wyżej. Resident Evil ssie po całości.

PS, tak - animacja była ok, ale 3DCGI po prostu masakra, potwory wyglądały ohydnie.

ocenił(a) film na 4
fabio

Najzupełniej się zgadzam! Nic ciekawego, pomysł odgrzewany chyba ze sto razy, psychologia głównej bohaterki płaska jak jej okulary. Rozwiązanie akcji tak głupie i naciągane jakby twórcą po prostu zabrakło już pomysłu na zakończenie filmu. Ps. scena z przebudzeniem ze snu kriogenicznego jest jak żywcem przeniesiona z Blue Gender.

ocenił(a) film na 2
HaVoC_87

http://www.filmweb.pl/film/Blue+Gender+The+Warrior-2002-353934

warto? ostatnio mam duże zaległości...

ocenił(a) film na 4
fabio

Tej części nie oglądałem, za to pierwsza oglądało mi się chyba dobrze z tym że muszę zaznaczyć dwie rzeczy: nie obejrzałem całości, ale sama fabuła chyba mi się podobała, natomiast zakończyłem serię chyba na 4 lub 5 odcinku. Ps. z oglądania dalszych odcinków zrezygnowałem ponieważ mam alergię na wszelkiego rodzaju produkcję w których występują mechy :P

ocenił(a) film na 2
HaVoC_87

http://www.filmweb.pl/serial/Neon+Genesis+Evangelion-1995-100434

jak po tym można mieć alergie na mechy?

ocenił(a) film na 4
fabio

przyznam się że nigdy nie przemogłem się żeby obejrzeć tę serię ;) Po prostu głupota i infantylność większości produkcji z wielkim tosterami w roli głównej skutecznie mnie zniechęca, może kiedyś się przemogę. Kiedy ostatnio próbowałem obejrzeć Code Geass to gdzieś w środku pierwszego lub drugiego odcinka doszedłem do wniosku że albo przerwę teraz oglądanie serii albo w ciągu kilku dalszych odcinków targnę się na swoje jestestwo :P. Każdy lubi co innego jedni lubią funserwis inni mechy a ja... no cóż ciężko to określić.

ocenił(a) film na 7
fabio

Serial jest okropny. Użalanie się głównego bohatera przez całą serię jest nie do zniesienia. Kinówki wypadają dużo lepiej, choć i tak nie jest to nic wybitnego.

ocenił(a) film na 2
rascal0pl

To ikona anime, kwestia bezdyskusyjna.

ocenił(a) film na 7
fabio

Może sobie być ikoną, to nie zmienia faktu, że nie jest to nic wybitnego. Jeden z drugim zaczął wspominać stare czasu, za nimi poszedł cały tłum i tak powstała ta ikona. Z tamtych lat dużo lepszym przykładem klasyki moim zdaniem by był Ghost in The Shell, no ale co kto lubi.