Idź twardo: historia Deveya Coxa

Walk Hard: The Dewey Cox Story
2007
6,8 7,1 tys. ocen
6,8 10 1 7118
6,8 11 krytyków
Idź twardo: historia Deveya Coxa
powrót do forum filmu Idź twardo: historia Deveya Coxa

Swietne dialogi, scenariusz i rezyseria. J. C. Reilly, ktory dla mnie jest mistrzem drugiego planu spisal sie naprawde na medal. A jednak po seansie czulem pewien niedosyt.
Zwroce tez uwage, ze moim zdaniem to dosc hermetyczna produkcja. Gdyby nie to, ze interesuje sie muzyka pewnie wiele gagow byloby zupelnie niezrozumialych. Znajomosc biografii filmowych (w sumie ostatnich lat)znanych muzykow tez sie przyda.
Sam nie wiem o co chodzi. Niby wszystko dziala a jednak cos nie zaskoczylo. Kto mi pomoze znalezc odpowiedz czego brakuje w tym filmie?

ocenił(a) film na 7
Borys_17

jaką wersję widziałeś : 96minut? czy 120min(kompletna nie pocięta). W tej dłuższej wersji niczego nie brakuje, chyba najlepsza komedia ostatnich lat. Oczywiście lepiej się ogląda ten film ludziom obeznanym w muzycznym światku, ale zapewniam że nie tylko. To także świetna parodia filmów takich jak "Spacer po linie" czy "Ray". Ocenę muszą podwyższyć absolutnie genialnie napisane i zaśpiewane piosenki które aż kipią nawiązaniami do różnych utworów legend muzyki, przy tym zachowując cały czas totalną absurdalność. Dla mnie to film kultowy.

pozdro

ocenił(a) film na 7
GhostFace

jeśli widziałeś wersję dwugodzinną i czujesz niedosyt to niestety nie jestem w stanie ci pomóc;)