Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118142
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

"GRATULACJE" DLA IDY.

użytkownik usunięty

Ponieważ nie wolno krytykować "Idy" bo z miejsca będę antysemitą to składam gratulacje dla Pawlikowskiego za Oscara. Tak trzymaj chłopie. Przetarłeś drogę polskim filmowcom. Możemy spodziewać się kolejnych filmów o bezlitosnej nacji Polskiej, które otrzymają nominacje do Żydoscara. Wielkie wyrazy wdzięczności za promocję Polski. Myślę, że teraz dzięki tej nagrodzie do Polski przyjedzie więcej turystów niż zwykle. Wreszcie został też przełamany stereotyp Polaka - teraz już jest nie tylko pijakiem i złodziejem ale też bezlitosnym mordercą narodu wybranego.

JESZCZE RAZ DZIĘKUJE.

ocenił(a) film na 7

Teraz czekamy na film o zbrodniach na narodzie polskim przeprowadzonych przez żydokomunę w latach 1946-1960 (m.in. dzięki takim pracownikom Jan Dziadzia i Hana Rojer rodzice Anny Dziadzia vel. Dembowskiej)

użytkownik usunięty

Kichać na niego i na ten antypolski film - mieszkam w Warszawie, poznałem tutaj b.dużo obcokrajowców i oni są naprawdę zdziwieni że Polska to taki fajny kraj i fajni ludzie. Żydkom się nie uda - za dużo ludzi tutaj jest z innych krajów. A my sami głupi jesteśmy - zamiast ktoś od nas skontaktować się z uwielbiającym Polaków Clintem Eastwoodem (niezliczona jest ilość filmów jego w których chociaż na chwilę musi pojawić się Polak ;) ) i np zapoznać go z historią Dywizjonu 303, albo historią Rotmistrza Pileckiego, to potrafimy tylko się obruszać. Sami powinniśmy wziąć sprawy w swoje ręce, skaptować jakiegoś dobrego reżysera w USA i nakręcić film o tym jacy naprawdę byli Polacy podczas II wojny i komuny.

Hura! Hura! nic tylko się cieszyć :-D
Mój kraj taki piękny.

ocenił(a) film na 3

Dobre ;p

ocenił(a) film na 1

odwrotnie - wczesniej był mordercą a teraz pijakiem

użytkownik usunięty
Smok_Eustachy

Heh stereotyp Polaka pijaka jest stary jak świat... Pawlikowski tylko ten stereotyp utrwalił na gali rozdania Żydoscarów. Teraz za wybitne zasługi dla Polski i "promocji" należy się order orła białego.

A żydki tańczą, śpiewają i się cieszą

PPWojtek

Jak dostana 60 mld odszkodowania za mienie utracone z powodu Niemców to pewnie będą wznosić ręce do nieba z radości.

ocenił(a) film na 1
PPWojtek

Żydkom z radości aż mycki pospadały a pejsy się odkręciły i zaczęły zakręcać w drugą strone.

ocenił(a) film na 2

TERAZ TO JUŻ CIĄGLE BĘDĄ "POLSKIE OBOZY"

ocenił(a) film na 8

Powiedzmy nie dla obrazajacych uczucia prawdziwych Polakow filmow jak Ida.Podpiszmy petycje aby film zostal wydany nie jako polska produkcja tylko komusnistyczno zydowska propaganda wydana przez czarnych zydow.Bog-Honor-Ojczyzna trzy razy NIE.Czuj-czuj-czuwaj.

drsmierc

Cóż za wspaniała ironia, dostałeś jakąś nagrodę specjalną od Mensy ?

ocenił(a) film na 8
PPWojtek

A coz to irinia?jestem prawdziwym Polakiem i jezdem z tego dumny,trzeba pietnowac takie filmy jak Ida,wprowadzic komisje sprawdzajaca poprawnosc polityczna i historyczna filmow.Bez tego caly czas beda krecic nieprawdziwe obrazy.Z partyjnym pozdrowieniem.

ocenił(a) film na 1
PPWojtek

Calkowicie popieram powyższe, jakze ironiczne posty. Mogę od siebie dodac tyle, że przeciętny Francuz, Włoch Anglik, Hiszpan. Niemiec.., ma teraz mocno podwyższone ciśnienie z powodu zazdrości, że znowu jakiś Polaczek dopchał się do pańskiego stołu... Nie macie pojęcia, jakimi szowinistami są w/w nacje. Mają tak duże kinematografie, super układy w Hollywodzie, a tu zero null, tylko znowu Polaczki.

ocenił(a) film na 1

Następny film Pavlikovskiego będzie o zbrodniach w Koniuchach i Nalibokach. Tak dla równowagi.

ocenił(a) film na 3
boruc1717

Polacy. Co nie zrobia dla kasy. Napluja sobie do gniazda, w twarz.
Co to za narod ktory kreci kalumnie o sobie, minimalizuje przestpestwa kobiety ktora skazala na smierc naszego bohatera, pokazuje ja jako wzor i autorytet w wyborze drogi dla innej , mlodej kobiety.
Co to za narod ktory nagminnie popiera swych wrogow z Urkainy i Litwy, ktory spycha wazne sojusze gospodarcze z Rosja i alienuje waznego partnera. Co to za narod ? Czy zaslugujemy na przetrwanie i istnienie ?
Jak przetrwalismy tyle wiekow ? Moze z powodu kilku sprawiedliwych ktorzy wsrod nas sa , sam juz nie wiem.
Wstyd panie rezyserze Pawlikowski, Pasikowski, wstyd polscy aktorzy ktorz zgodziliscie zagrac w tych filmach. Mam spisana liste naziwsk i bede was zawsze bojkotowal. Nigdy grosza ode mnie nie dostaniecie .

użytkownik usunięty
Kam11_filmweb

Spójrz na pochodzenie Pawlikowskiego. Zobacz kto siedzi w PISF. Przestaniesz się dziwić. Co do sytuacji na Ukrainie - to coś Ci powiem: nie kocham Ukraińców bo znam historię i wiem co robili. Ruscy nie lepsi. Czasy i sytuacja polityczna się jednak zmieniły. Kilka lat temu trudno było sobie wyobrazić wojnę na Ukrainie. Pewny jesteś, że Putin ograniczy się do Donbasu? Bo ja nie mam wątpliwości, że jak mu pozwolisz to zje tyle ile będzie mógł...