Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118139
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Nakręć film o złych polakach gnębiących żydów albo homoseksualistów. A najlepiej żydowskich homoseksualistów. Można też pokazywać dobrych faszystów ratujących wyżej wymienionych z rąk złych faszystów, a najlepiej jak tymi złymi faszystami będą również Polacy. W każdym razie utrwalaj negatywny obraz polaka żeby zachodnie społeczeństwa nie miały wyrzutów sumienia jak Polska wreszcie zniknie z mapy świata na rzecz tych biednych, mordowanych bez powodu żydów i jeszcze biedniejszych, wypędzonych bez powodu niemców.

ocenił(a) film na 7
robokopo

Nie widzisz różnicy pomiędzy osądem a poglądem ??? Boże jesteś głupszy niż wydawało mi się... Masakra, ale muszę Ci podziękować, bo dzięki Tobie uśmiałem się po pachy :)

ocenił(a) film na 1
rafkos99

A ty widzisz różnicę pomiędzy Mercedesem a samochodem? czy Mercedes ma coś, czego nie ma samochód? Czym się różni Mercedes od samochodu? Rident quod non inteligunt...

ocenił(a) film na 7
robokopo

Czyli według Ciebie mając jakiś pogląd na świat np. Agnostycyzm jednoznaczne jest to osąd ??? Ku*wa czego osąd ?? Skoro nie widzisz różnicy... Boże sypiesz jakimiś tekstami z neta ściągniętymi, a pewnie nie przeczytałeś w życiu jednej książki, no może poza tymi które są antyżydowskie. Jak dla mnie jesteś pie***onym rasistą i idiotą. Pośmiałem się pisząc z Tobą, ale robi to się nudne :P Ale moi znajomi mają z Ciebie niezłą polewkę także zadeklarowali się, że będą z Tobą polemizować przy najbliższej okazji, także będziesz miał towarzystwo :) Żegnam :D:D

ocenił(a) film na 1
rafkos99

Prościuchny umysłek, prościuchne powierzchowne rozumowanie, dobry materiał na propagandowe urabianie...

rafkos99

to dobra decyzja. Tak jak napisałam gdzieś wcześniej - traktuj go jak bełkoczącego menela, to jest ten poziom zaczadzenia umysłu. Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Właściwie nie wiem, po co to robię. Po co rzucam takie perły przed wieprze:

http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=2945

robokopo

a, kościół katolicki okrada mnie codziennie i jeszcze wpiernicza się w tworzenie prawa, to cię nie boli? ;>>>>

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Ja też uważam, że Kościół Katolicki za bardzo się wtrąca, ale co by nie mówić w Polsce jest mnóstwo wyznawców katolicyzmu i z tego powodu Kościół Katolicki jest częścią Polski. Natomiast Żydzi nie są częścią Polski. Są częścią innego kraju i tylko jemu służą. Pytanie, dlaczego nie wyjeżdżają do tej swojej ziemi obiecanej. Moja odpowiedź: ich modus vivendi to pasożytowanie. Tam nie mieliby na kim pasożytować.

robokopo

są tak samo częścią Polski jak każda osoba, która czuje się Polakiem. Jak ktoś służy pod przykrywką innemu krajowi, to jest agentem wywiadu, a nie sądzę, żeby co chodziło o to, że każdy Żyd jest agentem - bo to już paranoja, która nawet tobie wydawałaby się zbyt paranoiczna (chociaż...?)

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Zgadza się! Żydzi się absolutnie nigdzie nie aklimatyzują. To też jest ich modus vivendi. Zresztą, znasz jakiegoś goja, który by zajmował ważniejsze stanowisko w Izraelu? NIE MA TAKIEGO! Oni wiedzą, że rządzić powinni SWOI (i słusznie). Tylko dlaczego tak ich to boli, gdy ktoś powie, że w Polsce np. też tak powinno być? Ja wiem, dlaczego tak jest! Bo oni chcą rządzić WSZĘDZIE! Nie tylko w Izraelu, ale WSZĘDZIE!

robokopo

lepiej niech rządzi fajny żyd niż słaby polak ;> nie interesuje mnie czyjeś pochodzenie, tylko czy zrobi mi dobrze.
Dlatego też Polacy wyjezdzaja za granicę - w dupie mają patriotyzm za 1200 miesiecznie i to jest normalny, zdrowy odruch.

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Skończony leming. Dno że aż uszy więdną, jak czegoś takiego się słucha. Już ci "fajni Żydzi" cię wyrządzą... Ty będziesz do posług. Oni do spijania śmietanki i życia jak paniska:

http://www.rp.pl/artykul/552823-Rabin--goje-zyja-po-to--by-uslugiwac-Zydom.html

robokopo

cóż, tak jak pisałam wcześniej - jesteś bucem, ale na szczęście wiem, że nie wszyscy Polacy są takimi bucami i prymitywami szukającymi żydowskiego złota :D

Polecam też jakąś inną formę walki niż forum na filmwebie, bo ojczyzna ginie a ty się kłócisz w netach, a miliardy uciekają!

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

"Na szczęście" to jest to, że oprócz odmóżdżonych pożytecznych idiotów są też tacy, którzy nie dali się całkowicie tym podłym świniom omotać i wiedzą, na czym świat stoi.

robokopo

wiem wiem, zazwyczaj są łysi i piją wódę w prześwitach między blokami a reszta lemingów omija ich szerokim łukiem, coby nie dostać w papę PRAWDĄ

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Tak, tak... Poczekaj, aż dostaniesz w papę żydowską prawdą... prawdą pt. "Po co goje są tak naprawdę potrzebni? Będą pracować, będą orać, będą zbierać plony. My zaś będziemy tylko siedzieć i jeść jak panowie" (http://www.rp.pl/artykul/552823-Rabin--goje-zyja-po-to--by-uslugiwac-Zydom.html )... Już oni cię urządzą tak, jak urządzili wiele nacji, za co zewsząd byli przepędzani przez tysiące lat... Rozumiem, wszyscy się mylili, bo Żydzi to taki miły i pracowity naród, nikomu nie szkodzą. Wszyscy są źli. Sprzysięgli się przeciw nim... Wszyscy są źli oprócz Żydów i ich pożytecznych idiotów, których nie sieją... sami się rodzą...

robokopo

ach, a kto nas źle nie urządził...? i Niemcy, i Ruscy, i Amerykanie i Marsjanie. Na razie to mnie źle urządzają prawdziwi Polacy zasiadający na wiejskiej, niepotrzebni mi urojeni wrogowie

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Oni nie są urojeni. Oni są jak najbardziej realni. Tacy jak ty mają jedno - wierzyć, że ich nie ma i słodko spać, jak twój kraj będzie okradany. Tu masz prawdziwą perłę literatury na ten temat:

http://stopsyjonizmowi.files.wordpress.com/2012/09/przedsic499biorstwo-holokaust -norman-g-finkelstein.pdf

Choć wątpię, byś tak "pojemna" główka jak twoja była w stanie się zmusić, żeby to przeczytać, już nie mówiąc o zrozumieniu... Proponuję więc powrót do "You can dance" albo "Mam talent"...

robokopo

masz rację, nie będę nawet usiłowała zmusić się do przeczytania rasistowskiego bełkotu.
Najsmutniejsze jest w tym wszystkim to, że wszędzie dochodzi do prawdziwych przekrętów, a dzięki takim właśnie ksenofobom i antysemitom jak ty, którzy uważają za słuszne krzewić swoje paranoje na forum filmowym odwraca się uwagę od tego, że na styku władzy i biznesu faktycznie źle się dzieje. Także pożytecznymi idiotami jesteście wy. W jednym worku z kibolstwem, dresiarzami, półmózgami z ruchów narodowych, moherami i skinami. Gratuluje towarzystwa - z takimi kompanami wasza "sprawa" będzie na szczęście zawsze wyśmiewana i skazana na niepowodzenie.

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

To jest książką prof. Normana Finkelsteina pt. "Przemysł holocaustu" przetłumaczona na 16 języków, w której udowadnia, jak holocaust Żydów stał się ich bronią ideologiczną, jak go wykorzystują, żeby samemu mordować i okradać inne kraje.

To, że jesteś idiotką, nie ulega po tym wpisie żadnej wątpliwości. Skończona idiotka, ultra-leming.

robokopo

stwierdzam, że jednak ciężko ci żyć z obsesją, zwłaszcza, że większość ludzi musi mieć cię za lekko stukniętego ;) (no, poza specjalistycznymi forami tropiącymi spiski ;)) więc żegnam i pozdrawiam, bo dzięki takim jak wy świat jest mimo wszystko bardziej kolorowy (mój błąd, że wdawałam się w dyskusję, powinnam to czytać jak dowcipy)
Szalom ;>>>

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Tak, tak... Spisków nie ma, bo wszyscy ludzie są braćmi, koniec historii, wesoły oberek wokół ogniska... A że głupich nie sieją, sami się rodzą, to ktoś prędzej czy później się na to nabierze... I im w to graj... Pusz się i nadymaj tą swoją normalnością i tolerancją, otwartością i pożal się Boże mądrością... aż cię puszczą w samych skarpetkach... Tylko czy taki ktoś jak ty będzie to w ogóle w stanie dostrzec...

robokopo

wiesz co, miałam już nie pisać ,ale jednak szlag mnie trafia jak widzę taką kompletną nieumiejętnosć czytania ze zrozumieniem. Pisałam wielokrotnie, że oczywiście, że spiski i przekręty istnieją, tylko nie w twoich urojonych antysemickich wymiarach. Masz jakiś problem z Żydami, pewnie za młodu ojciec albo dziadek nagadali ci bzdur (bo nikt się nie rodzi rasistą) i będziesz miał go pewnie do końca życia, obwiniając ich za wszelkie zło świata. Szkoda, że te bzdury nie pozwalają ci docenic dobrze zrobionych filmów.

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

"(...) spiski i przekręty istnieją, tylko nie w twoich urojonych antysemickich wymiarach"... O właśnie tego od ciebie oczekują autorzy, którzy smażą tę propagandę:

a) że jest "antysemicka", bo przecież powszechnie wiadomo, że Żyd to jakaś świętość,
b) że jej nie ma, bo przecież niczego tak nie potrzeba jak ciszy wokół geszeftów (szczególnie tego holocaustowego)...

A na temat rasizmu, to się doucz, a potem peroruj, bo może się okazać, że się całkowicie ośmieszasz:

http://www.fronda.pl/a/izrael-panstwem-tylko-dla-zydow,44326.html

robokopo

oj, tak sie zastanawiałam, czy to frondowe towarzystwo. A jednak. Dziękuję, dobranoc.

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Rozumiem, główka od paru rzetelnych informacji od razu rozboli... A jak jeszcze nie pasują do obrazu świata w małej główce, to lepiej od nich z daleka... Lepsze żydowskie gadzinówki typu Wyborcza. Tam wszystko takie nowoczesne i tolerancyjne (i nie podszyte oczywiście syjonistyczną propagandą)...

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Tu jest dowód, jak ty się kompromitujesz z każdym słowem. Informacje o tym, jak RASISTOWSKIM państwem jest Izrael, łaskawie określasz jako nieinteresujące cię, bo z Frondy. Tu masz DOSŁOWNIE TO SAMO z "Polska Times":

http://www.polskatimes.pl/artykul/3658392,izrael-pelne-prawa-tylko-dla-zydow-rza d-przyjal-projekt-ustawy-o-panstwie-zydowskim,id,t.html

I co teraz powiesz lemingu? Jak teraz zdyskredytujesz ten fakt?!?

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Tu masz też "dobrze zrobiony film". Doceń go!

http://www.filmweb.pl/film/Powr%C3%B3t-1941-36474

robokopo

odpusc sobie, nie zamierzam klikać na żaden z twoich linków

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Co słowo, to coraz lepiej. Napisz coś jeszcze równie kompromitującego... Już "obrobiliśmy":

a) mam gdzieś, że Żydzi chcą okraść mój kraj,
b) chcę, by rządzili mną Żydzi,
c) nie interesuje mnie świat zewnętrzny (zagrożenia), bo "z Frondy",
d) nie otwieram linków, które zaburzą ład ustanowiony w mojej główce przez starszych i mądrzejszych...

robokopo

e) nie podejmuję dalszej dyskusji z paranoikami

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

"Paranoicy" nie zrezygnują z artykułowania swojego zdania i przyglądania się niecnym planom różnych grupek interesu. Nie zadziała na "paranoików" to zaklęcie, lemingu...

robokopo

skumaj jedno - to nie jest forum pamieci narodowej, tylko filmowe, wiec jezeli ten film jest dobrze zrobiony, to jest dobrze zrobiony i twoja nienawisc do żydów niczego nie zmenia.

Odruchy lemingów to minusowanie tego typu rzeczy w geście jakiegoś żałosnego patriotyzmu. Na każdej filmówce omawia się i filmy Riefenstahl jak i chociażby rasistowskie "Narodziny Narodu" bo to nowatorskie dzieła pod względem produkcji filmowej.

Siedź na tych swoich forach narodowych, trop spiski i nie wpierniczaj się w sztukę, bo etatu dla cenzora na razie kinematografia nie przewiduje.

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

A ty skumaj jedno: NA KAŻDĄ AKCJĘ JEST REAKCJA! Na antypolski żydowski paszkwil jest ADEKWATNA odpowiedź!

Jeszcze lepiej! "Nienawiść do Żydów"... No tak, bo Żydów trzeba kochać, a jak nie, to cicho siedzieć. Oni też nienawidzą Polaków i to w sposób zinstytucjonalizowany i jakoś ci to nie przeszkadza, skończony lemingu!

Sztuka! Jeszcze lepiej, coraz lepiej... Bo kto tak powiedział? Kto tak orzekł? Ty już zupełnie wyzbyłaś się jakiegokolwiek krytycyzmu.

robokopo

adekwatną odpowiedzią będzie jak nakręcisz swój film w którym przekażesz PRAWDĘ w sposób atrakcyjny dla widza

jeżeli prześledzisz wszystkie moje wypowiedzi dowiesz się, że nie mówie o żadnej miłości do żydów. Mam do nich stosunek obojętny jak do każdej innej nacji. Żyda nienawidzącego Polaków traktuje jak takiego samego rasistę jak Polaka nienawidzącego Żydów. Ciasne umysły występują w każdym narodzie.

A definicji sztuki poszukaj sobie wśród filozofów, bo z tego co wiem to jednej spójnej przez tysiąclecia nie wymyślono ;> Jeżeli kino to nie sztuka, tym bardziej się dziwie czemu Ida cię tak boli

ChyzyRuj

i daj spokój z tym "lemingiem", to jedno z najgłupszych określeń ostatniej dekady, które nas nie rusza, szkoda zachodu

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Brednie.

Tu jest clou twoich "mądrości" (pisownia oryginalna):

"lepiej niech rządzi fajny żyd niż słaby polak ;> nie interesuje mnie czyjeś pochodzenie, tylko czy zrobi mi dobrze."

Tak może myśleć tylko jakiś skończony kretyn. Jak rządzi tobą "słaby Polak", to na pewno nie będzie dobrze, ale jak będzie tobą rządził "fajny Żyd", albo ktokolwiek obcy, to będzie KATASTROFA (nie dla niego, dla ciebie!). Tylko ostatni dureń chce się oddać we władanie obcych. Ostatni skończony matoł.

robokopo

powiedz to tym wszystkim ludziom, którzy wyjechali z Polski i coś nie chcą wracać, co lepsze - tam się mnożą, a ich dzieci będą już "obce" ;)) co za spisek ich tam trzyma pod obcą jurysdykcją!

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Ja nie mówię tego "o tych wszystkich ludziach". Ja mówię o jednym konkretnym fakcie: Żydzi chcą Polskę ograbić na 65 miliardów dolarów i wcale tego nie ukrywają. Chcą nas ograbić i tutaj rządzić.

http://www.prawy.pl/felieton/4160-stanislaw-michalkiewicz-zydzi-nie-rezygnuja-z- rabunku-polski

robokopo

Media skutecznie robią sieczkę z mózgów. Nic na to nie poradzimy bo jak już ktoś chciał temu systemowi zaszkodzić to popełniali mu samobójstwo.

ocenił(a) film na 1
Suselot

Nie mają w swoich łapskach wszystkich mediów. I nie uda im się wszystkich zmusić, by myśleli tak, jak im pasuje.

robokopo

taki eksperyment myślowy - skąd wiesz, które media są w żydowskich łapach? może te, ktore uważasz za niezmanipulowane też są manipulacją, żeby zmylić takich poszukiwaczy prawdy jak ty? Jak decydujesz o tym, które artykuły piszą prawdę? '>

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

A stąd, że te informacje nie są specjalnie ukrywane. Choćby: Wyborcza - żydowska gazeta dla Polaków, Washington Post - żydowska gazeta dla Amerykanów... Holywood - żydowska fabryka gówna niszczącego mózgi miliardom ludzi na świecie...

Prawdę piszą ci, którzy mówią, że POLSKA MA SWOJE INTERESY NARODOWE, których musi bronić. Prawdę piszą ci, którzy mówią, że NIE NASTĄPIŁ KONIEC HISTORII, WSZYSCY LUDZIE SĄ BRAĆMI I NIE MA INTERESÓW NARODOWYCH. A właśnie w tym specjalizują się żydowskie gadzinówki: wszystkim wmawiają, żeby nie zajmowali się sprawami poważnymi, bo w ogóle nie warto, żeby nie pilnowali swojego interesu narodowego, bo to takie "nienowoczesne" podczas, gdy żydostwo o swoje interesy narodowe będzie zabiegało z całą bezwzględnością. Im chodzi o ZATOMIZOWANIE gojów, żeby nimi łatwo manipulować, by ich po prostu wykorzystywać do posług. Sami co to to nie! Oni nie dadzą się zatomizować. Oni będą się trzymać w kupie, promować jeden drugiego, by w końcu przechwycić ich wymarzoną władzę nad światem...

robokopo

jak to powiedział myśliciel - prawda jest jak dupa - każdy ma swoją. Ja jestem za atomizacją społeczeństw, bo nic mnie bardziej nie mierzi niż owcze, grupowe zrywy. Będę robiła tak, żeby mnie i moim bliskim było dobrze - i na szczęście mogę sobie do tego wybrać niemal każdy kraj na świecie.

Mam jedno życie i będę sobie je układać bez względu na jakiś interes narodowy albo inne puste hasełka.
Ty sobie o niego walcz, twoja sprawa, jeżeli w tym widzisz sens istnienia - gratulować, może doczekasz się pomnika.

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Brednie. Takie brednie może mówić tylko: a) agent Hasbary, b) miejscowy полезный идиот... Ona jest za... atomizacją społeczeństw... Tylko że Żydzi za tym nie są... Oni chcą, żeby wszyscy się zatomizowali oprócz nich, bo wtedy uda im się przechwycić ich wymarzoną władzę nad światem... Problem polega na tym, że ty nie zrozumiesz mizerii "twoich" wynurzeń nigdy. No chyba że się poddasz ostrej detoksykacji od propagandy, a na to się najwyraźniej nie zanosi...

robokopo

a co mnie obchodzi czego chcą Żydzi?
Ty, jako tak niezależnie myślący powinieneś mieć w dupie ich agendę, w końcu twój światły umysł się obroni przed ich propagandą, nie? Nie przejmuj się tak ich planami, chyba nie wątpisz w siłę swojego umysłu?

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Twoja naiwność, infantylność socjologiczna jest rozbrajająca. Ty sobie możesz "mieć w dupie"... Ale oni nie mają. Oni chcą tutaj przyjechać i nami rządzić. "Wasi ulicy, nasi kamienicy"... Tacy jak ty są bardzo potrzebni ich sprawie.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pierwszy-kongres-Ruchu-Odrodzenia-Zydowsk iego-w-Polsce,wid,14731713,wiadomosc.html?ticaid=1141ce

robokopo

haaha, zajebisty link, ten "eksperyment demokratyczny" i "strona internetowa" musiałby bardzo cię przerazić.

Swego czasu na fakultetach z socjologii (to tak a propos twoich śmiechowych zarzutów) zapraszaliśmy przedstawicieli różnych dziwnych inicjatyw" Polska Partia Komunistyczna, Polscy Maoiści, Monarchiści, Libertarianie żeby poopowiadali o swoich radykalnych założeniach. Każde z nich ma swoje artykuliki i strony internetowe, a niektórzy mają jeszcze bardziej wydumane pomysły niż wprowadzenie hebrajskiego.

Ogarnij się gościu.
W USA jest o wiele więcej kretyńskich inicjatyw i nikt się tym nie przejmuje poza paroma paranoikami, którzy co krok spodziewają się zagłady ze strony kosmitów albo masonów.
Tak było zawsze.
Chociaż Ku Klux Klan musi się smucić - tyle pracy, a tu czarny gość w Białym Domu ;>>>

ocenił(a) film na 1
ChyzyRuj

Czyli rozumiem, to wszystko taki "żart"? 7 milionów Żydów z Izraela, jak w końcu skończy się kasa wyłudzana przez amerykańskie żydostwo na amerykańskim podatniku i Arabowie dobiorą się im do dupy za ich zbrodnie, tak spokojnie będzie czekało na swoje przeznaczenie? Rozumiem, ty wierzysz, że to wszystko tylko "prowokacja"? Że nie mają planu B?

Jeszcze powiedz, jak ci się podoba flaga Judeopolonii? Może wiesz, dlaczego ta bezczelna żydówa, która dopuściła się obrazy polskiej flagi, nie została oskarżona? Dlaczego wszyscy inni byliby w takiej sytuacji ścigani przez prokuraturę?

http://www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com%2F-fejzAb6_JFM %2FUJTxlSiPj0I%2FAAAAAAAAAHo%2FkEY67v6OxqE%2Fs1600%2FManifesto.jpg&imgrefurl=htt p%3A%2F%2Fabelikain.blogspot.com%2F2012%2F10%2Fodrodzenie.html&h=764&w=562&tbnid =hfKXAjJYzjbvnM%3A&zoom=1&docid=F_ZMs4wktONigM&ei=3NarVMCyAomfygOV44LQCg&tbm=isc h&iact=rc&uact=3&dur=267&page=2&start=18&ndsp=26&ved=0CHMQrQMwGA

ChyzyRuj

że "Ida" to dobrze zrobiony film, to chyba masz rację. Został DOBRZE zrobiony za nasze polskie publiczne pieniądze https://www.pisf.pl/files/dokumenty/rozne/lista_filmow_ukonczonych_i_dofinansowa nych_przez_pisf_wraz_z_wykazem_kwot_dofinansowania_-_2013.pdf