Nakręć film o złych polakach gnębiących żydów albo homoseksualistów. A najlepiej żydowskich homoseksualistów. Można też pokazywać dobrych faszystów ratujących wyżej wymienionych z rąk złych faszystów, a najlepiej jak tymi złymi faszystami będą również Polacy. W każdym razie utrwalaj negatywny obraz polaka żeby zachodnie społeczeństwa nie miały wyrzutów sumienia jak Polska wreszcie zniknie z mapy świata na rzecz tych biednych, mordowanych bez powodu żydów i jeszcze biedniejszych, wypędzonych bez powodu niemców.
SPOJLER
Miałam te same odczucia i w momencie, kiedy pytali Polaka o to, czy/jak zabił żydów, chciałam wyjść z sali. Nie! Już w momencie kiedy ciocia oznajmiła Idzie, kim ona jest. Ale śnieg padał na dworze i wolałam pokimać w cieple. Gdybym tylko wiedziała, że ten film to kolejna 'ukryta opcja żydowska', to na pewno na niego bym nie poszła! Ten film nie jest warty Oskara, nawet jeśli by usunąć z niego tą kolejną - już nudnawą - oczerniającą wypominkę Polakom jakimi byli 'mordercami' wojennymi. Ci ludzie naprawdę nas nienawidzą i ja mam im to za złe. Ten film obejrzał cały świat a jego przekazem było - Polacy mordowali żydów, ot tak, za nic (my możemy się domyślać jak historia przebiegła, ale kto poza Polakami będzie się w to wgłębiał?).
A poza tym - to już jest naprawdę widoczne, kto i za ile rządzi w 'holyłud'. Nawet w takim 'Orange is the new black' też musieli swoje pochodzenie wspomnieć. Źeby przypadkiem nikt nie zapomniał kto przejął biznes.
Szkoda było mojej kasy na bilet.
O tak... Polacy mordowali Żydów, bo im się opłaca tak mówić od 2000 roku, kiedy to Gerhard Schröder oznajmił, że okres niemieckiej pokuty dobiegł końca i już nic nie dostaną, a nic tak nie koi traumy po Holocauście jak miliardy marek i łodzie podwodne za darmo... Wtedy zaczęli nas kąsać. Zaczęła się akcja "Jedwabne", a jak nie "Jedwabne", to "Polacy zachowywali się biernie"... A jakże! Polacy mieli się dla nich poświęcać, bo od tego są goje, żeby Żydom posługiwać, a jak zajdzie taka potrzeba, to i poświęcać dla nich swoje życie. Raz Korwin-Mikke zaproponował, by zacząć też dawać nagrodę pt. "Sprawiedliwi Wśród Żydów Świata". I co? Okazało się, że to "antysemityzm", bo przecież jak wymagać od Żyda, by poświęcał się dla goja? Przecież to jest zupełne wywrócenie do góry nogami żydowskiego "systemu wartości"...
Polactwo? A co byś zrobił, gdyby ktoś napisał "żydostwo"? Pewnie byś się nie posrał ze świętoszkowatego oburzenia... A jakże! O Polakach można, a nawet należy, wypowiadać się negatywnie i pogardliwie. O Żydach oczywiście nie! To święte krowy, którym wszystko wolno...
To nie było o tobie. Ty jesteś r a s i s t ą, czyli niezależnie od narodowości niższym gatunkiem człowieka (i ile można tu mówić o jakiejś resztce człowieczeństwa).
Wzruszające... Pisze najpierw pajac ostatni "Polactwo", a potem jeszcze bezczelnie odszczekuje, że ktoś inny jest rasistą... A jak tak ci temat "rasizm" doskwiera, to doczytaj, co Kneset chce zrobić z gojami w Izraelu, jeżeli jesteś cokolwiek w stanie z tego zrozumieć:
http://www.fronda.pl/a/izrael-panstwem-tylko-dla-zydow,44326.html
Aha, ocenionych pozycji: 70, wypowiedzi: 2890. Rozumiem, że do psychiatry może długo się czeka, a przecież w międzyczasie mogą zgwałcić cię czarni geje pochodzenia żydowskiego...
Bełkot idioty. Już samym pierwszym wpisem udowodniłeś, kim jesteś. Teraz tylko równia pochyła...
No to proszę o przykłady takich filmów, które nagrody dostawały... Zagraniczne nagrody najlepiej.
Bo nagrody zagraniczne to jest coś. A polskie to nuda ........................................................nic się nie dzieje ;)
https://www.pisf.pl/files/dokumenty/rozne/lista_filmow_ukonczonych_i_dofinansowa nych_przez_pisf_wraz_z_wykazem_kwot_dofinansowania_-_2013.pdf poczytaj, pomyśl.
A to w związku z tym, że jesteśmy przeżarci przez żydowską agenturę wpływu, która pod nami ryje (zresztą nie tylko pod nami). To oni dają z naszych pieniędzy na takie syjonistyczne gówno. Tak samo jak ten Żyd Zdrojewski dał Żydówce Yael Bartanie, która nawet nie mówi po polsku, kasę na reprezentowanie Polski na biennale w Wenecji (co za bezczelność). Mówi ci coś to gówno:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pierwszy-kongres-Ruchu-Odrodzenia-Zydowsk iego-w-Polsce,wid,14731713,wiadomosc.html?ticaid=1141e4
Straszne! Wzruszyłem się niemożebnie do tego stopnia, że zacznę przed tobą bić czoła i wyskoczę ze wszystkiego, na Żydzi wskażą palcem, bo inaczej nazwą mnie antysemitą. Tak się boję tego magicznego zaklęcia, że dam im wszystko, czego zechcą...
Trochę się pospieszyłem z tamtym komentarzem... Oczywiście jesteś oszołomem himalajskim, wręcz oszołomem bliskim skończonej oszołomskiej perfekcji, ale nie to jest najważniejsze. Przede wszystkim jesteś pożytecznym idiotą prawdziwych wrogów Polski. Wypierdując swoje teksty (nie tylko na tym forum) ośmieszasz idee patriotyczne poprzez swoje chore, blokujące myślenie, zacietrzewienie. Nie twierdzę, że w ogóle nie masz racji, ale sposób w jaki ją prezentujesz sprawia, że przynosi to twej sprawie sto razy więcej szkody niż pożytku. I na dodatek lejesz wodę na młyn przeciwników tak swoich idei ("idei"?), jak i wrogów Polski w ogólności, jakkolwiek górnolotnie by to nie brzmiało... Już kilka osób tu pisało, że teksty twoje i tobie podobnych to doskonały prezent np. dla rosyjskiego (czy nawet, niech stracę, izraelskiego) dziennikarza chcącego zrazić swych ziomków do Polaków. Możnaby jeszcze kilka podobnych przykładów podać... No nic, trudno, tacy jak też są pewnie w społeczeństwie potrzebni, ale ja do tego klawiatury nie przyłożę, zatem bez odbioru.
Brednie. Jest dokładnie odwrotnie. Wokół geszeftu holocaustowego MA BYĆ CISZA, bo inaczej geszeft może nie wypalić. Oto, co napisał na ten temat prof. Norman Finkelstein "Przemysł holocaustu":
"Jednak w przeciwieństwie do spraw Szwajcarii i Niemiec, „przedsiębiorstwo holokaust" wysuwa te żądania bez
nadawania im publicznego rozgłosu. Bo wprawdzie opinia publiczna nie przejawiała dotąd niesmaku wobec
szantażowania szwajcarskich bankierów i niemieckich przemysłowców, ale mogłaby znacznie bardziej niechętnie
odebrać szantażowanie biednych polskich chłopów. Również Żydzi, którzy stracili rodziny w czasie hitlerowskiego
holokaustu, mogliby negatywnie zareagować na machinacje Światowej Organizacji d/s Restytucji Żydowskiego
Mienia. Występowanie w roli jedynego spadkobiercy zgładzonych Żydów po to, by przywłaszczyć sobie ich mienie,
mogłoby łatwo zostać odebrane jako rabowanie grobów." (str. 42)
A te "parę osób", czyli a) agenci Hasbary tudzież b) miejscowi pożyteczni idioci (do której kategorii należysz ty?) GÓWNO mnie obchodzą.
za nasze pieniądze dotują taką szmirę, albo filmy kolegów.
Poczytaj nie tylko ten pdf ale wejdź głębiej.
Kto jest właścicielem/właścicielami spółek które dostały dotację i kto jest w komisji która daje dotacje?
I inne filmy też, m.in. o polskich bohaterach z Westerplatte czy Powstania Warszawskiego. W ogóle po co ja z tobą gadam, skoro jedynym dla ciebie kryterium "szmiry" jest tematyka...
A ty to tak dokładnie wiesz? Z okólnika podesłanego przez oficera prowadzącego z Hajfy? Jak kazali się wam - agentom Hasbary - obchodzić na forach z tą śmierdzącą syjonistyczną propagandą? Coś w stylu "Żydzi nie ukradli nic Palestyńczykom, Żydzi wykupili Palestyńczyków" - jak to można znaleźć na innych forach, na których udzielają się hasbarowcy? Ty jesteś "wyjaśniacz", "obwiniacz", a może "rzecznik pojednania"?
https://myslnarodowa.wordpress.com/2012/04/25/hasbara-w-polskim-internecie-defin icja-metody-organizacja-wikipedia/
Dobra, odpowiem... 6 lat czekało. Z "Rzeczpospolitej" (na przykład) to wiem:
http://www.rp.pl/artykul/690160.html
A co do reszty tekstu... Jesteś naprawdę głupi, człowieku. Nie żebym przez te 10 lat (z okładem) mej obecności na FW nie widział głupszych, ale znajdujesz się w ścisłej czołówce, a pod względem zacietrzewienia być może nawet na pierwszym miejscu. Gratuluję... I żegnam.
Ależ mnie twoje oceny GÓWNO obchodzą. Możesz sobie ajwajować, ile wlezie. Ja wiem, jak działa Hasbara i jaki jest wasz cel: WSZYSCY MAJĄ MILCZEĆ, nie analizować waszych interesów pod kątem skonfliktowania z naszymi interesami, bo zaraz padnie czarodziejskie zaklęcie "antysemityzm". GÓWNO mnie to obchodzi. Żydzi nie są żadnym narodem wybranym, nie są świętymi krowami, będzie się o nich i ich geszeftach głośno mówiło, będzie się ich krytykowało, jak na to zasłużą. A jak będą wyciągać swoje łapska nie po swoje, to po tych łapskach dostaną. Tak jak wszyscy inni!
pytanie po co dofinansowywać takie szmaty na podstawie szmatławej, pseudonaukowej książki tego żyda, szmaciarza i kłamcy grossa. Może nakręćmy film na podstawie prawdziwych książek historycznych, np. prof Nowaka, z FAKTAMI HISTORYCZNYMI. !! http://youtu.be/ZzR4MIsfwIg
Bo co dofinansowywać dobre filmy? Głupie pytanie... Poza tym "Pokłosie" nie jest na podstawie Grossa, co najwyżej jest nim inspirowane. A film na podstawie Nowaka nie powstanie, dopóki ktoś nie napisze scenariusza... Może tu tkwi problem - że ludzie domagający się takich filmów nie robią nic poza domaganiem się?
Nigdy w tych histerycznych postach nie podajecie tytułów, dlatego wychodzicie na oszołomów :)
Rozmawiamy o tytule "Ida" jeśli masz z tym problem. Tego dotyczy ta konwersacja. Ktoś kto tego nie rozumie wychodzi nawet nie na oszołoma a na ociężałego umysłowo.
Co do innych tytułów to nie ma to absolutnie żadnego znaczenia. Nagrody są subiektywną oceną danego gremium- średnią gustów lub przekonań np politycznych, religijnych i innych. Powoływanie się na nagrody z tej perspektywy traci swój sens. Bo z tego punktu widzenia dla żydów czy niemców wartościowy będzie film oczerniający polaków a dla np islamistów wszelkich nagród będzie warty film nawołujący do przemocy wobec innowierców.
A już po prostu śmieszy mnie bezrefleksyjna tendencja wychwalania wszystkiego co zagraniczne i niedoceniania tego co się ma we własnym kraju.
No bo nie masz racji. Pokłosia nawet pies z kulawą nogą nie zauważył za granicą, pomimo tego, że to film o złych polakach prześladujących żydów, bo Pokłosie to po prostu słaby film.
Pokłosie nagród za najlepszy film nie dostało.
Z kolei Ziemia obiecana, w której żyd został pokazany jako cwany, zachłanny oszust, darzący wiernopoddańczym uwielbieniem polskiego szlachcica, dostała nominację do Oscara.
Widziałaś żeby żydzi z Izraela, lub jacyś inni żydzi nakręcili film o prześladowaniach Palestyńczyków? (mimo że to była by akurat prawda). Szybciej już uwierzył bym że Niemcy nakręcili film o obozie koncentacyjnym, chociaż pewnie byli by to jacyś Niemcy z NRD- takiego filmu ja jednak nie widziałem. Więc jeśli mamy wymieniać tytuły to wymień tytuły filmów antyżydowskich zrobionych przez żydów i anty niemieckich zrobionych przez Niemców. I jeszcze żeby jakieś nagrody dostały. A najlepiej Oskara. Czekam z niecierpliwością.
Tu jest wycinek z Wikipedii, co się stało z "Ziemią Obiecaną" Wajdy:
"Odmiennie przyjęto obraz w Stanach Zjednoczonych: Ziemia obiecana, która była tworzona w celu emisji w USA i została nominowana do Oscara, spotkała się z oskarżeniami o antysemityzm i nie doczekała się tam premiery kinowej. Stała się ona jednym z najmniej lubianych filmów polskich w Stanach Zjednoczonych."
Czyli - o Żydach tylko dobrze albo wcale.
Ale ciekawe że ją nominowali do Oscara. To nadało filmowi duży rozgłos poza Polską.
Tak, ale jeszcze "ciekawsze" jest, że jest "antysemicka", tzn. pokazująca Żyda w negatywnym świetle. Nie ważne, czy prawdziwym, ważne, że się im nie podoba. A że powszechnie wiadomo, że od II wojny światowej Żyd to święta krowa (tak jakby goje w jej czasie nie ucierpieli), to i film nie zasługuje na takie ochy i achy, na jakie zasługuje film typu "Ida", który jest żydowskim antypolskim paszkwilem zrobionym na zamówienie menedżerów przemysłu Holocaustu.
Przyznam, że to bardzo ciekawe zestawienie : " Ziemia obiecana" - "Pokłosie".
A'propos "Pokłosia" i złych Polaków : w filmie głównym bohaterem jest człowiek, który akurat rozumie dramat Żydów, mało tego - chce odpokutować za winy swojego rodzonego ojca. Gdzie tu więc obraz "złych Polaków" ?
spoiler alert (Pokłosie)
Pokłosie może Ziemi Obiecanej buty czyścić i nawet nie powinny się znaleźć w jednym zdaniu, a co dopiero w zestawieniu, ale to chyba jedyne filmy z żydami w tle wbrew zbiorowej histerii o rzekomo dużej ilości nagradzanych filmów o tematyce żydowskiej.
Co do "złych Polaków" w Pokłosiu chodzi rzecz jasna o Polaków którzy w w 1941 roku wymordowali Żydów aby przejąć ich ziemie i o Polaków którzy zamordowali głównego bohatera.
A "W ciemności", "Austeria" ?
Poza tym ciężko jest porównywać możliwość pokazów i dystrybucji, które niezbędne są przy zgłaszaniu do nagród międzynarodowych, jeśli chodzi o filmy polskie, kręcone w PRL-u. Po prostu kłód było co niemiara.
Nie wiem, czy jest histeria o nagradzaniu filmów z tłem żydowskim. Rzeczywiście jest dużo postów zarzucających twórcom "Idy" pójście na łatwiznę w związku z wątkiem Holocaustu. Ale w "Idzie" ten wątek jest poboczny . Nie wiem zupełnie, co pozwala "Idzie" kosić tyle nagród. Chyba rzeczywiście ten gość z Anglii, dystrybutor, jest czarodziejem. Nasi filmowcy powinni od Pawlikowskiego wziąć na niego namiary. Inna sprawa, że Pawlikowski oddał mu większość zysków z dystrybucji i może to tak pcha tego faceta do działania ?
W międzyczasie oskub wszystkich co do grosza, no bo przecież biedni żydzi nieżyjący od 30 lat zostali skrzywdzeni i należą im ( czyli władzom ) się pieniądze.
Ci, którzy szantażują: Israel Singer (ur. 1942 Nowy Jork), Edgar Bronfman (ur. 1929 Montreal), Dawid Peleg (ur. 1942 Jerozolima) itd... to wszystko milionerzy, jak nie miliarderzy, urodzeni i wychowani w wygodach z dala od Europy. O holocauście zaczęli myśleć i go "głęboko przeżywać", że do tej pory nie mogą po nocach spać, jak zwąchali, że mogą na nim zarobić. Tak głęboko czują zew krwi z pomordowanymi, tak się wczuli w ich cierpienia, że ci wreszcie im powiedzieli, że chcą im oddać swoje majątki...
A później pitolenie o przyjaźni polsko-żydowskiej w telewizji, żeby załagodzić sytuację. Komorowski naobiecywał im nie wiadomo czego i teraz nie dadzą spokoju.
Ostatnio, gdy była ta cała akcja z muzeum, dziadek opowiedział mi o żydach tyle, że kiedyś za jakieś ciężko oszczędzane pieniądze, gdy był jeszcze dzieckiem, chciał kupić sobie cukierków, to poszedł do Żyda, a ten mu dał dwie garście cukierków, powiedział, że jedna mu się należy za to co zapłacił, a drugą daje gratis, tylko ma u niego kupować, a nie u Polaka. Później okazało się, że dziadkowi należały się dwie garście cukierków, a to, że on coś dał gratis to była bujda. Morał znajdź sobie sam.
W sumie to żydzi naprzykrzali się całej Europie od setek lat, pchając wszędzie swojego nosa, szukając dobrego interesu, a jak będzie kuku to wielki lament. A jak mordowali Polaków na wschodzie, to już zapomnieli?
Ja też się osłuchałem opowieści w to, co tutaj żydostwo wyprawiało. I nie mam powodu, by moim dziadkom nie wierzyć. Znam też paru Żydów osobiście. To dopiero są osobistości: butni, pyszni, aroganccy, przekonani, że są stworzeni do rządzenia światem. Tak im wmawiają tatełe i mamełe od samego dzieciństwa, że są lepsi od innych. Znasz to:
https://www.youtube.com/watch?v=MV0zY_795qg
http://www.rp.pl/artykul/552823-Rabin--goje-zyja-po-to--by-uslugiwac-Zydom.html
Ogólnie Żydzi chcą sobie wszystkich owinąć wokół palca, a potem zaczynać do swoich wrogów, tak jak to zrobili z USA. Oczywiście nie wszyscy Żydzi tacy są, myślę, że ci mniej tradycjonalni i mlodsi są normlani, tylko te staruchy, które szukają wszędzie interesu mają coś z głową i nie mogą w końcu się ogarnąć.
Ja myślę, że u młodszych taka arogancka postawa też dominuje. Oni to sobie po prostu przekazują kulturowo. Taka mamełe z tatełe już od wczesnych lat dziecięcych wmawiają takiemu małemu Żydowi: "Ty jesteś lepszy, ty będziesz rządził światem, twoje wszystko będzie, goje są po to, by tobie służyć". I taki Żyd w to potem wierzy, usiłuje wprowadzić w życie (znam paru osobiście - wszyscy tak się zachowują). Poza tym chów wsobny (przez przynajmniej 2 tysiące lat) mógł takie cechy wzmóc też u nich genetycznie, cechy wrodzonej arogancji, buty, pychy, przekonania, że są stworzeni do rządzenia światem.