W opisie na Filmwebie "Ida" widnieje w kategorii dramat, a powinna w SCIENCE FICTION.
dokładnie w sciencie fiction to by się jeszcze dało go zamieścić, ale na pewno nie jako film z historią w tle
http://www.pch24.pl/nie-chcemy-tego-oscara-,34088,i.html
Przeczytałem. Stwierdzam: "pch24.pl" to katoprawicowa "gadzinówka", operująca kłamstwami i pomówieniami, posługująca się pompatyczną "bogojczyźnianą" retoryką. Stawiam ją obok urbanowskiego "Nie", które jednak pisze inteligentnie (w odróżnieniu...) i z ironią, bez wpadania w emfazę. Dno...
TWoja opinia, z którą się całkowicie nie zgadzam; Powiem tylko, że przynajmniej ich nie prowadzi Jerzy Urban, aparatczyk komunistyczny, zaprzedany ZSRR i komunizmowi
W wielu miejscach nie można spotkać Urbana. W związku z tym, każde jest z automatu wiarygodne, tak? ;)
To była odpowiedź - "wymieniłeś NIE"? ;)
Nie, nie wymieniłem NIE. Tak może uważać tylko ktoś, kto nie do końca opanował zasady języka polskiego.
Wracając do mojego pytania:
W wielu miejscach nie można spotkać Urbana. W związku z tym, każde jest z automatu wiarygodne, tak? ;)
chodziło mi o porównanie do post komunistycznego tytułu, w którym pracują takie osoby jak Urban.
Odpowiadając na pytanie oczywiście, że nie każde miejsce. PCh24 jednak należy do wiarygodnych miejsc. WIedza na powyższe tematy jest również w opracowaniach historycznych.
W znanych mi opracowaniach historycznych jest zupełnie inna wiedza. Przwdziwa, uznawana na świecie.
Strzyżono.
W twojej własnej odpowiedzi: napisałeś, że walorem tego źródła jest to, że " przynajmniej ich nie prowadzi Jerzy Urban, aparatczyk komunistyczny, zaprzedany ZSRR i komunizmowi..."
Próbowałem ci pokazać - udało się, czy nie? - że taki argument to niemal żaden argument.