Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118133
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

To jakieś nieporozumienie. Jedyne co w tym filmie może zwrócić uwagę, to czarno białe zdjęcia oddające dość dobrze szarzyznę minionej epoki. Ale czy to znów takie odkrywcze? Widziałem wiele innych nowych filmów wykorzystujących ten „numer”. Przepraszam, ale dźwięk realizował przy tej produkcji chyba ktoś głuchy albo kompletny amator. Jest to do tego stopnia żenujące, że doprowadza do stresu związanego ze strachem o uszkodzenie sprzętu odtwarzającego. Włączyłem i…cholera nie ma dźwięku. No to głośniej, nie ma, nagle jakieś kury trzepią skrzydłami. Grozi uszkodzeniem głośników. Ostrzegam.
Fabuła też nudna i mało oryginalna. Doprawdy nie rozumiem zachwytów nad tym filmem, tych wszystkich nagród i nominacji. Nie uważam siebie za jakieś super znawcę i krytyka filmowego, ale obejrzałem w życiu wiele setek filmów i…nie wiem. Widocznie się kompletnie nie znam, czy co.

ocenił(a) film na 3
abbeyroad

Dziwię się za co ten film zbiera tyle nagród. Według mnie jest nudny, ciągnie się jak flaki z olejem. Nic ciekawego, nie zachwycił mnie. Głos też raz ciszej, raz głośniej, chwilami nie wiadomo co mówią aktorzy, trzeba nasłuchiwać. Słabiutko. Jeszcze Oscara może dostać, dajcie spokój.:):) Za co pytam się??????