Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118139
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Obojętnie, czy "Ida" wygra, czy nie, już wiadomo, jakie będą komentarze dzień później.
http://www.kurtula.blogspot.com/2015/02/reakcjeida.html

ocenił(a) film na 6
blek

Podbijam, bo wiele osób włąśnie z forum filmwebu będzie pisać to, o czym sam napisałem.

ocenił(a) film na 6
blek

Może napiszesz o co Ci chodzi? Nie trudno przewidzieć co będą ludzie gadać. Można takie przewidywanie z takim samym skutkiem zrobić dla każdego innego filmu. A poza tym czy są jeszcze jakieś inne możliwe opcje reakcji ludzi po oskarach niż te które są tam wypisane? Bo chyba wszystkie możliwe zostały tam uwzględnione.
Dla mnie to jest film słaby, ja szukam w kinie emocji, tam za dużo ich nie było. Po prostu nie wiem za co te nagrody. Oczywiście ładnie to wszystko wygląda, Ida super, Wanda super ale to dla mnie za mało. SPOILER : Pomijajac skok Wandy przez okno to można się zastanawiać czy Ida świadomie wybrała Boga, czy nie mogła już wybrać inaczej bo od małego żyła klasztorze i świat na zewnątrz nie był jej światem. Pomimo tego, że zaznała "grzesznego" życia.

ocenił(a) film na 6
Rafik_4

O co mi chodzi? Właśnie o te reakcje - wiadomo, co napiszą krytycy, wiadomo, że na filmwebie wciąż będzie trzeba użerać się z tymi, którzy wołają "żydowski film dla Żydków, od razu 1/10, nie może być więcej"

blek

Obstawiam takie właśnie komentarze, albo i w gorszym tonie. Jeżeli chcesz takie poczytać, proponuję forum onetowe, wp i interii. Tam się ciśnienie podnosi...