PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203657}

Iluzjonista

The Illusionist
2006
7,8 293 tys. ocen
7,8 10 1 293010
6,3 48 krytyków
Iluzjonista
powrót do forum filmu Iluzjonista

W momencie "rozwiązania" zagadki śmierci księżnej, Inspektor Uhl wyraźnie macha ze
zrozumieniem głową i wygląda na zadowolonego. W gruncie rzeczy jej śmierć została
upozorowana, przez co życie stracił książę, a inspektor stanowisko i przyszłe przywileje. W gruncie
rzeczy powinien być zły, czy to jednak siła miłości zawładnęła jego sercem?:D Jakie jest Wasze
zdanie?:)

ocenił(a) film na 8
Martino1989

Książę może i jej nie zabił ale i tak był złym człowiekiem bo był odpowiedzialny za śmierć innej kobiety (zrzucił ją z balkonu była o tym mowa w filmie wczesniej) więc był mordercą. A co do inspektora to myślę że zrozumiał w końcu, że źle robił kryjąc księcia a ta jego radośc wynikała po części chyba też z tego, że zrozumiał wszystko i rozwiązał zagadkę. Był z siebie dumny :) Ja tak to widzę :)

ocenił(a) film na 8
pomysl_o_mnie

Tylko, że wcześniejsze zabójstwo kobiety nie miało większego znaczenia dla Inspektora. Ale zgodzę się z tym, że rzeczywiście mógł czuć dumę bo rozwiązaniu zagadki :)

ocenił(a) film na 10
Martino1989

Dokładnie jego radosć (taka ironiczna) była wywołana tym, że wszyscy dali się nabrać na iluzję, traktując przebieg morderstwa jako prawdę. Mnie bardziej ciekawi jak robił te zjawy w teatrze ... ;o