PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203657}

Iluzjonista

The Illusionist
2006
7,8 293 tys. ocen
7,8 10 1 293010
6,3 48 krytyków
Iluzjonista
powrót do forum filmu Iluzjonista

..co niezwykłego jest w zakończeniu tego filmu. Całą "zagadkę" rozgryzłem już w jego połowie, tak więc mogę z czystym sumieniem napisać, że jest to produkcja niezwykle przewidywalna. Szczerze mówiąc, to oglądając koniec nie miałem pojęcia, że to "już". Reżyser zamiast dać nam trochę pomyśleć, wyłożył wszystko na tacy, minutowym przypomnieniem całej sytuacji. Szkoda, bo byłem pozytywnie nastawiony.

Proszę też o nie najeżdżanie na mnie przez fanów/fanki (a domniemam, że tych drugich jest połowa więcej), bo jest to tylko moje skromne zdanie. Pozdrawiam.

PS: Oświadczam, iż nie jestem też durnym fanem "Prestiżu", który obejrzał "luzjonistę" tylko po to, żeby obniżyć jego średnią. Pozdrawiam drugi raz.

Sebu_BGZ

Zgadzam się w zupełności - przeciętny film z przewidywalnym zakończeniem. Mimo to dobrze się go oglądało, pewnie dlatego, że przepadam za Nortonem.

ocenił(a) film na 8
Sebu_BGZ

Moi drodzy, jakie przewidywalne zakończenie... Czy w połowie filmu jest do przewidzenia to ,że główny bohater podzieli los swej ukochanej i jako istota pozaziemska doprowadzi swojego wroga do obłędu co w konsekwencji popchnie go do samobójstwa. Przecież pierwsza scena z filmu mówi że facet został pojmany, osadzony w więzieniu i najprawdopodobniej tam zginął. Oglądajcie uważnie i ze zrozumieniem :) Pozdrawiam