Płakałam nad straconymi ponad dwiema godzinami życia
Nie jesteś jedyna. Ale ja płakałam z innego powodu. Ten film miał zdecydowanie za szybkie tempo. Dodam, że uważam, że scenarzysta powinien od czasu do czasu dać odpocząć widzom.
Tylko że przy ocenianiu filmów powinno się pójść trochę dalej niż tylko patrzeć na siebie. Idąc Twoim tokiem rozumowania to serie Władca pierścieni powinienem również ocenić na 1 bo w kinie również na tym sobie zasnąłem a nie znaczy to że film jest źle zrobiony.
Czyli co? Ktoś inny, bardziej obeznany ma oceniać filmy za mnie? Moje odczucia, moja ocena i nie muszę wcale iśc dalej.
Ocenia się filmy na podstawie wszystkich aspektów (muzyka, efekty, gra aktorska oraz swojego gustu), a większość patrzy tylko na to ostatnie i to jest błąd. Nie powiesz mi że efekty są na tyle słabe by dać 2 ? :c
Więc wybacz mi ale oznacza to Twoją głupotę. Po samym opisie filmu widać że film będzie nasiąknięty efektami tak samo zresztą jak filmy marvela i piraci z karaibów które zresztą oglądałaś i w miarę Ci się podobało.
Ale forum polega na tym, żeby wyrazić swoją opinię, co mnie obchodzi to co myślą inni?Tyle co nic. Jeżeli Ty usnąłeś na "Władcy.." no to trudno, nie zamierzam Cię za to krytykować, nawet gdybyś zbeształ mój ulubiony film ;) pozdrawiam!
Właśnie dobrze że wyraża się swoją opinię tylko to że komuś się coś nie podoba to nie znaczy że to coś jest źle zrobione.
Mi się seria Władcy pierścieni nie podoba, nudzi mnie itp. Jednak jakbym oceniał ten film to wziąłbym pod uwagę nie tylko swój gust ale wiele innych czynników.
Ale powiedz mi drogi forumowiczu, w którym momencie powiedziałam, że cos zostało źle zrobione?powiedziałam, że usnęłam, wobec tego muzyka musiała być super, bo dobrze się spało :))) mówisz, że wyrażając SWOJĄ opinię, powinno się wziąć pod uwagę wiele innych czynników..czyli co, powinnam była napisać np. "Usnęłam na filmie i dałabym 1, ale że wielu osobom, których nawet nie znam film sie mega podobał (mówią że ma dobrą muzykę, profesjonalna gra aktorska, perfekcyjne ujęcia itp.) to daje 8" ?? Bez urazy , ale troche to śmieszne. :))))
Dałam więcej, bo nie usnęłam :) ale masz rację..zmotywowałeś mnie i obniżyłam Pompejom ocenę na 4. Ale 1 dla Incepcji zostaje z czystym sumieniem. :) miłego dnia!