Na tę chwilę "Incepcja" na IMBD ma średnią głosów 9.6/10 z 2090 głosów.Myślę,że to wielce obiecujący wynik.Czekam na ten film bardzo niecierpliwie.Ciekawi mnie czy Nolan zrobił film lepszy niż "Mroczny Rycerz".Byłaby to duża sztuka....
Teraz jest 9.6/10 z ok. 2.8k głosów. Będzie na 1. miejscu przez chwilę. Pytanie tylko, jak bardzo spadnie. TDK jest obecnie na #11, a też debiutował na #1.
Na pewno będzie na pierwszym.Pytanie właśnie jak bardzo spadnie i ile się na tym miejscu utrzyma.Z góry trzeba założyć,że nie jest to najlepszy film wszechszasów :) Tak jak napisałem wyżej,ciekawi mnie czy ten film pobije "Mrocznego Rycerza". Jest to dla mnie arcydzieło,obraz który z komiksu stał się jednym z najlepszych thrillerów ostatnich lat !! Zaskakujące,brawurowo zagrane widowisko okraszone pięknym scorem Zimmera.Nie mogę się doczekać !
W tym przypadku trzeba do tego podejść z lekkim dystansem.
IMDB ma to do siebie, że jeśli coś jest ubóstwiane przez geeków to od razu jest na lepszej pozycji. Nie jest to złe, bo są to zazwyczaj niebanalne filmy.
Wystarczy zobaczyć oceny Mrocznego Rycerza czy Kick-Ass... Mocno zawyżone noty, a 11 miejsce TDK jest zabawne niczym notowania w TOP filmwebu...
Nolan również jest tam baardzo przeceniany. To genialny reżyser, ale oni go traktują tam prawie jak boga (+2 automatycznie do każdego jego filmu ;).
Nieźle, nieźle, czekałem na tą aktualizację bo ostatnio zatrzymało się na 5 tysiącach głosów i przy ocenie 9,3 jak widać ocena poszła w górę mimo że mamy już ponad 20 tysięcy głosów.
Szczerze to jestem zaskoczona takimi notami, mam nadzieję, że kiedy pójdę na ten film do kina, to się nie zawiodę.