Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650827
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Nagroda

ocenił(a) film na 10

Mam nadzieje że po tym filmie Nolan dostanie jakąś oscara.

ocenił(a) film na 9
kaganiec

Tak, na pewno dostanie JAKĄŚ oscara.

ocenił(a) film na 10
Unimportant

czemu masz nadzieje? przeciez ten film nawet nie wyszedł, moze sie okazac ze to bedzie kompletna klapa

ocenił(a) film na 9
Mnih

A co, nie można mieć nadziei? Film zapowiada się obiecująco patrząc na trailery.

użytkownik usunięty
Unimportant

Za ZWIASTUN nikt jeszcze Oscara nie dostał.

ocenił(a) film na 9

No co ty nie powiesz..! -_-

ocenił(a) film na 9

a ja mam nadzieje ze Nolan ponownie nakręci coś mistrzowskiego w stylu

Following
The Prestige
Memento

a tak właśnie wynika z opisu filmu i różnych doniesień na temat tej produkcji...
czas pokaże...

ocenił(a) film na 7
Arti58

poczekamy zobaczymy

zaaaaaa króóóóótki

ocenił(a) film na 9
BigDadddy

Zwiększenie liczby nominowanych do 10 zdecydowanie zwiększa szanse tego filmu. Patrząc na to że reżyserem jest Nolan a zwiastuny zapowiadają genialny film nominacja powinna być. Ale czy Akademia nagrodzi film rozrywkowy. Tego taki pewny bym nie był choć gladiator dostał

ocenił(a) film na 9
Joker_27

Rozrywkowy..? :|

ocenił(a) film na 7
Unimportant

joker przecież gladiator nie był blockbusterem tylko dramatem historycznym
a pozatym jak avatar dostał nominacje do INCEPCJA Ma ją jak w banku:?

ocenił(a) film na 9
BigDadddy

A co ambitny film o przemijaniu. To że film rozrywkowy ma jakiś bardziej ambitny scenariusz nie zmienia tego że to film rozrywkowy. Już wiele takich było choćby Władca Pierścieni czy Prestiż. Jak Gladiator miał coś wspólnego z historią to ja jestem John Lennon.
Nominacja powinna być na 100% ale czy wygra w to raczej wątpię no chyba że tak jak w tym roku nie będzie żadnych poważnych kandytatów.

ocenił(a) film na 7
Joker_27

myślę że powalczy z zaćmieniem
pewnie będzie tak robin hood,autor widmo a reszta szybko się wyóni
johnie lenonie;)

ocenił(a) film na 9
BigDadddy

Nie przesadzajmy z zaćmieniem. Ja osobiście bardzo liczę na incepcję i Nolana i chciałbym żeby wygrali no ale znając życie akademia będzie wolała nagrodzić jakiś niskobudżetowy "ambitny" film

ocenił(a) film na 9
Joker_27

Co to w ogóle za głupie określenie filmu jako "rozrywkowy"...

ocenił(a) film na 9
Unimportant

a co to za głupie określenie filmu jako ambitny. Tak już jest z tym się człowiek rodzi i z tym się nie dyskutuję

ocenił(a) film na 9
Joker_27

Istnieją filmy ambitne, ale określenie rozrywkowy jest dla mnie jakimś niedopowiedzeniem...

ocenił(a) film na 9
Unimportant

Więc jak nazywać takie filmy jak harry potter, iron man, spider-man, batman itd.

ocenił(a) film na 9
Joker_27

Np akcji...

ocenił(a) film na 9
Unimportant

To już jest gatunek

ocenił(a) film na 9
Joker_27

A nazwa rozrywkowy to niby co? Rozrywkowy to może być teleturniej...

ocenił(a) film na 9
Unimportant

No dobra zostawmy ten temat i pomyślmy za co ten film może dostać oscara, jeśli będzie co najmniej tak dobry jak zwiastuny a wszystko wskazuje na to że może to być najlepszy film Nolana.

Film: nominacja na 100% czy wygra ? Powinien bo poziom oscarów z roku na rok spada ale tak samo i w tym roku Dystrykt 9 czy Bękarty Wojny - świetne filmy a jednak żaden z nich statuetki nie dostanie bo Akademia woli nagradzać niskobudżetowe produkcję. Chyba że będą jakieś sensacje jak przy Titanicu czy Władcy Piescieni 3.

Reżyseria: Tu musi być nominacja dla Nolana, zdecydowanie na nią zasłużył. Jest najbardziej obiecującym reżyserem i w tym momencie jednym z najlepszych. Na zwycięstwo może być jeszcze za wcześnie ale nominacja musi być.

Scenariusz Oryginalny - tu na pewno kolejna nominacja

Aktor pierwszoplanowy - no jak się DiCaprio postara to nominacja może będzie choć w tamtym roku świetna rola w Drodze do szczęścia a jednak nie dostał nawet nominacji a myślę że mógłby wskoczyć tam zamiast Pitta

Aktor drugoplanowy: Cillian Murphy albo Michael Caine i raczej stawiałbym na tego drugiego

Zdjęcia, Scenografia, Efekty specjalne - muszą być nominacje po prostu na zwiastunie to wszystko po prostu miażdzy

Muzyka - jeśli to co mogliśmy usłyszeć w 2 zwiastunie to jedna z kompozycji Zimmera do tego filmu i cały soundtrack będzie tak brzmieć to tu jest 100% wygrana, dawno już nie słyszałem tak hipnotyzującego utworu

Do tego mogą dojść jeszcze nominacje za montaż, dżwięk i montaż dżwięku

Tak więc w sumie film może dostać maksymalnie 11 nominacji. Ja myślę że dostanie jakieś 7-8 z czego przynajmniej 4 zamienią się w Oscara

ocenił(a) film na 7
Joker_27

no i tak trzymać film powinien dostać nagrodę za najlepszy zwastun dekady bo tak świetnego naprawdę nie
widziałema oglądam prawie do wszystkich fimow