Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650827
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Opinia

ocenił(a) film na 9

Dzisiaj byłem w kinie w UK.
Z czystym sumieniem polecam ten jeden z najlepszech filmów tego roku.
Nolan naprawdę nie zawiódł,film zrobiony perfekcyjnie a muzyka dosłownie wciska w fotel!
Film do ogladania tylko w kinie,nie polecam sciagania i oglądania w domu!
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
czacza131

wlasnie wrocilem z kina - noooooo dluuuugo czekalem na taaaaki film. Absolutnie mnie zauroczyl. Efekty nie przytlaczaja tylko wspaniale sie wkomponowuja w calosc, fabula swierza, gra aktorska doskonala a muzyka (Zimmerman pokazuje, ze jest najlepszy w muzyce filmowej), oj muzyka przepieknie dopelnia calosci. Nolan duzo sie chwalil przed premiera, ze to taki nowatorski pomysl i ogolnie film... i cholera nie klamal :) Tak jak Matrix otworzyl pewne drzwi tak mysle, ze Inception pokazalo cos nowego. Nie jestem fanem porownan ale nawiazania do Matrixa jakos same nachodza. Moze przez te zabawy z fizyka... Nie mniej jednak w zadnym wypadku nie nalezaloby sie tym sugerowac idac do kina. To sa dwa rozne gatunki. Nasuwa mi sie jeszcze seria Ocean's ale to juz chyba sam Nolan wspominal. Tak czy siak zgadzam sie z przedmowca - swietny film, koniecznie do obejrzenia w kinie. Zdecydowanie moj faworyt w tym roku jak narazie.

Shaganashak

ekhm.
dobry film, ale nie naduzywalbym wielkich slow, co do perfekcyjnosci to troche mu brakuje.
Panowie chyba nie widzieli Shutter Island :)

Pandemonium

Nie sądzę, aby Shutter Island był aż tak dobry. Znaczy jest bardzo dobry, oceniłem go na 8/10 ale Incepcje jednak stawiam oczko wyżej :)

ocenił(a) film na 10
Pandemonium

widzialem Shutter i wg. mnie Inception jest zdecydowanie lepsze.

ocenił(a) film na 9
Shaganashak

Wbrew pozorom to dwa różne filmy,oba są bardzo,bardzo dobre...mi osobiście lepiej ogladało się Incepcję.Ponad dwie godziny naprawdę nie można oderwać sie od ekranu...i ta muzyka!

ocenił(a) film na 10
czacza131

no wlasnie muzyka - jak dla mnie kolosalne znaczenie miala tu muzyka.

ocenił(a) film na 10
czacza131

Leo ostatnio gra w swietnych filmach ;D Najpierw Shutter Island a teraz Inception. Wlasnie wrocilam z kina, goraco polecam. Swietne efakty, orginalna fabula, nieco skomplikowany wiec nie wiesz co sie za chwile stanie. Polecam :))

ocenił(a) film na 9
Sequine

Leo od dawna gra w b.dobrych filmach moim zdaniem - chociażby Departed, Blood Diamond, czy genialny aktorsko Aviator oraz zabawny Catch Me if You Can