Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650827
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Incepcja będzie wzniesiona na ołtarze tylko dla tego, że wprowadzi widza w ogromne zdezorientowanie. To właśnie jeden z tych filmów o których nie powie się źle, ze strachu przed zostaniem okrzykniętym nie wystarczająco inteligentnym do zrozumienia go.
Po wczorajszym seansie mogę bez bólu stwierdzić, że Incepcja nie stanęła moim oczekiwaniom. Oczekiwaniom, które tak na marginesie powstały z zapowiedzi filmu,
wywiadów z aktorami, oraz dorobku samego Nolana.

Miło by było podyskutować po wejściu Incepcji do polskich kin o tym filmie. Jak na razie nie chce dodawać niczego więcej.

Jowanna

Ech. Też liczę się z tym, że może spotkać mnie małe rozczarowanie. Zobaczę, po wielu recenzjach sam już nie wiem, czego się spodziewać. Oczekiwania mam spore. Sam się lada chwila przekonam, jak jest.

Mój seans za kilkanaście h, chętnie z Tobą jutro podyskutuję. :)

ocenił(a) film na 7
Galadh

Mimo wszystko życzę przyjemnego oglądania. Najlepiej do tego filmu podejść z otwartym umysłem. Ale po dawce trailerów i wszystkich promujących materiałów które chcąc nie chcąc oglądamy nie da się po prostu iść na ten film bez oczekiwań i jakiegoś ogólnego wyobrażenia.

Jowanna

A jakbyś miała postawić ocenę w skali 1-10?
Przyznasz chyba, że będzie o czym dyskutować po seansie? :)

ocenił(a) film na 7
Galadh

Nie opłaca się czytać recenzji, ostatnio mam wrażenie, że amerykańscy krytycy to w większości zwykłe dzieci, które mają małe pojęcie o filmach. Na przykład ALLMOVIE skrytykował "Białą wstążkę, jakby to był film pokroju 2012, Washington post skrytykowal genialną Odyseję kosmiczną Kubricka, jakby to był film pokroju Disaster movie. Incepcję obejrzę dopiero w dniu premiery w Polsce i wtedy stwierdzę czy jest dobra czy zła, ale również mam spore oczekiwania co do filmu.