Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650827
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Jak myślicie czy Incepcja będzie miała lepszy scenariusz od genialnego Memento???? Jak wiecie Christopher Nolan słynie ze świetnych scenariuszy i teraz jego Incepcja zapowiada się mistrzowsko i jestem ciekaw czy pobije scenariusz z Memento który posiada jeden z najlepszych scenariuszy, co wy o tym sądzicie?,chciałbym żeby Incepcja Nolana była tak genialna jak Memento i Prestiż,BĘDZIE TO FILM ROKU!!!!!!!ZOBACZYCIE!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
Scott4

Trudno powiedzieć, ale porównując Nolana do reszty aktualnie najbardziej cenionych reżyserów to to dzieciak jest ;) A dzieciaki jak wiadomo się jeszcze rozwijają :)

rAd_

Ja powiem tak:
Genialny scenariusz + wysoki poziom reżyserii + świetna obsada + wizualnie olśniewający.

Czy może być coś lepszego? :)

A odpowiadając bezpośrednio na twoje pytanie, sądzę, że to możliwe, choć wątpię jednocześnie, że będzie można porównać go do wymienionych przez Ciebie filmów. Ten jest raczej nastawiony na wartką akcję, choć z pewnością będzie nieprzewidywalny itd, na poziomie, do jakiego Nolan nas przyzwyczaił. Śmiało możemy w niego wierzyć.

ocenił(a) film na 9
Galadh

Zapomniałeś o rewelacyjnej muzyce :) A Hans Zimmer taką gwarantuje

rAd_

nie koniecznie ,Williamsowi do pięt nie dorasta jako kompozytor

użytkownik usunięty
lotr_2

Polemizowałbym.

ja też
nie wiem czy wiesz że to Williams napisał muzykę do gwiezdnych wojen ,Listy Schindlera ,Parku jurajskiego,Et,Szczek czy Indiana Jones

http://www.youtube.com/watch?v=yMx2SKIRkw4
czy Zimmer nagrał kiedyś coś lepszego ? nie

użytkownik usunięty
lotr_2

Stary, znam się na muzyce filmowej. Spojrz na dyskografię Zimmera, Morricone, Hornera, Vangelisa a wtedy pogadamy.

znam tych kompozytorów ,Horner obecnie zjada własny ogon ,Vangelis nie tworzy teraz muzyki na miarę Łowcy Androidów a Zimmer jest przy Morricone bardzo malutki.
Oczywiście Hans miał świetny soundtrack do "Cienkiej ...",Gladiatora też przyjemnie się słucha (Enya przede wszystkim )ale gdzie mu tam do kompozytorów tej klasy co Jerry Goldsmith ,Williams, Basil Poledouris czy wymieniony przez Ciebie Morricone

lotr_2

a zapomniałem Howard Shore też jest lepszy

ocenił(a) film na 10
lotr_2

już juz dobrze, tak chłopczyk sie obraził że ktoś śmiał skrytykować twórce muzyki do jego ukochanych Gwiezdnych Wojen, już spokojnie nie ma co sie denerwować, bedzie dobrze

spectralheaven

już mi lepiej tatusiu ;)

ocenił(a) film na 9
lotr_2

Nie zgadzam się z twoim stwierdzeniem, ale nawet jeśli, to i tak nie wyklucza to tego, że w Incepcji muzyka będzie rewelacyjna.

użytkownik usunięty
rAd_

Zimmer zrobił wiele kultowych kawałków. Williams nie jest jedynym kompozytorem rozpoznawanym przez masowego widza. Dziwi mnie stwierdzenie tamtego kolegi.

ocenił(a) film na 9

Akurat Horner sie jakby zdziadził trochę ostatnio :)

A co do Zimmera: Rain Man, Król Lew, Karmazynowy przypływ, Cienka czerwona linia, Gladiator, Helikopter w ogniu, Ostatni samurai, Batman - początek, Kod da Vinci, Mroczny rycerz, Anioły i demony + Call of Duty Modern Warfare 2 (jak dla mnie najlepszy OST dla gry komputerowej/konsolowej) a i tak pewnie większość pominąłem. Williams po prostu ma więcej bardziej znanych filmów. Ale trochę od tematu odbiegliśmy :P

użytkownik usunięty
Scott4

Nolana filmy są świetne. Jednak wolę Dark Knighta od Memento. Mam nadzieję że w moim odczuciu przebije Memento i będzie przynajmniej na tym poziomie co TDK.

ocenił(a) film na 8
Scott4

Morricone tworzy genialne utwory, które nie da się zapomnieć po prostu "miażdży" jak to zwykła mówić młodzież w dzisiejszych czasach. Przykłady: http://www.youtube.com/watch?v=bBiry2Rnyo0&feature=related oraz http://www.youtube.com/watch?v=ludIFHDyQOs.

ocenił(a) film na 8
Jumper19831

Panowie ja tu założyłem temat by pogadać o scenariuszu a wy zmieniacie temat i gadacie o muzyce.

ocenił(a) film na 8
Scott4

dziwne nieprawdaż? a wracając do muzyki... Tfu... do scenariusza to mam nadzieję, że przynajmniej będzie to podobny poziom do memento (moim skromnym zdaniem lepszego scenariusza jeszcze nikt nie napisał) i chciałbym żebyśmy nie rozmawiali po premierze na temat tego jak bardzo się znaleźliśmy. Nolan w przeciwieństwie do McG, Bay'a i im podobnych dziadów dba o to by jego historia miała jakiś sens. Oby tym razem było podobnie. Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 8
ddamian19

nie znaleźliśmy tylko zawiedliśmy- mój błąd

ddamian19

Szefowa rosyjskiego WB, o której pisałem w innym temacie, powiedziała, że wielce prawdopodobna będzie potrzeba udania się do kina więcej niż raz, bo można nie załapać wszystkiego po jednym seansie. To chyba świetna rekomendacja. :)

ocenił(a) film na 8
Galadh

No to trzeba zarezerwować sobie miejsca na pare dni:D

ocenił(a) film na 10
Scott4

mam nadzieję, że nie zawiedzie. na prawdę liczę (i CZEKAM! ) na ten film, szczególnie że w kinach nie ma nic ciekawego w tym momencie...