Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349819
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Swietnie zagrany, swietna muzyka, swietnie pomyslany, ze swietnym zakonczeniem. Nie
jest to arcymistrzostwo , ale też wiecej niz bardzo dobry film. Ogladalem wczoraj w nocy i
obejrze dzis , juz bodajze po raz 5 ;)

użytkownik usunięty
Thompston

To chyba nie jest film gangsterski, ale zgadzam sie. Wedlug mnie to arcydzielo.

ocenił(a) film na 9

jest, tylko fw nie ma tego w gatunku

napruto

filmweb to wogóle nieraz ciała daje

ocenił(a) film na 9
Izabelka_filmweb

Drive to wg. Fw film akcji ;)

użytkownik usunięty
Thompston

Bardzo dobry film zgadzam się. Trochę początek(30-40 minut) mnie nudził, potem już było super i napięcie ale koniec mnie troszku rozczarował też dlatego daje 8 nie 9 :)

ocenił(a) film na 5

Dokładnie odczułem to samo. Gdyby nie końcówka dałbym 9 a tak również 8, kilka head shotów w krótkim czasie niezły pomysł, ale mógł być nieco inny.

ocenił(a) film na 8
Kamileki

mi również końcówka nie przypadła do gustu, wszyscy sie pozabijali i zostal tylko Wahlberg. Troche mnie to rozczarowało

ocenił(a) film na 9
Thompston

Nie jest najlepszym gangsterskim w ogóle, ale w XXI wieku. W ciągu tych 12 lat lepszego nie znalazłem, jeśli uważasz inaczej to rzuć tytułem , jeśli nie widziałem to chętnie sprawdzę ;)

użytkownik usunięty
Thompston

dla mnie to właśnie zakończenie jest najlepsze z całego filmu nie wiem dlaczego ale jakoś tak dodaje czegoś zastanawiającego do filmu

ocenił(a) film na 8

Ja też uważam że ten film był bardzo dobry. Zakończenie mi się nawet podobało choć było dużo strzałów w głowę.

użytkownik usunięty
BDZ64

racja aż mnie głowa od tego bolała ;) ale film naprawdę świetny i dobrze się go ogląda

ocenił(a) film na 10
BDZ64

Bo to tak właśnie jest, gdyby przeżył Costigan (DiCaprio) to byłby płacz że happy end, że hooliłód, że Hameryka itp. Gdyby przeżył Sullivan (Damon) to byłby płacz że jakim prawem czarnemu charakterowi wszystko uszło na sucho, że przecież on był beee, że powinna go spotkać kara itd. A kiedy Scorsese postanowił złamać schemat i zrobić najlepsze zakończenie jakie mógł, to znów pojawia się płacz że bezsensu, że nie rozumiem etc. Słowem, co by nie zrobić i tak zawsze ktoś będzie niezadowolony ;)
A tak swoją to tłumaczenie na TVN7 było żenujące

ocenił(a) film na 8
jakjakub

lepsze jednak było zakończenie w infernal affairs i ogólnie lepszy film, no ale lepiej przecież się zchwycać shitwoodem i ośkarami

ocenił(a) film na 10
Milionowski

A jeszcze lepiej uważać się za wybitnego Polaka i wielkiego patriotę, który krocząc przez życie z dewizą "JP shitwood na 100 procent" zyskuje uznanie i poklask środowisk nonkonformistycznych za swoje jakże niebanalne podejście do świata.

ocenił(a) film na 8
jakjakub

hm? oglądałeś po prostu IA ? Śmieszy mnie po prostu to, że remake, któy wcale nie jest lepszy staje się superpopularny i każdemu urywa jaja, mnie też urwał, no ale potem obejrzałem oryginał. holiłut, dicaprio i scorsese i już każdy sika, trochę obiektywności proszę.

ocenił(a) film na 7
Thompston

A mnie nie powalił na kolana.
Nie wiem czy to wina nieprzekonującej gry aktorskiej czy scenariusza i dialogów.
Miało być ambitne kino, a wyszło takie trochę Ocean's Eleven z nieoczekiwanym
zakończeniem.
A jeśli to nieoczekiwane zakończenie ma wynosić ten film na wyżyny to dla mnie to
zdecydowanie za mało...

ocenił(a) film na 9
maciek.wp

Co rozumiesz przez ambitny film? Mroczną zagęszczającą się atmosferę i kupę łez z dylematami moralnymi? To był film gangsterski ,a nie klasyczny kryminał. Zrobiony prawie perfekcyjny , bo to Scorsese. To czy Ciebie akurat nie rzucił na kolana to oczywiście Twoja sprawa i nie ma o czym mówić, nie mniej Twoje rozczarowanie wynika chyba z niezrozumienia założeń filmu , a nie złego wykonania. Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 8
Thompston

A mnie zmęczyło ciągłe używanie dwóch słów: f**k i kret. Praktycznie co chwila przeklinali :) Ale zakonczenie jest zaskakujące choć moim zdaniem mogli coś powiedzieć przy strzałach (taki damon powiedział tylko "Well" i padł.
PS: a najlepsze sceny to to nicholson jak gadał z ksiedzmi i siostrą, fajnie było też jak wahlberg przekomarzał się z baldwinem :)
pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
adrian264

Moim zdaniem to okej czy well (nie jestem pewien) Damona to bylo najlepsze akurat. Zrozumiał po prostu że zasłużył i że i tak wszystko stracił , po prostu pogodził się ze śmiercią ;)

użytkownik usunięty
Thompston

Ten jest lepsiejszy
http://www.filmweb.pl/Infernal.Affairs.Piekielna.Gra

ocenił(a) film na 9

Zobaczę,ale powątpiewam żeby chiński film z azjatyckimi aktorami był lepszy od filmu geniusza Scorsese z takimi aktorami jak Nicholson czy Di Caprio.

użytkownik usunięty
Thompston

Akurat "Piekielna Gra" jest pierwowzorem filmu Scorsese. Moim zdaniem nieco lepsza, bo ze znacznie bardziej ponurym zakończeniem.

ocenił(a) film na 9

mnie zmęczyła jakoś xD

ocenił(a) film na 9
napruto

ja za to azjatycki gówno nawet się nie biorę, lecz wole sonie od czasu do czasu wrócić do Infiltracji

ocenił(a) film na 9
ApolloCreed_

Niewiadomo czy gówno, Creo ma bdb gust, może dalej się jakoś rozkręca.
też wracam do Infiltracji(z Łolhbergiem), za to za 1 razem mi się nie spodobała, bo było straszne ciśnienie, a ja dodatkowo byłem chory i oglądałem z małego ekranu, wtedy nie skończyłem nawet filmu

ocenił(a) film na 9
napruto

biedne dzieciątko, było wysokie ciśnienie oraz był chory i nie spodobała mu się infiltracja

ocenił(a) film na 9
ApolloCreed_

Pszytól ;_;

ocenił(a) film na 9
napruto

spyerdalaj

ocenił(a) film na 9
ApolloCreed_

Pszyjiaćjeló! ;_;

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 9
Thompston

Poza tym wszystkim genialnie dobrani aktorzy..!

Thompston

Najlepszy film gangsterski to "Śmierć w Wenecji" :-) Aaaa faktycznie nie jest tego wieku :-)

ocenił(a) film na 10
Thompston

Nie widziałem jeszcze filmu "Gangi Nowego Jorku", ale chyba mogę się zgodzić, że to najlepszy film gangsterski XXI wieku :D Infiltrację widziałem 2 dni temu i muszę powiedzieć, że mało który film od razu przypadł mi do gustu tak jak ten :D Przede wszystkim świetna obsada :D i to co lubię najbardziej - cała masa chamskich i wulgarnych ale i zarazem śmiesznych odzywek (mam wersję z lektorem który w słowach nie przebierał :D) ocena 9/10 no i wiadomo - ULUBIONY :)