Mam pytanie co takiego było w tym pudełeczku, które Costello dał Sullivanowi jak ten wsiadł do jego samochodu po ukończeniu tej akademii? Widziałem film z 3 razy i nadal nie mogę się domyślić.
nie jest pokazane w filmie ani od razu ani chyba póżniej .Chyba nikt tego nie wie oprócz ekipy filmowej. :)
Jestem ciekaw, czy to może być błąd w filmie, że dali tą scenę, ale zapomnieli w dalszej części filmu pokazać, albo jakoś zasugerować chociaż, co tam mogło być.
Nie sadze aby to byl błąd, chyba raczej chodzi o to zeby widz sam sie domyslił lub zeby pozostał taki posmak niewiedzy.
? ? ? Moim zdaniem on trzyma medal z akademii potwierdzający że jest policjantem...
Podobnież nie wiemy co dał Costigan świrolożce, przez analogię z oryginalnym filmem można by się domyśleć że było to coś co miałoby służyć identyfikacji jego policyjnej osobowości, ale w sumie nie zostało to użyte (Sullivan sam to przyznał). Chyba, że się mylę. Ale raczej nie.
Castello mówi na początku, że w obliczu lufy pistoletu nie ważne czy jest się policjantem czy złodziejem.. W pudełku jest pistolet. To by miało sens.