To wybuchnie teraz prawdziwa wojna na temat który film jest lepszy. Piekielna gra jest genialnym filmem z klimatem.
Infiltracja jak wiadomo jest remakem.
Nigdy nie zdarzyło się żeby film uznany jako świetne dzieło
doczekało się remaku który byłby lepszy.
Ale czy teraz tak nie ma.
Jakie jest wasze zdanie, co lepsze.
Czasami zdarza się żeby reamake był lepszy od orginału. np Scarface z 1982 jest lepszy niż ten z 1932.
W tym przypadku wydaje mi się że będzie podobnie
Masz rację remake "Człowiek z blizną" 83r jest rzeczywiście lepszy od świetnego już oryginału.
A co tematu Infiltracja vs Piekielna gra.
To dla mnie zawsze remakowi jest trudniej sprostać oryginałom bo
zawsze można powiedzieć że skopiowali pomysły z oryginału.
Ale fakt faktem że niewielki procent remków jest udanych.
Oryginał w 99% są lepsze.
Cytat:
Całkiem niezły ten Scorsese
Wai Keung Lau, twórca obrazu "Infernal Affairs: Piekielna gra" pochwalił Martina Scorsese za amerykańską wersję filmu.
W wywiadzie dla ukazującego się w Hong Kongu "The Apple Daily" Lau przyznał filmowi Scorsese osiem gwiazdek na dziesięć możliwych.
- Moja wersja jest lepsza, ale hollywoodzka też jest całkiem udana - mówi Wai Keung Lau.
- Muszę przyznać, że Martin Scorsese wykazał się wielką inteligencją. Jego wersja jest znakomicie przerobiona, by odpowiadała amerykańskiemu odbiorcy.
Ostatnio przeczytałem na Aint it Cool ciekawe porównanie Departed z Infernal Affairs. I w sumie się z nim zgadadzam/
"Departed" jest tym dla "Infernal Affairs" czym "Siedmiu samurajów" jest "Siedmiu wspniałych". Oby dwa filmy są bardzo dobre, ale "Siedmiu wspaniałych" mimo iż jest remakem to "żyje" własnym życiem. "Siedmu wspaniałych" to poprostu "Siedmiu wspaniałych". I tak samo będzie z "Departed" i Infernal affairs".
Jak patrze na trailery to nie wydaje mi się żeby to była lepsza produkcja niż Piekielna Gra... Niczym ciekawym tutaj nie są w stanie się popisać a wersja Chińska naprawdę miała świetny klimat. Minusem remake myślę będzie to iż będą grać znani oklepani aktorzy... bo nieznane twarze w wersji oryginalnej robiły swoje!