Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349829
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Leonardo DiCaprio dostał nagrodę statelite za najlepszego bohatera drugoplanowego!!! Wydawalo mi się, że on jest głównym bohaterem filmu jak nie on to w takim bądź razie kto nim jest?

hupcio

Matt Damon

ocenił(a) film na 9
haRacz

No właśnie ja bym się nie zgodził, że Matt Damon. Według mnie film wybitnie skupia się na postaci Leonarda pokazując różne jego rozterki związane z podwójnym życiem gdzie w przypadku Matta jest to ledwo pokazane.
Dlatego nie rozumiem tej nagrody za postać drugoplanową. Ewentualnie mógłbym przyjąć, że Leonardo i Matt grają równorzędne postacie pierwszoplanowe

ocenił(a) film na 10
michael323

No dokladnie!

ocenił(a) film na 8
hupcio

michael323 kazał mi się nie zgadzać, tylko pisać komenta. No to piszę, że myślę, że nie rozumiem też tego, że leo drugoplanowy, z jakiej paki matt, że niby 1-planowy? aaa nie wiem kto to wymyślił, ja nie

hupcio

BOHATER!!!

ocenił(a) film na 8
hupcio

największym boCHaterem jest twoja nauczycielka od j. polskiego. Posthrafiam

ocenił(a) film na 10
hupcio

Przepraszam! Faktycznie źle napisałem aż mi głupio, aczkolwiek mój błąd wynika z pomyłki a nie niewiedzy, gdyż w dalszej cześci mojej wypowiedzi napisalem to słowo poprawnie.

ocenił(a) film na 8
hupcio

Faktycznie to bardzo dziwne. Jak dla mnie głównymi bohaterami byli L.DiCaprio i M.Damon. Równorzędne postacie. Poza tym jest taka niepisana zasada że jeżeli już, to negatyw jest tym drugim, a negatywem pośród tej dwójki był Damon. Drugi i trzeci plan to J.Nicholson, M.Wholberg, M.Sheen, A.Baldwin i reszta. Nie wiem czy założyciel tamatu czegoś czasem nie pomylił, bo nominacja brzmi faktycznie niedorzecznie. Sprawdzę na IMD. Film oceniam na 8/10. Po prostu rewelacja. Najlepszy gangsterski obraz od czasów Chłopców z ferajny. Rewelacyjna obsada. Nara.

hupcio

Głównym bohaterem był słownik ortograficzny.