Leonardo DiCaprio dostał nagrodę statelite za najlepszego bohatera drugoplanowego!!! Wydawalo mi się, że on jest głównym bohaterem filmu jak nie on to w takim bądź razie kto nim jest?
No właśnie ja bym się nie zgodził, że Matt Damon. Według mnie film wybitnie skupia się na postaci Leonarda pokazując różne jego rozterki związane z podwójnym życiem gdzie w przypadku Matta jest to ledwo pokazane.
Dlatego nie rozumiem tej nagrody za postać drugoplanową. Ewentualnie mógłbym przyjąć, że Leonardo i Matt grają równorzędne postacie pierwszoplanowe
michael323 kazał mi się nie zgadzać, tylko pisać komenta. No to piszę, że myślę, że nie rozumiem też tego, że leo drugoplanowy, z jakiej paki matt, że niby 1-planowy? aaa nie wiem kto to wymyślił, ja nie
Przepraszam! Faktycznie źle napisałem aż mi głupio, aczkolwiek mój błąd wynika z pomyłki a nie niewiedzy, gdyż w dalszej cześci mojej wypowiedzi napisalem to słowo poprawnie.
Faktycznie to bardzo dziwne. Jak dla mnie głównymi bohaterami byli L.DiCaprio i M.Damon. Równorzędne postacie. Poza tym jest taka niepisana zasada że jeżeli już, to negatyw jest tym drugim, a negatywem pośród tej dwójki był Damon. Drugi i trzeci plan to J.Nicholson, M.Wholberg, M.Sheen, A.Baldwin i reszta. Nie wiem czy założyciel tamatu czegoś czasem nie pomylił, bo nominacja brzmi faktycznie niedorzecznie. Sprawdzę na IMD. Film oceniam na 8/10. Po prostu rewelacja. Najlepszy gangsterski obraz od czasów Chłopców z ferajny. Rewelacyjna obsada. Nara.