Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349819
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Film według mnie jest rewelacyjny, ale najbardziej ujęła mnie postac Dignama (Mark Wahlberg). Nie Billiego, chociaż uwielbiam Leo, nie Collina, ale właśnie Dignama. Uosabiał typ kreacji filmowej, którą najbardziej lubię. Bezczelny, wygadany, szczery do bólu, chamski. Ale mnie tym ujął. I Wahlberg zagrał go po mistrzowsku. Nie zrobił tego po łebkach, albo jak niekórzy lalusie-aktorzy, ale naprawdę świetnie. Może to wynika z tego, że ja niestety lubię takie typy, chociaż brak szacunku do kobiet ich od razu skreśla. Zachęcam do zwrócenia uwagi na jego postać, bo z początku wydaje się, że nie jest znacząca.

ocenił(a) film na 10
Blizzard_Of_Ozz

Zgadzam się w 100%. Wahlberg naprawdę dał popis. Szkoda, że to Arkin dostał Oscara, bo Wahlberg bardziej na niego zasłużył.

ocenił(a) film na 9
SatoCous

Racja. Spokojnie mógłby dostać nagrodę, ale wiesz, Oscary to taka wątpliwa sprawa czasami, także czasem lepiej nie patrzeć na to, kto dostał ;P

ocenił(a) film na 9
Blizzard_Of_Ozz

W tym filmie każdy zagrał rewelacyjnie. Włącznie z Fermigą. Ogólnie jakiś taki duszny klimat unosi się w tym filmie. Lekko paranoiczny. Wahlberg też był udany, w przeciwieństwei do jego braciszka Donniego ;)

ocenił(a) film na 10
Lukas_Art

DiCaprio, Damon, Wahlberg, Nicholson, Farmiga, Winstone, Sheen, Baldwin, O'Hara - dzięki nim ten film jest zagrany po mistrzowsku, każda rola świetnie dopasowana.

ocenił(a) film na 10
Blizzard_Of_Ozz

Racja. Aczkolwiek miło by było jakby dostał :)