Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349829
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

jestem świeżo po obejrzeniu i polecam wciagający

użytkownik usunięty
iris_1984

Również polecam:)

ocenił(a) film na 8
iris_1984

Jest w nim jednak trochę przesady. Costello, czy Costigan może przejść. Rozumiem, że szef mafii mając układy z federalnymi chroni się skutecznie przed policją bostońską jednak postać Sullivana niszczy film. Po pierwsze zbyt łatwo mu wszystko się udaje. Za mało pokazują jak kamufluje się i jak się boi. Nie pokazuje się dokładnie jak Costello nim kieruje i jak zależny jest od niego. Przez to wszystko nie można go polubić nie można się z nim utożsamić i podział na dobrych i złych robi się nazbyt oczywisty. Sullivan jest zły do szpiku kości nie ma wątpliwości i zrobi wszystko, by być jeszcze o szczebel wyżej. Nawet Costello jest od niego sympatyczniejszy. Zamiast całą zgrają zniszczyć chce znaleźć wśród siebie szpiega. Również śmierć Sullivana jest banalna i nie widać w niej choćby odrobiny kary. Umrze jako zasłużony policjant dokładnie jak prawdziwy rycerz Costigan, któremu w przeciwieństwie do Sullivana nigdy nie zależało na sławie itp. pierdołach.

Apfelbaum

ja polecam ten film tylko jako parodię infernal affairs...

ocenił(a) film na 7
kana-chan

uważam że chińska wersja jest dużo lepsza:)

wilczek89

a ja uważam że wszystkie trzy części są lepsze od tego amerykańskiego czegoś :D

użytkownik usunięty
kana-chan

Być może Infernal jest lepszy, ale niestety nie miałam okazji go jeszcze obejrzeć. Jednak Infiltracja bardzo mi się podobała. Uważam, że DiCaprio zagrał tu bardzo dobrze. Damon zresztą też.

ocenił(a) film na 9
iris_1984

Moim zdaniem świetny film, trzyma w napięciu do ostatniego momentu, ma wszystko co powinien zawierać w sobie dobry film.

ocenił(a) film na 10
iris_1984

Świetny film, jeden z moich ulubionych aktorów (Nicholson, scena w restauracji jak rozmawia z DiCaprio... ach!), zaskakująca końcówka, i kapitalna postać Marka Wahlberga