Zaskakujący do ostatnich minut filmu, aktorzy na wysokim poziomie. Jack zagrał
rewelacyjnie, wbrew postom które go krytykują. Osobiście przypadła mi do gustu rola Marka
Wahlberga, bardzo fajnie zagrał twardego glinę z charakterkiem.
szkoda tylko, że zjechany z Infernal Affairs.. wkurza mnie, że każdy dobry film amerykańce przerabiają na ich własny.. IA jest o niebo lepszy spojlerować nie chce ale lepiej rozwiązano tam sposoby kontaktowania się 'kretów' i tamten film w przeciwieństwie do tego ma klimat..
Nie wiem czemu tak wysoko jest.. Pierwowzór jest genialny, a to tylko kolejny 'zjechany' film z irytującymi zmianami, które zamiast pomagać to szkodzą..
Za brak oryginalności, te same twarze w kółko (Damon i DiCaprio choćby), za brak klimatu taka a nie inna MOJA ocena..
Żałuję strasznie, że tyle filmów przez to skrzywdzono.. Choćby dziewczyne z tatuazem ostatnio..
Dla mnie ten film jest GENIALNY! Od muzyki, po genialne kreacje (Nicholson i DiCaprio przede wszystkim) po niesamowite zwroty akcji, które są najlepszym punktem w tym filmie (scena z windą). Po tym filmie przekonałem się co do DiCaprio i uważam, że jest to najlepszy film Scorsese, a widziałem większość jego filmów wartych obejrzenia.