Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349819
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

W porządku

ocenił(a) film na 6

Za ostatnią scenę dostaje ode mnie jedną gwiazdkę więcej ;)

bartibb04

Scena na końcu mnie rozwaliła! Rewelacja! Aż zaczęłam w całym domu krzyczeć ze szczęścia, że jednak jakaś tam sprawiedliwość jest. Mark Wahlberg jako mściciel, pogratulować ;)

bartibb04

Mam dokladnie odwrotne wrazenie. Widziac zakonczenie mialem wrazenie, ze ktos mnie ma za idiote.
Pierwszy raz ogadalem w kinie i w finale ostatni rzad wybuchnal smiechem. Normalnie taka reakcja wywoluje u mnie irytacje - ale tu jest jak najbardziej zrozumiala.

Brakowalo tylko famfarow i transparentu "DOBRO JEDNAK ZWYCIEZYLO"
Dobry film jedna scena zmienili w hollywoodzka szmire - ehhh

użytkownik usunięty
Eminey

Racja, liczyłem na to że pani psycholog zrobi prządek ze sprawa cała. polubiłem się z DiCaprio, pomyśleć, że zabłysnął w takiej kupie jak Titanic :).

użytkownik usunięty
Eminey

@Eminey zgadzam się w 100%

użytkownik usunięty
Eminey

?? Przecież z tej sceny wynikało że to właśnie on jest wtyką mafii (nie Franka).

On, tzn kto?
Mozna jasniej? Najlepiej od razu z jakims dowodem na potwierdzenie - dzieki :)

użytkownik usunięty
Eminey

Dignam. Mógł być wtyką tak samo jak jego cel. Mógł pracować dla innej organizacji, dla której pozostawienie przy życiu innego kreta mogło by zagrażać jej istnieniu.

Funfiction, czy masz cos na podparcie tej tezy? :)

użytkownik usunięty
Eminey

Po co? To moja opina, po prostu to mógł być jego motyw. :)

ocenił(a) film na 8
Eminey

a skąd niby wiesz, z jakiego powodu śmiał się ostatni rząd?

Sony_West

Pewnosci nie mam, ale domyslam sie, ze komizm sytuacji. Absurd tego, co mozna bylo na ekranie zauwazyc mogl wywolac smiech...politowania.

ocenił(a) film na 10
bartibb04

czyli 11?

bartibb04

Ode mnie też ;) Tego w oryginale nie było. I nie ma opcji żeby z tej sceny wynikało, że Dignam jest wtyką mafii.

ocenił(a) film na 8
_Tymon_

Można domyślać się tylko, jakie powody miał Dignam. Może to śmierć Queenan, może pani psycholog przekazała mu to, co było w kopercie i to spowodowało taką reakcję, a może też, właśnie, Dignam był wtyką. Sam stawiam na trzecią opcję.