Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349829
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

niepewnosc

ocenił(a) film na 7

Wlasnie jestem po seansie i nie wiem co mam do konca myslec o tym filmie. Niby dobry, niby nie. Sama koncowka mnie negatywnie zwrocila do tego fimu, gdy gina wszyscy a przede wszystkim moj ulubiony bohater, ktorego akurat zagral Leonardo DiCaprio (przypadek).
Po raz pierwszy sadze ze nie jest przereklamowany, tak jak wiekszosc, ale doprawdy film jest "dziwny". Dobry, mocne kino, troche za duzo krwi.
Gra aktorow czasem rzeczywiscie troche za bardzo na sile, ale na szczescie nie za czesto.
Nad ocena sie jeszcze troche zastanowie, ale chyba nie dorowna sredniej, bedzie niestety troche nizsza.
Film do obejrzenia z kumplami, ewentualnie jakos inaczej, ale nie z dziewczyna, bo moja np. powiedziala ze za brutalny i poszla spac.
Suma sumarum: jakby za mocno na dworze padalo, to mozna obejrzec, w innym wypadku, lepiej poszukac czegos innego, albo isc na spacer.

kempes84

zgadzam sie, ze film byl dziwny, ale w tej dziwnosci byl genialny! Scorsese pokazal prawdziwa klase i chyba nikt nie spodziewal sie takiego zakonczenia. Moje uznanie, chetnie obejrzalbym jescze raz :)
PS, gra aktorow rzeczywiscie troche przesadzona, ale to nie wypacza ani troche obrazu