Na początku byłem negatywnie nastawiony do tego filmu (pamiętacie mój wcześniejszy temat p.t
Nie polecam tej bajki dzieciom), ale obejrzałem go jeszcze raz i mi się podobał, ale i tak trochę za
mocne jak na bajkę.
Czy ja wiem... oglądałam film z pięcioletnim bratem i film bardzo mu się podobał, bardziej zwracał uwagę na takie sceny jak przemiana w spadochron lub motorówkę, mniej na przekleństwa, ale cóż film bardziej dla chłopców bo oni bardziej lubią (chyba) takie rzeczy. Jedyne co mi się nie podobało to te powtarzające się w kółko pocałunki i wyznawanie miłości i te podejrzenie o zdrade - tu się zgodzę motyw nie dla dzieci. Cała reszta świetna i daję 9/10
Ja wiem czy bardziej dla chłopców... Jestem dziewczyną i kocham ten film : ) Był chyba w dzieciństwie zaraz po Królu lwie moim ulubionym filmem.
Teraz już nie pamiętam, ale wydaje mi się , że kiedy komentowałam chodziło mi o słowa typu "cholera", źle ujęłam, przekleńśtwa to nie były.. chyba
Oglądałem ten film kilka dni temu i faktycznie raz, a z tego co pamiętam to 2 razy było 'mocniejsze' słowo. Było to coś nieco mocniejszego od "kurde", ale nie aż tak dosłowne jak "cholera". Nie wiem jak to przetłumaczyć na polski, powiedzmy, że kurde-mol :). I według mnie to nie jest żadne przekleństwo. Zresztą pasuje do tego filmu, tym bardziej, że nie jest to animacja dla dzieci, a film kategorii +12.