Film jak dlamnie przebija Shreka itp. Extra animacja, fabuja i...bohaterzy sciagnieci z Fantastic Forur. Nie chodzi mi o ich przeszlosc lecz o moce:
Mr. Fantastic - Elastyna
Invisible Woman - Wiola
Human Torch - Jack Jack
Thing - Pan Iniemamocny
JEdynie Maks nie jest sciagniety.
Co o tym sadzicie?
był taki film, chyba na podstawie komiksu, o człowieku-gromie, czy coś w tym stylu, serial w TV kiedyś na Polsacie leciał... nie pamiętam tytułu, ale jego jedyną 'mocą' była właśnie możliwość bardzo szybkiego biegania.
Też to zauważyłem, ale mi to nie przeszkadza, bo film jest bardzo dobry! A Dash to QuickSilver z X-mena :)
Oczywiście masz rację, ale nie jest to z pewnością plagiat. Takie zapożyczenie nawiązujące do klasyki komiksu o superbohaterach dodaje filmowi klimatu. Twórcy puszczają oko do wielbicieli tych historii. A jedna z mocy Jack Jacka przypomina też przemianę Hulka, nie?
Gdyby kolega poza tak ogolnikowymi informacjami posiadal szersza wiedze na temat amerykanskiego komiksu, zauwazylby zapewne i inne nawiazania [chociazby do "Watchmen" Moore'a], tak nawiazania, oddanie holdu - a nie, jak to napisales, plagiat.
Takie -) nawiazania (- sa z reszta czesto spotykane i w samych komiksach. Np ostatnio Starczynski napisal dla Marvela serie "Supreme Power", ktorej bohaterowie sa niezwykle podobni do członków Justice League of America z komiksow DC