Iniemamocni

The Incredibles
2004
7,0 148 tys. ocen
7,0 10 1 148193
7,2 52 krytyków
Iniemamocni
powrót do forum filmu Iniemamocni

Film jak dlamnie przebija Shreka itp. Extra animacja, fabuja i...bohaterzy sciagnieci z Fantastic Forur. Nie chodzi mi o ich przeszlosc lecz o moce:

Mr. Fantastic - Elastyna
Invisible Woman - Wiola
Human Torch - Jack Jack
Thing - Pan Iniemamocny

JEdynie Maks nie jest sciagniety.

Co o tym sadzicie?

użytkownik usunięty
iGr

był taki film, chyba na podstawie komiksu, o człowieku-gromie, czy coś w tym stylu, serial w TV kiedyś na Polsacie leciał... nie pamiętam tytułu, ale jego jedyną 'mocą' była właśnie możliwość bardzo szybkiego biegania.

ocenił(a) film na 10

Też to zauważyłem, ale mi to nie przeszkadza, bo film jest bardzo dobry! A Dash to QuickSilver z X-mena :)

ocenił(a) film na 10
iGr

Oczywiście masz rację, ale nie jest to z pewnością plagiat. Takie zapożyczenie nawiązujące do klasyki komiksu o superbohaterach dodaje filmowi klimatu. Twórcy puszczają oko do wielbicieli tych historii. A jedna z mocy Jack Jacka przypomina też przemianę Hulka, nie?

iGr

Gdyby kolega poza tak ogolnikowymi informacjami posiadal szersza wiedze na temat amerykanskiego komiksu, zauwazylby zapewne i inne nawiazania [chociazby do "Watchmen" Moore'a], tak nawiazania, oddanie holdu - a nie, jak to napisales, plagiat.

Takie -) nawiazania (- sa z reszta czesto spotykane i w samych komiksach. Np ostatnio Starczynski napisal dla Marvela serie "Supreme Power", ktorej bohaterowie sa niezwykle podobni do członków Justice League of America z komiksow DC