7,6 386 tys. ocen
7,6 10 1 385825
7,0 56 krytyków
Iron Man
powrót do forum filmu Iron Man

Czy ktoś wie czy wyjdzie w Polsce takowa?

użytkownik usunięty
radex78

Imperial nie ma tego w planach, więc raczej nie. A w Czechach będą mieć trzy wersje 2-płytowej edycji - zwykłe pudełko, metalbox i wydanie w kształcie maski Iron Mana.

Wydanie czeskie ma polskie napisy i lektora więc pozostaje sprowadzać, ale ceny przesyłki nie są zbyt przyjemne. Jak na razie udało mi sięznaleźc wydanie dwupłytowe najtaniej za 92 zł z przesyłką do Polski. Z Anglii sprowadzić jest taniej (ok 75-80 zł), ale nie ma metalowego pudełka ani polskiej wersji językowej.

U nas będzie wydanie 1-płytowe za 49 zł. Jedyne dodatki na nim to kilka scen usuniętych.

Wydanie dwupłytowe ma całą masę dodatków, poniżej lista:

DISC TWO: “I Am Iron Man” documentary (1:48:56 total) in 7 parts: - “The Journey Begins” (20:28) - “The Suit that Makes the Iron Man” (10:15) - “Walk of Destruction” (22:14) - “Grounded in Reality” (14:26) - “Beneath the Armor” (15:28) - “It’s All in the Details” (14:17) - “A Good Story, Well Told” (11:48) “The Invincible Iron Man” featurettes: - “Origins” (8:16) - “Friends and Foes” (2:52) - “The Definitive Iron Man” (5:28) - “Demon in a Bottle” (0:59) - “Extremis and Beyond” (25:27) - “Ultimate Iron Man” (4:01) “Wired: The Visual Effects of Iron Man” featurette (27:02) Robert Downey Jr. screen test (6:02) “The Actor’s Process” featurette (4:11) “The Onion ‘Wildly Popular Iron Man trailer to be Adapted into Full-Length Film’” clip (2:39) 4 photo/art galleries: - “Concept Art” (91 images) - “Tech” (27 images) - “Unit Photography” (50 images) - “Posters” (3 images)

ocenił(a) film na 10

Czyli jedyna wersja tego filmu jaka sie ukaze w Polsce to 1DVD??? To jest pewne na 100% czy jeszcze moze sie zmienic ta decyzja i ukaze sie 2 DVD???

użytkownik usunięty
_justin_

Zważywszy n to, że i Iron Man i Indiana Jones IV mają zaraz premierę a na stronie dystryburtora można znaleźć tyle o Iron Manie:

http://www.imperial-cinepix.com.pl/search?q=iron+man
(tylko 1 wydanie - premiera 7 października)

A o Jonesie tyle:
http://www.imperial-cinepix.com.pl/search?q=indiana+jones

(4 różne wydania - premiera 23 października)

Więc na 2-płytówkę bym nie liczył.

ocenił(a) film na 10

to lipa lipa lipa lipa... a tak liczyłem na 2-dyskowe dvd Iron Mana:-(

Dobrze ze chociaz Indiana Jones sie porzadnie szykuje w wydaniu dvd:-)

_justin_

Spokojnie, nie wszystko stracone. Jak pisał Gieferg, wydanie z Czech posiada polskie napisy i lektora, zostanie tam wydane w 2-płytowej edycji, także steelbook oraz z maską. Ja się pytam: czy Czechy, państwo mniejsze niż Polska i zdecydowanie mniej liczne, mogą mieć wszystkie wydania a my nie? Dlaczego Imperial tak postępuje z klientami, obcinając wydania? Dobrze, że przynajmniej IJ4 będzie dostępny we wszystkich opcjach. Klient powinien mieć wybór: 1 płyta, 2 płyty oraz jakieś kolekcjonerskie wydania. A tak posucha. Wracając do Czechów: oni będą mieć nowego "Hulka" w wersji 2-płytowej w metalboxie, tak samo "Wanted". Mają też np "Kingdom of heaven" w wersji reżyserskiej w wydaniu 4-płytowym (posiada polskie napisy!), a my dostaliśmy tylko 2 płyty. I wiele innych wydań mają, o których my możemy pomarzyć. Czesi zawsze lepiej na wszystkim wychodzą. Szlag po prostu człowieka trafia, jak się patrzy na te ich wydania. Trzeba będzie po prostu jakoś sprowadzić to wydanie z Czech (myślałem nawet żeby tam pojechać) ale rzeczywiście ceny za wysyłkę mają masakryczne.

użytkownik usunięty
_justin_

Nowego Indianę to sobie akurat moga wsadzić :P

ocenił(a) film na 6

Kurcze, kurcze, kurcze... Wkurzyłam się tą naszą marną jednopłytową wersją :/ W kulki sobie Impreial leci. Chyba sobie zamówię wersję UK, w sklepie cdwow nie pobierają kosztów przesyłki, więc chyba u nich zamówię. Za porządne wydanie filmu zapłacę 65zł, a sklep jest wiarygodny, gdyż robię u nich zakupy od kilku lat. A Imperial niech sobie swoją wersję gdzieś wsadzi :]

radex78

Czyli praktycznie wydania 2DVD filmu "Iron Man" w Polsce nie będzie, bo Imperialowi się nie chce wydać? Urząd Ochrony Konsumenta na nich nasłać!

ocenił(a) film na 8
Sub_Zero

Kiedy wysłałem mail do Imperialu z pytaniem dlaczego film ukazał się tylko w wersji jedno płytowej, otrzymałem odpowiedź, że słabo sprzedał się w kinach. A ja pytam się, czy w Czechach osiągnął monstrualny przychód ? Skoro tam mogły wyjść trzy wersje dvd, to dlaczego nie u nas ? Dlaczego nie wyszły dwu płytowe wydania filmów, takich jak "Auta", "Ratatuj" ( ponad 6 mln $ w polskich kinach) ? Kpina, kpina i jeszcze raz kpina ! Będę wysyłał maile do nich, jak długo się da, a jeśli to nic nie wskóra , zostaje tylko Urząd Ochrony Konsumenta. Tak nie może być, żeby ten dystrybutor traktował klientów w ten sposób. Przegięli i dobrze o tym wiedzą. Nie dali klientom najmniejszego wyboru. Albo oni zmienią swoją durną politykę wydawania dvd, albo najlepszym sposobem będzie ich bojkot. Żyję w Polsce i chcę kupować takie same wydania, jakie mają dostępne Brytyjczycy czy Czesi. Nie zamierzam importować tego filmu, tylko zmusić Imperial do wydania "Iron Mana" w wersji 2 dvd całkowicie po polsku !

radex78

Olej Imperiala, kup sobie czeskie wydanie. Posiadam takowe. Płyta z filmem jest bliźniacza do ten z wydania polskiego a płyta z dodatkami w całości tłumaczona na polski (napisy). Jedyny minus to okładka z czeskim tekstem :)

ocenił(a) film na 8
Majkellus

A mógłbyś podać link do tego czeskiejgo sklepu,z którego zamówiłeś dvd. Bo kupowałeś przez internet, tak ?

Groening

Cholera jasna ;/ Dołączam sie do wyp. kolegi powyzej.

Czy ktos mógłby podac jakis link, sprawdzony sklep gdzie mozna by zamówic wersje rez dvd lub najlepiej blue ray z tym filmem ? Chodzi of course o Czechy...

ocenił(a) film na 6
jantar20123

Po Allegro się rozejrzyjcie - jeśli już ktoś sprzedaje zagraniczną dwupłytówkę to w okolicach 40-50zł.

ocenił(a) film na 10
eon_blue

Podbijam temat... Czy ktoś wie gdzie można dostać 2dvd (najlepiej steelbook)Iron Mana?? Będę wdzięczny za jakiekolwiek info...

ocenił(a) film na 7
_justin_

mozesz podac ta czeska strone gdzie ten film znalazles?