7,6 386 tys. ocen
7,6 10 1 385830
7,0 56 krytyków
Iron Man
powrót do forum filmu Iron Man

8/10

ocenił(a) film na 8

Niestety muszę zawieść przeciwników tego filmu,ale jako wielki fan komiksów Marvela niżej go nie ocenię.Jedna z ciekawszych filmowych interpretacji komiksu.Polecam nawet laikom tematu.

ocenił(a) film na 7
strzelba_88

jestem laikiem tego tematu i no niestety mdłe i nie jakie... niczym się nie wyróżnia ten film, a jego poprawność jest bardzo kulejąca. Film o niczym, zbyt długi i delikatny. 4

ocenił(a) film na 8
strzelba_88

A ja daje mocne 8/10 nie jest to kolejny film z wybuchami i strzelaninami przez cały czas tylko skupiający się na głównym bohaterze i jego problemach.

ocenił(a) film na 7
orzechuuuu

marne te problemy i tak naprawdę strasznie oczywiste, wiec nie ma co się nad tym zachwycać. Koleś był trochę tłumokiem, ze wcześniej tego nie zauważył. Wiadomo jak się rozwinie akcja, a twórca tak kręcił film jakby nic nie było wiadomo i był przekonany, że w pewnym momencie nas zaskoczy... szkoda, że my tylko czas straciliśmy, a nawet efekty nie zachwyciły, bo były ładne, ale nic nowego, a nawet nie dorównywały poprzednim produkcjom tego typu.

ocenił(a) film na 7
Newelowsky

To nie oglądaj ekranizacji komiksów Marvel'a. Moim zdaniem nie jesteś w
stanie ocenić tego filmu, we wszystkim co oglądasz doszukujesz się
głębi. Filmy powinno się oceniać na podstawie ich gatunku, Twoja
wypowiedź świadczy o tym, że masz jakiś swój ulubiony gatunek i szukasz
jego cech charakterystycznych w każdym filmie, jaki oglądasz. Jeżeli nie
znajdziesz, to nie jesteś zadowolony, a co za tym idzie- dajesz niską
ocenę. Ok, możesz się tu wypowiadać dowoli, ale nie staraj się wmówić
czegoś innym:
"(...)twórca tak kręcił film jakby nic nie było wiadomo i był
przekonany, że w pewnym momencie nas zaskoczy... szkoda, żemy tylko czas
straciliśmy(...)"

ocenił(a) film na 7
ACAB

jej ja zawsze oceniam film pod kątem jego gatunku ;p tak było teraz i mówie, ze było dość słabo... ani to ciekawe, ani zaskakujące, a nawet niespecjalnie ładne... no nie wiem czego można mniej od takich filmów oczekiwać ;>?

ocenił(a) film na 5
strzelba_88

Heh, pamiętam jak byłem na ten film napalony. Przekozackie trailery, postac Starka idealnie dobrana, Audioslave w tle pogrywa, wręcz cud. Zacząłem go oglądac... i nagle się skończył. Ot tak, przeleciał nie wkręcając mnie jakoś mocniej. Prawda, same efekty Iron Mana zrobione są kozacko, ale jakoś nie trafiło to we mnie... Czekam jednak na cześc drugą, mam nadzieję że jakoś to bardziej mnie wkręci :)

ocenił(a) film na 7
Heartbreak_01

no często ludzie w drugiej części wielkich hitów są bardziej zmuszeni do myślenia i robią lepsze filmy... chociażby Spiderman, gdzie nawet czarny charakter taki oczywisty nie był.