7,6 386 tys. ocen
7,6 10 1 385830
7,0 56 krytyków
Iron Man
powrót do forum filmu Iron Man

Czy ktos widzial fil po koncowych napisach moim zdaniem jest to zapowiedz 2 i filmu ultimate avengers (Ostateczni Mściciele) (jest tego bajka w 2 czesciach) a i czy ktos widzial tarcze kapitana ameryki w iron man kiedy sciagal po raz pierwszy zroje lezala na biurku

Naruto6hokage

to nie była tarcza kapitana ameryki tylko model samolotu pod odpowiednim kątem -_- ludzie, oglądajcie film dokładnie...

ocenił(a) film na 7
juno_dg

Poczytaj sobie Marvel.com jest wyraznie napisane że to Tarcza Captaina! To miał być taki mały smaczek dla fanów, jak samo pojawienie się Stana Lee - zresztą w każdej produkcji Marvel Studio!

ocenił(a) film na 7
juno_dg

Na potwierdzenie moich słów masz tu linka do strony http://www.firstshowing.net/2008/05/09/captain-americas-shield-found-in-iron-man /

Przeczytaj uważnie UPDATE:
Just a few days ago, Marvel's President of Production Kevin Feige confirmed in person that it is Captain America's shield.
w wolnym tłumaczeniu: "Zaledwie kilka dni temu przewodniczący produkcji Marvela Kevin Feige potwierdził osobiści, że to jest Tarcza Kapitana Ameryki"
Tłumaczyłem nie ze złośliwości ale dla tych co nie znają Angielskiego!

Pozdrawiam

finsternis

http://img338.imageshack.us/img338/3803/27650760zh9.jpg

1. kąt
2. barwy
3. pół tarczy czy 3 ramienna gwiazda?

ten samolot mignął wcześniej w filmie, w necie znalazłem inne ujęcie na którym jest cała półka z samolotami...

skoro to jest tarcza to czemu nie ma nigdzie ujęcia z wersji filmu w HD? wtedy uwierze i przyznam racje że się postarali o Easter Egga :P

ocenił(a) film na 7
Naruto6hokage

Tylko cos Nick Fury sie opalil za bardzo.
Widac poprawnosc rasowa ponad zgodnosc z komiksami.

_Michal

moze to byla tarcza moze nie mniejsza z tym najbardziej mnie to interesuje czy bedzie cos w iron man 2 zwiazane z ultimate avengers

_Michal

w Universum Ultimate Nick Fury był czarny ;) ale chyba nie zaprzeczysz że lepszy taki niżeli David Hasselhoff w tej roli :D