7,6 386 tys. ocen
7,6 10 1 385830
7,0 56 krytyków
Iron Man
powrót do forum filmu Iron Man

Nie, nie i jeszcze raz nie

użytkownik usunięty

Po tego typu produkcji nie spodziewałem sie wiele, ale dostałem dokładnie nic.

Wiem, że po ekranizacji komiksu nie należy się spodziwać pogłębionej psychologii postaci a'la Ingmar Bergman, ale twórcy mogli sie chociaż odrobinę przyłożyć. Dobrym przykładem są tu chociażby postaci zaludniające plan burtonowskiego "Batmana", słynny już Joker z "Dark Knighta" czy świetne i zabawne dziwolągi z "Hellboya 2".

Tutaj kompletnie nic, żadnego punktu zaczepienia plus płaska jak deska fabuła dla pokazania osiągnięć techniki komputerowej. Szkoda tylko znakomitych aktorów, którzy zechcieli w tym filmie zagrać. Naprawdę im się dziwię. Jak dla mnie, w tym filmie leży dokładnie wszystko poza efektami specjalnymi.

Popieram. Totalny bubel dla wszystkich, którzy nie są fanami komiksu. Już nie chodzi o to, że był całkowicie przewidywalny i schematyczny. Mnie najbardziej wkurzył ten pseudotechnologiczny bełkot jakim był wypełniony po brzegi. Nie trawię takich tanich chwytów mających na celu podnieść atrakcyjność filmu. Z wszystkich ekranizacji komiksów jakie do tej pory zrobiono ta była według mnie zdecydowanie najsłabsza. Nawet efekty specjalne były jakieś takie niespecjalne w tym filmie. Podsumowójąc jak dla mnie klapa. Rada dla wszystkich, którzy nie są fanami komiksowych przygód Iron Mana - omijać tą produkcję szerokim łukiem.

ocenił(a) film na 8
mikamves

Mimo, że nie jestem fanem komiksu nie sugerowałem się radą aby omijać
ten film szerokim łukiem i muszę przyznać, że to była słuszna decyzja.
Film mi się podobał i na pewno nie zmarnowałem czasu na obejrzenie go.
"Podsumowójąc" każdy ma swój gust i prawo do swojej opinii, bynajmniej
stwierdzam fakt, że na pewno nie ma sensu sugerować się opiniami na
temat filmów w komentarzach umieszczanych w internecie.