7,6 386 tys. ocen
7,6 10 1 385830
7,0 56 krytyków
Iron Man
powrót do forum filmu Iron Man

bez tematu

ocenił(a) film na 7

"Iron Man" to wg mnie(chyba?)najlepszy film jaki powstał na podstawie
komiksów Marvel'a.

ocenił(a) film na 9
yura

popieram popieram ................................

ocenił(a) film na 8
kefirhero

dokładnie, a ostatnia scena to furtka do drugiej części(no i trzeciej jak wiadomo)

yura

tak zgadzam się. niezbyt siedzę w komiksach i ich adaptacjach, ale już dawno tego typu film nie zrobił na mnie tak dobrego wrażenia. mimo, że na początku trochę się ciągnął dalej było świetnie. no i oczywiście wspaniały robert downey jr., który swoją grą ubarwił film:) z przyjemnością obejrzę 2.

ocenił(a) film na 8
yura

Bardzo fajny film. Podchodziłem do niego jak pies do jeża, bo nie jestem fanem filmowych adaptacji komiksów i bardzo miło się rozczarowałem. POLECAM, 8/10.

mnita

Niech każdy komu się podobało obejrzy też nowego Hulka bo wątki w obu filmach się przeplatają.

maciejrudnicki1985

Hulka widziałam już długi czas temu, więc może mi coś umknęło, ale przeplatających się wątków nie zauważyłam. co masz na myśli?

ocenił(a) film na 8
kompaktowa

W ,,najnowszym" Hulku jest scena po napisach jak Robert Downey podchodzi do generała i mowi o stworzeniu Avengerosow.

gumis1412

wybacz ale ja tu nie widzę przeplatających się wątków. to po prostu podobieństwo zabiegów jakie zrobili reżyserzy

kompaktowa

To nie było po napisach tylko przed nimi. I pisałem tu o tym milion razy. Fabuła obu tych filmów jest całkowicie połączona tak samo jak w dwóch odcinkach tego samego serialu. W Hulku pojawiają się liczne odniesienia do kapitana ameryka, Nicka Furry'ego oraz agencji SHIELD. A na końcu Iron Man oferuje Rossowi współpracę w ramach Avengers do których pod koniec iron mana zwerbował go furry.

maciejrudnicki1985

A jeśli nie pisałem tego tutaj to w temacie "Iron Man 2", albo w temacie o Hulku.

maciejrudnicki1985

niestety nie czytam każdego Twojego posta...
poza tym nie jestem znawcą obu historii, oglądałam tylko i wyłącznie filmy. ja związku między samymi filmami nie widzę. możliwe, że umknęły mi pewne rzeczy.

ocenił(a) film na 9
kompaktowa

Odkopię temat. Związek między filmami jest na tą chwilę taki, że dzieją się w tym samym universum. Iron man 2 na końcu w ten sam sposób nawiązał do powstającego Thora a wszystko to w celu stworzenia podwalin pod planowany Avengers, w którym bohaterowie tych filmów będą współpracować w celu osiągnięcia jakiegoś na razie bliżej nie określonego celu.

yura

Witam.
Zgodze się z tym że faktycznie jakość ekranizacji marvela staje się coraz lepsza. Filmy sąbardziej "dorobione" spójne i ciekawsze.
Ale faktycznie nowy hulk jest bardzo konkurencyjny w stosunku do ironmana i powiem tylko tyle że jak się wkońcu chłopcy spotkają: hulk z ironmanem- jak popiją:P jak pojedzą:P to wyjdzie naprawde konkretny film i wszystkie poprzednie filmy pójdą w niepamięć.
Mam nadzieje że producenci pozwolą na wiele...
pozdawiam

ghost320i

Właśnie mogą być dwie wersje albo Tony będzie walczył z Hulkiem w jednej drużynie albo zobaczymy hulk buster w akcji i koniec hulka no jest jeszcze opcja z Ultronem i wojowniczą furią Thora