od Batman Begins.
Zgadzam się. Z marvela ten film wybija się dużo dalej niż efekciarskie x-meny i spider-man (mimo, że tego drugiego bardzo lobię). Sam humor (chociaż rewelacyjny) to wciąż za mało by pokonać Batman Begins. Gacek ma dobrą fabułę idealny klimat a dodatkowo faktycznie ma wiele wspólnego z komiksem. Jeżeli Mroczny Rycerz będzię trzymał poziom Beginsa to i tym razem wybiorę gacka.
A tak statystycznie jeszcze powiem... czy mi się wydaje czy mimo wszystko filmy marvela cieszą się większym zainteresowaniem niż DC? Cóż...
Cóz... Nie sądze zebys miał zwidy... raczej tak jest. Moze dlatego ze Marverl ma wiele postaci ktore są warte przeniesienia je na ekrany kin. DC tego nie ma... Poza oczywiscie Batmanem ktorego fanem jestem od dziecka:)). Jest jeszcze ten supergej ale on to wogole taka ciota.... Mozna by tez mowic o Flashu ktory tez byl niewypalem... Ogolnie to DC nie ma ciekawych herosów z wyjątkiem naszego kochanego Batmana:))
"film świetny, lepszy od wszystkich x-menów, spidermanów, ale słabszy
od Batman Begins." - nic dodać, nic ująć
,,Ogolnie to DC nie ma ciekawych herosów z wyjątkiem naszego kochanego Batmana:)),, Flash, GL(Hal Jordan), Lobo, Wonder Woman, Captain Marvel, JLA, JSA, Tytans, Swamp Thing, Preaher, Sandman, Straznicy(właśnie kreca), no i oczywiscie Superman i kochany Gacek;)))
pozdro
hudylobo koledze chodzilo o filmy a nie komiksy... co z tego ze wymieniles tyle tego, ale zadne nie są tak znane jak moze JLA, Superman, Batman, Wonder Woman....a i Lobo... wlasciwie tyle...
a mi chodziło o ciekawych bohaterów z DC, których mozna przedstawic w kinie. Dobra reklama zrobi swoje, hmm a ile komiksów było wydanych w polsce z IM ? odpowiedz to 1 i to dawno temu przez tm-semic, no mozna powiedziec tez ze zna sie ta postac z wystepów goscinnych w innych komiksach jak np heroes return lub kreskówki i to bybyło tyle. Wiekszosc ludzi napewno nieznała IM przed filmem ha moja dziewczyna niewie nawet kto to Joker czy Superman. To dotyczy i bohaterów z DC w USA wszyscy ich znaja i to tam film zarobi na siebie a na swiece to promuje głównie wydawnictwo jak i bohatera no i zarabia szmal. Marvelovi sie udało a DC niestety zostało w tyle. Mam nadzieje ze to sie zmieni i bedzie wiecej ekranizacji ze stajni DC.
Pozdro
Czyżby Robert Downey Jr. nareszcie znalazł role która wybije go na szczyt sławy? chyba ma swoje pięć minut:D przynajmniej do premiery nowego "Indiany..." :PPPPPPPP