7,6 386 tys. ocen
7,6 10 1 385830
7,0 56 krytyków
Iron Man
powrót do forum filmu Iron Man

Ten film to komedia,ale tym co wychwalają spidermana moze się podobać.Bajka dla dzieci,tęsknie za czymś w stylu batmana 1989.Czy wszystko musi być teraz takie wygładzone żeby mogły to oglądać 8 latki.W tym filmie nic mnie nie zaskoczyło, w pamięci mam tylko scene z czołgiem i ujecia jak robert sobie popija,ogólnie wszystko co pozytywne pokazali w trailerze.Głowna wada to dziecinność filmu i prostota ukazania przeciwników ironmana

ocenił(a) film na 8
pakerek55

nastepny typ ktory chwali batmana burtona ktory nie mial abosultnie nic wspolnego z komiksem, ktory mial rzekomo ekranizowac, zaden komiks o batmanie nie byl taki ciezki, trudny i "niebatmanowy". Batman z balem narazie robi lepszą robotę. Ekranizacja Iron Mana bardzo dobra i wierna, a ty chy ba komiksow nie czytasz.

ocenił(a) film na 9
TheGarbageDump

TheGarbageDump zgadzam sie z tobą. W dzisiejszych czasach wszyscy tylko "dalczego ten film nie jest mroczny", "dlaczego nie przypomina klimatem Batmana Burtona", NO ILE MOZNA TAK PIERDOLIC!! Dalibyscie sobie spokój... Ja jestem wielkim fanem Batmana, ale logiczne ze 20 lat temu takiej techniki jak dzisiaj nie bylo, i tylko Batmana sie dało zrobic, teraz są czasy innych superherosów. Nie przypominam sobie zeby jakakolwiek mrocznosc byla w komiksach o Fantastycznej 4, Iron Manie czy Spider-Manie... Pozatym jak stwierdzil kolega post wyzej Batman Nolana robi wieksze wrazenie niz Burtona... I tez tak uwazam chociaz ja tam wole zeby Batman czy tez inny superbohater byl uwspólczesniony niz mroczny jak w przypadku "Batman-Begins". Iron Man to jedna z najlpeszych ekranizjac:)) pozdro TheGarbageDump

ocenił(a) film na 9
TheGarbageDump

Niektore adaptacje komiksow powinny byc mroczne i tajemnicze a niektore nie!!! Nie mozna przyrownywac batmana do iron mana...Raczej spider mana do iron mana jak juz...Dla dzieci dla dzieci... jak byl dla dzieci to dlaczego go ogladales??paker55??moze dla tego ze masz 55 lat... Ogladnij sobie lepiej "czlowieka z żelaza" Wajdy, bardzo mroczny i tajemniczy zarazem!!!!:P

pakerek55

jak czytam co niektórych komentarze ze spider-man był dla dzieci albo Iron man taki jest to dostaje drgawek to jest film na podstawie komiksu zresztą bardzo dobry film, akcja odwzorowanie niemal że takie jak w komiksie, świetni aktorzy i scenariusz który trzyma sie kupy...dla dzieci Qurwa krytycy pierdoleni jak nie potrafisz oceniać tego typu filmów to w ogóle nie oglądaj ani się nie wypowiadaj bo tylko podkurwisz innych!!

dYDelf

ale ten film to komedia naprawde się uchahałem

pakerek55

a Batman Burtona to niby co???

Happily_ever_after

Heh Burtony maja swój specyficzny klimat(bardzo pozytywny), a tu... tu mamy goscia który moze w klacie nośic puszke piwa (żal);p