Bardzo ładny film.Temat niepełnosprawności pojawiał się w bardzo wielu filmach i nie zawsze zostawał należycie pokazany. Często bowiem niepełnosprawni traktowani byli przez różnych twórców schematycznie i stereotypowo. Tutaj reżyser nie boi się uciec od pewnego zaszufladkowania tych ludzi. Pokazuje zarówno ich wady, jak i zalety, normalnie, po prostu, po ludzku i co ważne bez popadania w sentymentalizm.
To historia dwojga ludzi, których łączy owa niepełnosprawność ale poza tym dzieli ich wiele. Pomimo tych różnic wzajemnie się uzupełniają i przez to stają się bogatsi. Na tym polega prawdziwa przyjaźń. Możnaby powiedzieć - dziś spotkałem Ciebie i odtąd jestem już inny, lepszy, inaczej patrzę na świat. Myślę, że to zdanie najlepiej oddaje ton tego, jakże wartościowego filmu. Polecam gorąco!
Fajny opis, dużo lepszy od tego oficjalnego:)
Uff, jak przyjemnie jest obejrzeć tak doskonały film.
Film, który nie jest specjalnie rozreklamowany, którego odbiorcą powinien być człowiek dorosły (a nie banda dzieciaków), film niosący z sobą wielkie przesłanie, film w którym nie ma momentu znudzenia, dłużyzn czy zbędnych monologów. Film, który pozbawiony jest efektów specjalnych a mimo to na widzu robi większe wrażenie od tych wszystkich Hollywood'skich wypocin.
Jak przyjemnie jest poczytać opinie normalnych (choć dziś to już może właśnie nienormalnych) ludzi, opinie pozbawione dziecinnych prowokacji i gimnazjalnych popisów. Jak miło, że tych wpisów jest dwadzieścia parę a nie kilkaset.
Doskonałe role głównych bohaterów, świetna muzyka, ekstra dialogi, rewelacyjny scenariusz, trudny, oryginalny i wart przemyśleń wątek, bardzo inteligentne przesłanie... Czego więcej chcieć od filmu.
Zdecydowane 10/10.
PS. Jeśli ktoś jeszcze nie oglądał filmu pt. Przebudzenie" z R. DeNiro to zdecydowanie polecam. Szczególnie Tym, którym podobał się "Inside I'm dancing".