Ja w środku tańczę

Inside I'm Dancing
2004
7,8 11 tys. ocen
7,8 10 1 11469
8,0 4 krytyków
Ja w środku tańczę
powrót do forum filmu Ja w środku tańczę

Super Film!!!

ocenił(a) film na 8

Wspaniały James McAvoy ,nie gorszy a może nawet lepszy Michael Connolly.Film ogląda się z ciekawością i zainteresowaniem czekając na koniec(jednocześnie przeczuwając że historia bohaterów żle się skończy). Może tylko zawiódł wątek miłosny,ale ja jestem kobietą i na to też czekałam oglądając ten film.

ocenił(a) film na 9
gosia3275

Dla mnie wątek miłosny był w tym filmie świetnie wygrany i zbudował dużą część dramatu tej historii - burza uczuć niespełnionych i niemożliwych do spełnienia, tamowanych i bliskich wybuchu - trudno o mocniejsze emocje. Niespełnione uczucie jest też sposobem na dojrzewanie Michaela do samodzielnego życia, wyjściem z kokonu bezpieczeństwa, jakim był dom opieki. Historia miłosna nie mogła się tu dobrze skończyć, biorąc pod uwagę realia - gdyby było inaczej, byłaby to już bajka.
Fim świetny, inteligentne połączenie dramatu z humorem (charakterystyczne dla kina brytyjskiego i irlandzkiego), aktorstwo brawurowo-genialne. Zapada w pamięć. Aż dziw, że nikt na FW do tej pory nie pokusił się o napisanie recenzji.