Jak ptaki bez gniazd

The Fugitive Kind
1960
7,4 2,3 tys. ocen
7,4 10 1 2277
7,6 7 krytyków
Jak ptaki bez gniazd
powrót do forum filmu Jak ptaki bez gniazd

Totalna nuda.

ocenił(a) film na 2

Słaba historyjka, która niczym nie zaskakuje. Postacie snują się i wygłaszają smętne teksty. Realizacja sztampowa i bez wyrazu a aktorstwo co najwyżej przeciętne. Jeśli nie lubisz nudnych, ciągnietych na siłę filmów to nawet nie próbuj tego oglądać.

_GHOST_

Dwunastu gniewnych ludzi i Lombardzistę polecam, ale ostrzegam, tam też tempo też nie jest szybkie.

buterfly

Dwunastu gniewnych ludzi to arcydzieło, które ma rewelacyjną historię i fabułę, aktorstwo, napięcie i atmosferę, jest też najlepszym przykładem jak ekranizować sztuki teatralne. nie nudzi ani przez minutę. Na dodatek ma coś ważnego do przekazania i robi to rewelacyjnie. Tego wszystkiego w tym łajnie bez gniazd brak, a wręcz jest wszystko dokładnie przeciwnie. Na dodatek zakończenie jest pożywką dla wszystkiego rodzaju gnid, ścierw i zwyrodnialców. Nie potrafię uwierzyć, że to gówno jest ekranizacją sztuki Tennessee Williams, w najlepszym wypadku to adaptacja zmieniająca wszystko co dobre było w sztuce w kał.
Lombardzisty nie widziałem, muszę nadrobić.

JackCarver

Nie oglądałem sztuki, wiec co do zgodności się nie wypowiem, ale nie zgodzę się, że filmowi brakuje napięcia i atmosfery. Według mnie zdecydowanie pod tym względem film jest arcydziełem, a zakończenie było tak takie, a nie inne z powodu amerykańskiego prawa.