Jaką rolę w filmie pełniła ta kobieta w czarnych włosach, którą bohaterowie spotkali najpierw na imprezie gdy szukali Papillona (miała białą sukienkę) a następnie już w podziemiach gdy zauważyli ludzi odprawiających czarne rytuały? Wtedy ta kobieta ich zauważyła a oni się oddalili, Papillon powiedział, że przebywają w tych podziemiach świry? Ma ktoś jakieś sugestie?
Co do kobiety... Wydaje mi się że chodzi w tym o to że nawet na pozór normalni ludzi schodzą do mrocznych katakumb by tam odprawiać swoje demoniczne modły. Wydaje mi się, że to ona zabiła Benji'ego. Albo jakaś jej mroczna forma...
Wydaje mi się że skoro za nimi chodziła na początku, to ona mogła być tym gościem co powiedział im kogo mają szukać (taki koleś z afro w tych podziemiach co znikł jak się obrucili)... Po czym sprawdziła czy znalały tą osobe....
Moje przypuszczenie choć pewnie mało trafne, to żona Nicholasa - Perenelle czemu to nie wiem, oczywiście wieczne życie spowodowane przez kamień trzymał ją, ale czemu nie jej męża. Jednak to była taka pierwsza myśl hmmm a może to ona i nie pragneła aby grób jej męża został odnaleziony to chciała ich powstrzymać
Ta brunetka to jedna z kobiet spiewajacych przy wejsciu . wyznawczynie ciemnosci wiedzialy ze sa blisko piekla . (przy swieczkach)