Jako w piekle, tak i na Ziemi

As Above, So Below
2014
6,2 44 tys. ocen
6,2 10 1 44207
5,1 12 krytyków
Jako w piekle, tak i na Ziemi
powrót do forum filmu Jako w piekle, tak i na Ziemi

film na raz

ocenił(a) film na 5

Dla mnie jest produkcja na jeden raz, na pewno nie można nazwać to horrorem, bo w tych czasach horrorów już za bardzo nie ma, ale film ma coś w sobie i śmiało można zobaczyć.

ocenił(a) film na 7
escobar1985

A dlaczego nie mozna nazwac horrorem? Ma elementy nadprzyrodzone i trzyma w napieciu wiec wg definicji jak najbardziej pasuje.

Oczywiscie spora czesc maloletnich widzow wychowanych na Piłach, Hostelach itp bedzie zawiedziona - bo scen tortur ani przerazajacych smierci tutaj w zasadzie nie ma, natomiast wlasnie starszy i bardziej wymagajacy widz powinnien imho poczuc sie usatysfakcjonowany - ot takie nieco bardziej straszne przygody zenskiej wersji Indiany Jones ;)

ocenił(a) film na 2
miko1980

Starszy i bardziej wymagający widz będzie rozczarowany mierną jakością filmu, słabym wykonaniem, pójściem po najmniejszej linii oporu, prymitywnymi dialogami i aktorstwem.
Także jak już jest to film który nie bardzo ma kogo usatysfakcjonować.

ocenił(a) film na 7
Dealric

kwestia gustu (jak zawsze)

ocenił(a) film na 2
miko1980

Wymówka zamiast argumentów (jak zawsze ;)

ocenił(a) film na 7
Dealric

siedze w pracy nie za bardzo mam teraz czas na dyskusje, zreszta skoro ja dalem ocene z przeciwleglego konca skali to chyba rozumie sie samo przez sie ze mam odmienny punkt widzenia odnosnie gry aktorskiej, wykonania etc. ? Kazdy z nas swoje wie wiec po co sie na siłe przerzucac argumentami?

ocenił(a) film na 2
miko1980

Po to by pokazać, ze taka ocena jest cokolwiek warta?
Jak dotąd zrobiłeś dwie rzeczy:
- napisałeś bzdurę o tym jak młodzi nie docenią, a starzy tak.
- napisałeś bzdurę o gustach, które stanowią najczęstszą wymówkę.

Nie ma tu nigdzie opinii i punktu widzenia. A jeśli uznajesz, że aktorstwo było dobre to nie mam nawet pytań..

ocenił(a) film na 7
Dealric

widze ze naprawde lubisz sie wyklocac o swoje, coz niestety nie dam ci tej satysfakcji, idz bic piane pod innymi pochlebnymi tematami nt. tego filmu.

ps. a odnosnie gustow - to nie bzdura tylko stan faktyczny, jeden lubi to inny tamto i chocbys nie wiadomo jak mocno zaklinal rzeczywistosc nic na to nie poradzisz.

ocenił(a) film na 2
miko1980

Bzdurą jest zastępowanie argumentów zdaniami typu "kwestia gustów" czy "o gustach się nie dyskutuje".

Dałeś mi mnóstwo satysfakcji, bo pokazałeś wprost, że mam od początku rację.

ocenił(a) film na 7
Dealric

z logika u ciebie ewidentnie na bakier. over and out.